Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: FlatOut nejede  (Přečteno 2715 krát)

lukyn01

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 127
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
FlatOut nejede
« kdy: 28 Duben 2009, 20:29:19 »
Mám tu DVDčko se hrou FlatOut, verze je to ta z ABC. Na Archlinuxu mi běželea suprově, ale pod Ubuntu nechodí. Hra se sice spustí, ale zamrzne hned po úvodních videích. Verzi Wine mám 1.1.20, Ubuntu 9.04
Jedu na Ubuntu 9.04

MacHala

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1104
  • Karma: +107/-11
  • Big Bro iz watching joo!
    • Zobrazit profil
    • ZlejT
Re: FlatOut nejede
« Odpověď #1 kdy: 28 Duben 2009, 21:13:46 »
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

lukyn01

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 127
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: FlatOut nejede
« Odpověď #2 kdy: 28 Duben 2009, 21:24:16 »
Kód: [Vybrat]
err:ole:CoInitializeEx Attempt to change threading model of this apartment from multi-threaded to apartment threaded
err:ole:CoInitializeEx Attempt to change threading model of this apartment from multi-threaded to apartment threaded
fixme:d3d:IWineD3DDeviceImpl_EvictManagedResources (0x148248) : stub
fixme:d3d:IWineD3DDeviceImpl_EvictManagedResources (0x148248) : stub
fixme:d3d:IWineD3DDeviceImpl_EvictManagedResources (0x148248) : stub
fixme:d3d:IWineD3DDeviceImpl_EvictManagedResources (0x148248) : stub
fixme:winmm:MMDRV_Exit Closing while ll-driver open
« Poslední změna: 28 Duben 2009, 21:34:51 od lukyn01 »
Jedu na Ubuntu 9.04

lukyn01

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 127
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: FlatOut nejede
« Odpověď #3 kdy: 29 Duben 2009, 00:09:09 »
Tak občas ještě vyskočí hláška:

Kód: [Vybrat]
ZLib error (-3): incorrect data check
Jedu na Ubuntu 9.04

nikola

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 944
  • Karma: +28/-3
    • Zobrazit profil
    • http://home.tiscali.cz/nikola
Re: FlatOut nejede
« Odpověď #4 kdy: 30 Duben 2009, 09:05:38 »
Že by nenainstalované DirectX?

lukyn01

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 127
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: FlatOut nejede
« Odpověď #5 kdy: 30 Duben 2009, 13:10:02 »
ee. To ne. DirectX jsem instaloval přímo z DVD, pak DX9 z microsoftích stránek podle návodu co je na ABClinuxu.cz. Už jsem to nahlásil jako BUG
Jedu na Ubuntu 9.04

Miraa

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: FlatOut nejede
« Odpověď #6 kdy: 01 Květen 2009, 11:19:27 »
ee. To ne. DirectX jsem instaloval přímo z DVD, pak DX9 z microsoftích stránek podle návodu co je na ABClinuxu.cz. Už jsem to nahlásil jako BUG

Cau mám již nainstalovanou verzi fletout 2. Jen ji přetáhnu do PC a pod Ubuntu ve wine mi to hodí error. Taky mám nainstlové nejnovější direcX 9c (instaloval sem je pod wine.

Jo a neví někdo kde bych našel v Systému souborů složku s WINE. Když chci crackovat hru nevím kde hledat v MÍSTECH program files???

R0M4N

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 14
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: FlatOut nejede
« Odpověď #7 kdy: 01 Květen 2009, 12:14:50 »
Cau mám již nainstalovanou verzi fletout 2. Jen ji přetáhnu do PC a pod Ubuntu ve wine mi to hodí error. Taky mám nainstlové nejnovější direcX 9c (instaloval sem je pod wine.

Jo a neví někdo kde bych našel v Systému souborů složku s WINE. Když chci crackovat hru nevím kde hledat v MÍSTECH program files???

Složku s hrama pod WINE najdeš v aplikacich -> wine -> Browse C:\ drive. A pak ještě v Home adresáři je skrytá složka .wine. Tam hry najdeš v drive_c/Program Files. Jinak samotná hra mi taky dělala problémy. Vyřešil sem to docela netradičně. Stačilo jen nastavit wine, aby spouštěl aplikace v okně v rozlišení, které odpovídalo rozlišení obrazovky :D

Miraa

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: FlatOut nejede
« Odpověď #8 kdy: 02 Květen 2009, 14:32:19 »
Cau mám již nainstalovanou verzi fletout 2. Jen ji přetáhnu do PC a pod Ubuntu ve wine mi to hodí error. Taky mám nainstlové nejnovější direcX 9c (instaloval sem je pod wine.

Jo a neví někdo kde bych našel v Systému souborů složku s WINE. Když chci crackovat hru nevím kde hledat v MÍSTECH program files???

Složku s hrama pod WINE najdeš v aplikacich -> wine -> Browse C:\ drive. A pak ještě v Home adresáři je skrytá složka .wine. Tam hry najdeš v drive_c/Program Files. Jinak samotná hra mi taky dělala problémy. Vyřešil sem to docela netradičně. Stačilo jen nastavit wine, aby spouštěl aplikace v okně v rozlišení, které odpovídalo rozlišení obrazovky :D

No stala se mi ještě taková zajímavá věc: Otevřu aplikace-wine-configure wine a hodí to error, takže se nedostanu ani do nastavení wine. Wine sem v Přidat\Odstranit odebral a znovu nainstaloval (mezi tím nebyl proveden restart PC) a nepomohlo to error furt přetrvává.

sorry za screen nevedel sem jak to mám zmenšit

MacHala

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1104
  • Karma: +107/-11
  • Big Bro iz watching joo!
    • Zobrazit profil
    • ZlejT
Re: FlatOut nejede
« Odpověď #9 kdy: 03 Květen 2009, 22:41:30 »
ono je preinstalovani cehokoliv v linuxu vetsinou zbytecny, kdyz nesmazes nastaveni... (tzn. tady ~/.wine )
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
  • Karma: +307/-10
    • Zobrazit profil
Re: FlatOut nejede
« Odpověď #10 kdy: 04 Květen 2009, 08:09:26 »
Jo, tak jsem schválně zkusil také FlatOut z časopisdvd :D a vše jede absolutně v poho. Nezkoušel jsem fullscreen, ale na emulaci virt. desktopu to valí parádně.
Jinak tu chybu skutečně neodstraníš reinstalací - jak napsal MacHala - odstranit nastavení se vším všudy z .wine je mnohem účinější reinstalace :)
http://wiki.ubuntu.cz/Skryt%C3%A9%20soubory?highlight=%28adres%5C%C3%A1%5C%C5%99e%29%7C%28skryt%5C%C3%A9%29

EDIT: používám gr. kartu nvidia

Miraa

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: FlatOut nejede
« Odpověď #11 kdy: 04 Květen 2009, 14:12:54 »
ono je preinstalovani cehokoliv v linuxu vetsinou zbytecny, kdyz nesmazes nastaveni... (tzn. tady ~/.wine )

Super, ale co mám smazat a jak to mám přes terminál udělat? Sem úplný linux začátečník. Do terminálu sem to napsal, ale jen mi to něco vypsalo, co s tím dál.....?
Terminál:
Kód: [Vybrat]
ganjaman@ganjaman-laptop:~$ ~/.wine
bash: /home/ganjaman/.wine: is a directory
ganjaman@ganjaman-laptop:~$
« Poslední změna: 04 Květen 2009, 14:15:07 od Miraa »

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
  • Karma: +307/-10
    • Zobrazit profil
Re: FlatOut nejede
« Odpověď #12 kdy: 04 Květen 2009, 16:28:14 »
Stačí když vlezeš do své domovské složky stiskneš ctrl+h - > zobrazí se soubory a adresáře s tečkou na začátku a najdeš složku .wine -> "win v linuxu" = tam jsou i nainstalované programy a hry přes wine.
Tuhle složku smaž a můžeš znovu skusit instalovat a nastavit wine.
http://wiki.ubuntu.cz/Skryt%C3%A9%20soubory
« Poslední změna: 04 Květen 2009, 16:30:00 od luisah »

lukyn01

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 127
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: FlatOut nejede
« Odpověď #13 kdy: 21 Květen 2009, 18:47:05 »
Jo, tak jsem schválně zkusil také FlatOut z časopisdvd :D a vše jede absolutně v poho. Nezkoušel jsem fullscreen, ale na emulaci virt. desktopu to valí parádně.
Jinak tu chybu skutečně neodstraníš reinstalací - jak napsal MacHala - odstranit nastavení se vším všudy z .wine je mnohem účinější reinstalace :)
http://wiki.ubuntu.cz/Skryt%C3%A9%20soubory?highlight=%28adres%5C%C3%A1%5C%C5%99e%29%7C%28skryt%5C%C3%A9%29

EDIT: používám gr. kartu nvidia

Hele tohle je divný.. Já mam DVD z časopisu ABC. Na Archlinuxu mi hra valila taky nádherně, ale tady v Ubuntu nic. Jak to instaluješ, nebo tak? Já mam taky nVidii - 7300GT
Jedu na Ubuntu 9.04

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
  • Karma: +307/-10
    • Zobrazit profil
Re: FlatOut nejede
« Odpověď #14 kdy: 21 Květen 2009, 19:06:47 »
To ti moc neporadím. Přes wine :D
Jediný co jsem prováděl po instalaci 9.04 bylo, že jsem přes winetrics doinstaloval některý věci (nevím už co všechno - dělal jsem hokusy pokusy, určitě directX9), ale nemyslím, že by to mělo vliv. Na winehq je flatout označován jako platinum.
Jinak mě instalace flatout proběhla zcela OK a spuštění také bezproblémů.

Teď mě napadlo, když jsi mluvil o tom zamrznutí, nemáš ovladače verze 180? U mě se tyhle ovladače moc neosvědčili (8600GT), používám verzi 173.

EDIT: Tak jsem koukal, že jsi psal na winehq, že nejde s ubuntu 9.04 a 1.1.20
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=3911
Já mám verzi wine 1.1.21  ;)
« Poslední změna: 21 Květen 2009, 19:12:30 od luisah »

lukyn01

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 127
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: FlatOut nejede
« Odpověď #15 kdy: 21 Květen 2009, 19:18:25 »
To je starý hlášení. Nejde ani s poslední verzí Wine. Ale ovladače mám opravdu 180. Zkusím řadu 177
Jedu na Ubuntu 9.04

Miraa

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: FlatOut nejede
« Odpověď #16 kdy: 22 Květen 2009, 15:39:31 »
Tak sem to viřešil tak že sem si na notes nainstaloval Ubuntu i s XP a jede mi to suprově, potřebuju něco win, šup to tam, potřebuju něco lin a jede to jedna radost. Jen škoda že mi nejde všechno na linuxu jak na win, kdyby to vyladili tak bych byl jen linux.

xxjt

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 3
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: FlatOut nejede
« Odpověď #17 kdy: 28 Květen 2009, 18:37:58 »
Ja sem se snazil rozchodit flatout pred par mesicema v 8.04 na tehdy aktualni verzi wine, co nakonec pomohlo bylo zkopirovat knihovny dll z xpcek do knihoven ve wine, vsechno zacalo fungovat bez problemu, tehdy sem to chtel spustit narychlo, takze sem zkopiroval vsechny, jaky pomohly netusim