Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Jak si upravit contextove menu Firefoxu na miru  (Přečteno 1226 krát)

petrakis

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 513
  • Karma: +144/-1
    • Zobrazit profil
Jak si upravit contextove menu Firefoxu na miru
« kdy: 19 Říjen 2009, 09:40:47 »
Tenhle navod se tyka primarne Firefoxu, ale myslim ze pro dost lidi muze byt uzitecnej.

Hledal jsem zpusob jak upravit contextove menu, protoze samotne menu Firefoxu + rozlicne menu z doplnku zacalo delat hezky dlouhy sloupec. K tomu nektere doplnky duplikovaly urcite polozky , to znamena ze meli stejnou funkcionalitu jak defaultni Firefoxacke. Celej Firefox mam zminimalizovanej za pouziti doplnku Tiny Menu a tohle mi dost vadilo. Po uprave kterou popisi je vysledek takovej:



Jak na to, je to opravdu jednoduche a kazdej si to muze upravit dle svych potreb. Otevreme si skrytej adresar .mozilla v nasem domovskem adresari, nasledne otevreme adresar firefox ->profil a pak adresar chrome

mujdomovskyadresar/.mozilla/firefox/123456.default/chrome

*pozn. profil je u kazdeho jiny (pro ty co nemaji zkusenosti ohledne firefoxu)

zde se nachazeji dva css soubory ( u nekoho se muze nachazet jenom jeden, dulezitej pro nas je soubor userChrome-example.css )

otevreme si tenhle soubor a pridame si radky diky kterym chceme blokovat nami pozadovane polozky a ulozime jej jako userChrome.css

Zakladni syntaxe jsou dve:

Tou prvni je blokovani defaultnich Firefoxackych polozek a tou druhou blokovani polozek vytvorenych doplnky (uvedu priklad Adblocku)

1.) chceme blokovat polozku View Info

Kód: [Vybrat]
#context-viewinfo {
 display: none !important;
}

blokovani vice polozek treba View Info a Send Link...

Kód: [Vybrat]
#context-viewinfo,
#context-sendlink {
 display: none !important;
}

(jak vidite za prvni polozkou je pouzita carka, jedna se o standardni css syntaxi)

Vsechny syntaxe pro Firefox najdete zde: http://kb.mozillazine.org/UserChrome.css_Element_Names/IDs#Firefox_menus

2.) co vsak kdyz je vytvorena polozka nejakym doplnkem , jaka je zde syntaxe? Postup je pomerne znova jednoduchej, udelame si pravej klik abychom  videli popis polozky, nekam si ten popis poznacime a blokaci provedeme takhle. (Priklad Adblocku Plus)

Kód: [Vybrat]
menuitem[label="Adblock Plus: Block image..."] {
    display: none !important;
}

Kód: [Vybrat]
menuitem[label="Adblock Plus: Re-enable on this page"] {
    display: none !important;
}

Znalosti ⇛ Linux: Pokročilý ┃ Programování: Pokročilý ┃ Angličtina: Pokročilý
Systém: Ubuntu 10.04 32-bit (en_US.utf8)
Specifikace⇛ Intel Core 2 E8400 3.00GHz │ RAM 3072 MiB │ DG31PR INTEL - Intel DG31PR Grafické karty: nVidia NV44 [GeForce 6200 TurboCache(TM)] [10DE:161] Sítě: Ethernet: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10EC:8168]

arrange

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4031
  • Karma: +473/-15
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
    • Zobrazit profil
Re: Jak si upravit contextove menu Firefoxu na miru
« Odpověď #1 kdy: 19 Říjen 2009, 09:47:10 »
To jsem neznal... Pokud jsem to potřeboval, použil jsem doplněk Menu Editor... Je to něco podobného?
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

petrakis

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 513
  • Karma: +144/-1
    • Zobrazit profil
Re: Jak si upravit contextove menu Firefoxu na miru
« Odpověď #2 kdy: 19 Říjen 2009, 09:49:53 »
Menu Editor to dokaze take, tohle je spis popis jak to muzes udelat sam bez toho abys instaloval dalsi doplnek. Je to defaultne pristupne od Mozilly, jenom se o tom nevi.

Za zminku stoji ze timhle zpusobem si polozky muzes upravovat napr. barevne. Je to ciste css syntaxe.
« Poslední změna: 19 Říjen 2009, 10:11:02 od petrakis »
Znalosti ⇛ Linux: Pokročilý ┃ Programování: Pokročilý ┃ Angličtina: Pokročilý
Systém: Ubuntu 10.04 32-bit (en_US.utf8)
Specifikace⇛ Intel Core 2 E8400 3.00GHz │ RAM 3072 MiB │ DG31PR INTEL - Intel DG31PR Grafické karty: nVidia NV44 [GeForce 6200 TurboCache(TM)] [10DE:161] Sítě: Ethernet: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10EC:8168]