Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Tip na jednoduché spojování PDF souborů v GUI  (Přečteno 5185 krát)

libor007

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 856
  • Karma: +36/-7
    • Zobrazit profil
Tip na jednoduché spojování PDF souborů v GUI
« kdy: 26 Září 2009, 10:48:43 »
Velmi dlouho jsem hledal program, který by uměl spojit jednoduše pdf soubory do jednoho a byl v GUI. Objevil jsem pdfsam - našel jsem jej náhodou. Protože nebyl uváděn jako linuxová aplikace, logicky jsem jej nevygooglil. Je ovšem psaný v javě, takže samozřejmě funguje i v linuxu. Výhodou pro mne je jednoduché nastavení pořadí pdf, jak mají být sloučeny do jednoho. Dále umí pdf rozdělovat, rotovat apod. Dalším plusem je česká lokalizace (pro bratry Slováky i slovensky).
« Poslední změna: 10 Březen 2010, 15:15:15 od Anna Taliánová »
Kubuntu 18.04+Xubuntu 18.04

Kedrigern

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 919
  • Karma: +127/-18
    • Zobrazit profil
    • Má osobní stránka
Re: Tip na jednoduché spojování pdf souborů v gui
« Odpověď #1 kdy: 26 Září 2009, 11:58:24 »
Jen pro úplnost bych doplnil obdobný program pro terminál:

http://anilinux.org/~keddie/index.php?page=P%C3%A1r+tip%C5%AF+a+trik%C5%AF+pro+pr%C3%A1ci+s+PDF

Ty PDF Tools jsou skvělé (využívám je i na serveru a tak :) ).
« Poslední změna: 26 Září 2009, 12:01:24 od Kedrigern »

libor007

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 856
  • Karma: +36/-7
    • Zobrazit profil
Re: Tip na jednoduché spojování pdf souborů v gui
« Odpověď #2 kdy: 11 Říjen 2009, 11:57:50 »
pdf tools do prikazove radky jsou ok, ale na spojeni par souboru je pro mne intuitivnejsi GUI rozhrani, kde si velmi jednoduse preskladam napr. poradi stranek apod. - v tomto je to rychlejsi, nez vypisovani v terminalu.
« Poslední změna: 10 Březen 2010, 15:15:55 od Anna Taliánová »
Kubuntu 18.04+Xubuntu 18.04

Kedrigern

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 919
  • Karma: +127/-18
    • Zobrazit profil
    • Má osobní stránka
Re: Tip na jednoduché spojování pdf souborů v gui
« Odpověď #3 kdy: 11 Říjen 2009, 12:37:40 »
To je o zvyku :) s tabulátorem to jde rychle, ale chápu. Dodával jsem to pro úplnost, jelikož raději používám příkazovou řádku, kterou si lehce připojím přes ssh, mohu jí snadno používat ve scriptech a tak podobně :).

bob.saint-clare

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 126
  • Karma: +0/-4
    • Zobrazit profil
Re:Tip na jednoduché spojování PDF souborů v GUI
« Odpověď #4 kdy: 09 Únor 2019, 13:58:36 »
Dobrý den! Nainstaloval jsem pdfsam, při snaze o spustení vypíše toto:
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: javafx/scene/layout/HBox
   at java.base/java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)
   at java.base/java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:1009)
   at java.base/java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:174)
   at java.base/jdk.internal.loader.BuiltinClassLoader.defineClass(BuiltinClassLoader.java:802)
   at java.base/jdk.internal.loader.BuiltinClassLoader.findClassOnClassPathOrNull(BuiltinClassLoader.java:700)
   at java.base/jdk.internal.loader.BuiltinClassLoader.loadClassOrNull(BuiltinClassLoader.java:623)
   at java.base/jdk.internal.loader.BuiltinClassLoader.loadClass(BuiltinClassLoader.java:581)
   at java.base/jdk.internal.loader.ClassLoaders$AppClassLoader.loadClass(ClassLoaders.java:190)
   at java.base/java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:499)
   at org.pdfsam.community.App.main(App.java:34)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: javafx.scene.layout.HBox
   at java.base/jdk.internal.loader.BuiltinClassLoader.loadClass(BuiltinClassLoader.java:583)
   at java.base/jdk.internal.loader.ClassLoaders$AppClassLoader.loadClass(ClassLoaders.java:190)
   at java.base/java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:499)
   ... 10 more
v čem je prosím chyba?

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2822
  • Karma: +203/-38
    • Zobrazit profil
Re:Tip na jednoduché spojování PDF souborů v GUI
« Odpověď #5 kdy: 09 Únor 2019, 14:23:59 »
Chybí ti java nebo je chybně nainstalovaná. Co ti vypíše příkaz
Kód: [Vybrat]
java -version
?