Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Cat  (Přečteno 2852 krát)

eXt_r33m

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 129
  • skill :: aggressive-newbie
    • Zobrazit profil
    • qinta.php5.sk
Cat
« kdy: 22 Květen 2009, 22:18:13 »
Zdravim.... mam jen jednu otazecku. Muze prikaz cat executnut neco? :)
AMD Opteron Processor 144 1.8 Ghz;2x512 MiB DDR1;ATI Radeon HD 2600 Pro 256 MiB DDR3;Atheros 802.11 WiFi;Boot: WinXP + (Ubuntu 9.04 64bit) + Archlinux s KDE 4.3 64bit
if ($She_loves_me) then wake_up() //checking if  i am dreaming :)

MacHala

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1104
  • Big Bro iz watching joo!
    • Zobrazit profil
    • ZlejT
Re: Cat
« Odpověď #1 kdy: 22 Květen 2009, 23:40:23 »
Zdravim.... mam jen jednu otazecku. Muze prikaz cat executnut neco? :)
ne, prikazem cat opravdu nic nepopravis
« Poslední změna: 22 Květen 2009, 23:45:49 od MacHala »
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

mosqa

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 854
    • Zobrazit profil
Re: Cat
« Odpověď #2 kdy: 23 Květen 2009, 00:22:51 »
extremistickym sposobom sa nim daju upravit textaky ale spustenie executable suboru cez cat asi[99.9%] nepojde..to 0.01% je ze v linuxe je vsetko mozne ked velmi chces
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

eXt_r33m

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 129
  • skill :: aggressive-newbie
    • Zobrazit profil
    • qinta.php5.sk
Re: Cat
« Odpověď #3 kdy: 23 Květen 2009, 10:05:18 »
JJ uz jsem zjistil jak :D ;D staci dat `` ado neho cat neco... priklad
Kód: [Vybrat]
% echo -n ls -al >test
% `cat test`
Dostanete directory listing.... UPOZORNENIE: nepouzivajte teda `cat ...` muze poskodit vas pocitac...
« Poslední změna: 23 Květen 2009, 10:22:26 od eXt_r33m »
AMD Opteron Processor 144 1.8 Ghz;2x512 MiB DDR1;ATI Radeon HD 2600 Pro 256 MiB DDR3;Atheros 802.11 WiFi;Boot: WinXP + (Ubuntu 9.04 64bit) + Archlinux s KDE 4.3 64bit
if ($She_loves_me) then wake_up() //checking if  i am dreaming :)

premet

  • Host
Re: Cat
« Odpověď #4 kdy: 23 Květen 2009, 10:14:50 »
JJ uz jsem zjistil jak :D ;D staci dat `` ado neho cat neco... priklad
Kód: [Vybrat]
% echo -n ls -al >test
% `cat test`
Dostanete directory listing.... UPOZORNENIE: nepouzivajte teda ~cat ...~ muze poskodit vas pocitac...
???

eXt_r33m

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 129
  • skill :: aggressive-newbie
    • Zobrazit profil
    • qinta.php5.sk
Re: Cat
« Odpověď #5 kdy: 23 Květen 2009, 10:22:04 »
JJ uz jsem zjistil jak :D ;D staci dat `` ado neho cat neco... priklad
Kód: [Vybrat]
% echo -n ls -al >test
% `cat test`
Dostanete directory listing.... UPOZORNENIE: nepouzivajte teda ~cat ...~ muze poskodit vas pocitac...
???
Cemu nechapes? :D
AMD Opteron Processor 144 1.8 Ghz;2x512 MiB DDR1;ATI Radeon HD 2600 Pro 256 MiB DDR3;Atheros 802.11 WiFi;Boot: WinXP + (Ubuntu 9.04 64bit) + Archlinux s KDE 4.3 64bit
if ($She_loves_me) then wake_up() //checking if  i am dreaming :)

premet

  • Host
Re: Cat
« Odpověď #6 kdy: 23 Květen 2009, 10:41:35 »
Jo už jsem to pochopil, já jsem si neuvědomil, že do toho souboru přesměrováváš ten příkaz, myslel sem, že tam je výstup z něj a ono je tam předtím echo. Každopádně nikdo tak cat snad nepoužívá  :)

EDIT: Ale tohle vůbec nemá s "cat" nic společnýho, protože to tak má Bash, že to co je ve zpětných uvozovkách tak to spustí. To stejný jako
Kód: [Vybrat]
`echo -n ls -l`

Takže odpověď na tvoji první otázku zní: NE
« Poslední změna: 23 Květen 2009, 11:42:19 od Premet »

nettezzaumana

  • Host
Re: Cat
« Odpověď #7 kdy: 23 Květen 2009, 15:54:33 »
omg .. man bash !! `` nema nic spolecneho s prikazem uvnitr ..

pokud jsi to myslel jako chytak, tak pekne dekuju, pac by sis mel v tom pripade asi opravdu precist zaklady bashe ..

aneb. muze echo neco executnout? jiste .. `echo rm -fr /`

eXt_r33m

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 129
  • skill :: aggressive-newbie
    • Zobrazit profil
    • qinta.php5.sk
Re: Cat
« Odpověď #8 kdy: 23 Květen 2009, 18:08:14 »
DIk za objasneni :D  nac se potom ale pouzivaji `` ???
AMD Opteron Processor 144 1.8 Ghz;2x512 MiB DDR1;ATI Radeon HD 2600 Pro 256 MiB DDR3;Atheros 802.11 WiFi;Boot: WinXP + (Ubuntu 9.04 64bit) + Archlinux s KDE 4.3 64bit
if ($She_loves_me) then wake_up() //checking if  i am dreaming :)

LuciusMare

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1749
    • Zobrazit profil
Re: Cat
« Odpověď #9 kdy: 24 Květen 2009, 21:30:44 »
na to aby spustily to co by jinak slo jako vystup do terminalu.
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4803
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Zobrazit profil
    • HEJ
Re: Cat
« Odpověď #10 kdy: 24 Květen 2009, 23:10:33 »
chyták?
Kód: [Vybrat]
cat `eval bash`a zkoušejte další příkazy
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

LuciusMare

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1749
    • Zobrazit profil
Re: Cat
« Odpověď #11 kdy: 25 Květen 2009, 12:48:41 »
kiklhorn,co to udělá,já to spustil a žádné viditelné změny tak co to sakra dělá? :D
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4803
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Zobrazit profil
    • HEJ
Re: Cat
« Odpověď #12 kdy: 25 Květen 2009, 20:57:51 »
Říkám že jen chyták,
až někdo zapomene otevřený terminál tak mu přejděte do nějakého folderu s binárkama a
Kód: [Vybrat]
cat `eval bash`když přijde tak vidí prompt a diví se že počítač příkazy nevykonává.
pokud ho napadne mimo jiného udělat třeba
Kód: [Vybrat]
lsa skusí pak třeba i vyskočit přes
Kód: [Vybrat]
exittak se catují všechny soubory které dostal přes ls, u binárek je výsledek jediný - rozházený terminál.
Jasně že stačí napsat reset a je zase ok, ale je to kanadský vtípek stejného ražení jako když mu na ls uděláte alias na logout.

Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8