Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Nefunkční zvuk /VYŘEŠENO/  (Přečteno 11818 krát)

Hakito

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 272
    • Zobrazit profil
    • Japonština.yukata.cz
Nefunkční zvuk /VYŘEŠENO/
« kdy: 19 Prosinec 2009, 14:33:55 »
Dobré dny s Ubuntu 9.10.
Mám potíž se zvukem, lépeřečeno zvuk vůbec nejde. :-[ Všude jsem si přečetl, že víceméně jediný HW, který se musí nějak instalovat/povolovat je 3D akcelerátor. O zvuku nepadla ani zmínka. A jelikož o pc zas až tak moc nevím... a o linuxech ještě méně...
Budu vděčen nejen za každou pomoc, ale i za připomínky a upozornění ohledně všeho, co bych sem měl napsat. ::)
Díky předem.
« Poslední změna: 22 Prosinec 2009, 19:15:14 od Hakito »
Generování náhodných čísel je příliš důležité, než aby se nechalo na náhodě.
PC - ATI Radeon HD 2600 PRO, AMD 64 - 2GHz, 2Gb RAM, 80Gb HDD, 40Gb HDD + Xubuntu 12.10

petertomasy

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 838
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #1 kdy: 19 Prosinec 2009, 15:13:34 »
Aplikacie >príslušenstvo>terminál a napíš tam:
Kód: [Vybrat]
lspci -kvýpis pošli sem...

Hakito

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 272
    • Zobrazit profil
    • Japonština.yukata.cz
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #2 kdy: 20 Prosinec 2009, 16:47:10 »
Kód: [Vybrat]
00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP61 Memory Controller (rev a1)
00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP61 LPC Bridge (rev a2)
00:01.1 SMBus: nVidia Corporation MCP61 SMBus (rev a2)
Kernel driver in use: nForce2_smbus
Kernel modules: i2c-nforce2
00:01.2 RAM memory: nVidia Corporation MCP61 Memory Controller (rev a2)
00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP61 USB Controller (rev a3)
Kernel driver in use: ohci_hcd
00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP61 USB Controller (rev a3)
Kernel driver in use: ehci_hcd
00:04.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI bridge (rev a1)
00:05.0 Audio device: nVidia Corporation MCP61 High Definition Audio (rev a2)
Kernel driver in use: HDA Intel
Kernel modules: snd-hda-intel
00:06.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP61 IDE (rev a2)
Kernel driver in use: pata_amd
00:07.0 Bridge: nVidia Corporation MCP61 Ethernet (rev a2)
Kernel driver in use: forcedeth
Kernel modules: forcedeth
00:08.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP61 SATA Controller (rev a2)
Kernel driver in use: sata_nv
00:09.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
Kernel driver in use: pcieport-driver
Kernel modules: shpchp
00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
Kernel driver in use: pcieport-driver
Kernel modules: shpchp
00:0c.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
Kernel driver in use: pcieport-driver
Kernel modules: shpchp
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
Kernel modules: amd64_edac_mod
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
Kernel driver in use: k8temp
Kernel modules: k8temp
02:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV630 [Radeon HD 2600 Series]
Kernel driver in use: fglrx_pci
Kernel modules: fglrx, radeon
02:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc RV630/M76 audio device [Radeon HD 2600 Series]
Kernel driver in use: HDA Intel
Kernel modules: snd-hda-intel


To je děs, co?
« Poslední změna: 20 Prosinec 2009, 18:46:07 od Hakito »
Generování náhodných čísel je příliš důležité, než aby se nechalo na náhodě.
PC - ATI Radeon HD 2600 PRO, AMD 64 - 2GHz, 2Gb RAM, 80Gb HDD, 40Gb HDD + Xubuntu 12.10

arrange

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4031
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #3 kdy: 20 Prosinec 2009, 19:08:30 »
00:05.0 Audio device: nVidia Corporation MCP61 High Definition Audio (rev a2)
   Kernel driver in use: HDA Intel
   Kernel modules: snd-hda-intel


Na zkoušku dej v Terminálu
Kód: [Vybrat]
sudo rmmod snd-hda-intel
sudo modprobe snd-hda-intel model=3stack
(odpojíme a pak zavedeme ten stejný modul, ale s jiným parametrem)

Funguje?
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

petertomasy

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 838
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #4 kdy: 20 Prosinec 2009, 19:22:29 »
  Odtiaľto si stiahni script , ulož a daj mu práva (chmod a+x) , alebo si ich naklikaj ,riaď sa pokynmi a výpis si niekde ulož, a potom ho pošli sem http://git.alsa-project.org/?p=alsa-driver.git;a=blob_plain;f=utils/alsa-info.sh;hb=3ea9b9467aa5498c350e84692bd8451ad6a0f242

Kód: [Vybrat]
cat /etc/modprobe.d/alsa-base.conf | grep options

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #5 kdy: 20 Prosinec 2009, 19:30:20 »
Napred si zjisti, jakej ta karta pouziva kodek..
Kód: [Vybrat]
cat /proc/asound/card0/codec#* | grep -i codecPodle toho co to vyhodi potom staci pridat do /etc/modprobe.d/alsa-base.conf lajnu
Kód: [Vybrat]
snd-hda-intel model=vysledeknebo se mrkni na seznam modulu ke konkretnim kodekum..
http://paste.ubuntu.com/238572/

edit: Ted me napadlo, ze ja musel nainstalovat balik
linux-backports-modules-alsa
« Poslední změna: 20 Prosinec 2009, 19:43:18 od Pepe999 »

Hakito

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 272
    • Zobrazit profil
    • Japonština.yukata.cz
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #6 kdy: 20 Prosinec 2009, 20:02:48 »
Jsem uvitržení, že má tolik lidu zájem pomoct mi... :o :D
Ale to nejdůležitější: -zdá se, že v terminálu moc neumím, protože jakmile se mě zeptá na heslo (příkaz sudo) tak mi nejde napsat... ???
_______________________________________________________________
-
Kód: [Vybrat]
snd-hda-intel: command not found
???
_______________________________________________________________
-a
Citace
stiahni script , ulož a daj mu práva (chmod a+x) , alebo si ich naklikaj ,riaď sa pokynmi a výpis si niekde ulož, a potom ho pošli sem
je pro mě Španělská vesnice :( :-\
Generování náhodných čísel je příliš důležité, než aby se nechalo na náhodě.
PC - ATI Radeon HD 2600 PRO, AMD 64 - 2GHz, 2Gb RAM, 80Gb HDD, 40Gb HDD + Xubuntu 12.10

Karlos615

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #7 kdy: 20 Prosinec 2009, 20:07:40 »
Jsem uvitržení, že má tolik lidu zájem pomoct mi... :o :D
Ale to nejdůležitější: -zdá se, že v terminálu moc neumím, protože jakmile se mě zeptá na heslo (příkaz sudo) tak mi nejde napsat... ???
_______________________________________________________________

To je normální prostě ho napiš a dej entr. Je to kvůli bezpečnosti byť se nezobrazuje tak ho píšeš


Hakito

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 272
    • Zobrazit profil
    • Japonština.yukata.cz
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #8 kdy: 20 Prosinec 2009, 20:17:40 »
Jo táák, chytré...
Kód: [Vybrat]
ERROR: Module snd_hda_intel is in use
Generování náhodných čísel je příliš důležité, než aby se nechalo na náhodě.
PC - ATI Radeon HD 2600 PRO, AMD 64 - 2GHz, 2Gb RAM, 80Gb HDD, 40Gb HDD + Xubuntu 12.10

petertomasy

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 838
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #9 kdy: 20 Prosinec 2009, 20:29:09 »
Kód: [Vybrat]
lsmod | grep snd
cat /etc/modprobe.d/alsa-base.conf | grep options
alplay -l
« Poslední změna: 20 Prosinec 2009, 20:31:07 od petertomasy »

Hakito

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 272
    • Zobrazit profil
    • Japonština.yukata.cz
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #10 kdy: 20 Prosinec 2009, 20:31:40 »
Kód: [Vybrat]
lsmod | grep snd
snd_hda_codec_atihdmi     4320  1
snd_hda_codec_realtek   277860  1
snd_hda_intel          31880  2
snd_hda_codec          87584  3 snd_hda_codec_atihdmi,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
snd_hwdep               9352  1 snd_hda_codec
snd_pcm_oss            44704  0
snd_mixer_oss          18976  1 snd_pcm_oss
snd_pcm                93160  3 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm_oss
snd_seq_dummy           3460  0
snd_seq_oss            33440  0
snd_seq_midi            8192  0
snd_rawmidi            27360  1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event      8448  2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
snd_seq                60608  6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_timer              26992  2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device          8308  5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
snd                    77096  16 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
soundcore               9088  1 snd
snd_page_alloc         10928  2 snd_hda_intel,snd_pcm
Kód: [Vybrat]
cat /etc/modprobe.d/alsa-base.conf | grep options
options bt87x index=-2
options cx88_alsa index=-2
options saa7134-alsa index=-2
options snd-atiixp-modem index=-2
options snd-intel8x0m index=-2
options snd-via82xx-modem index=-2
options snd-usb-audio index=-2
options snd-usb-us122l index=-2
options snd-usb-usx2y index=-2
options snd-usb-caiaq index=-2
options snd-cmipci mpu_port=0x330 fm_port=0x388
options snd-pcsp index=-2
options snd-hda-intel power_save=10 power_save_controller=N
Kód: [Vybrat]
alplay -l
No command 'alplay' found, did you mean:
 Command 'aplay' from package 'alsa-utils' (main)
 Command 'auplay' from package 'nas-bin' (universe)
 Command 'adplay' from package 'adplay' (universe)
alplay: command not found
« Poslední změna: 20 Prosinec 2009, 20:34:20 od Hakito »
Generování náhodných čísel je příliš důležité, než aby se nechalo na náhodě.
PC - ATI Radeon HD 2600 PRO, AMD 64 - 2GHz, 2Gb RAM, 80Gb HDD, 40Gb HDD + Xubuntu 12.10

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #11 kdy: 20 Prosinec 2009, 20:55:28 »
Ten posledni prikaz je
Kód: [Vybrat]
aplay -lne alplay -l..
Zadej do terminalu ten prikaz co jsem psal drive, pak budeme chytrejsi..
Kód: [Vybrat]
cat /proc/asound/card0/codec#* | grep -i codec

Hakito

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 272
    • Zobrazit profil
    • Japonština.yukata.cz
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #12 kdy: 20 Prosinec 2009, 21:02:36 »
aplay -l
Kód: [Vybrat]
**** Seznam PLAYBACK Hardwarových zařízení ****
karta 0: NVidia [HDA NVidia], zařízení 0: ALC883 Analog [ALC883 Analog]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
karta 0: NVidia [HDA NVidia], zařízení 1: ALC883 Digital [ALC883 Digital]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
karta 1: HDMI [HDA ATI HDMI], zařízení 3: ATI HDMI [ATI HDMI]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
cat /proc/asound/card0/codec#* | grep -i codec
Kód: [Vybrat]
Codec: Realtek ALC883
Generování náhodných čísel je příliš důležité, než aby se nechalo na náhodě.
PC - ATI Radeon HD 2600 PRO, AMD 64 - 2GHz, 2Gb RAM, 80Gb HDD, 40Gb HDD + Xubuntu 12.10

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #13 kdy: 20 Prosinec 2009, 21:16:45 »
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/114053
zkus nainstalovat ten balik linux-backports-modules-alsa

petertomasy

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 838
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #14 kdy: 20 Prosinec 2009, 21:19:44 »
skus zaviesť modul podľa rady arrange
Kód: [Vybrat]
sudo rmmod snd-hda-intel
sudo modprobe snd-hda-intel model=xxx
za xxx doplň niečo z :
Citace
ALC883/888
     3stack-dig   3-jack with SPDIF I/O
     6stack-dig   6-jack digital with SPDIF I/O
     3stack-6ch    3-jack 6-channel
     3stack-6ch-dig 3-jack 6-channel with SPDIF I/O
     6stack-dig-demo  6-jack digital for Intel demo board
     acer      Acer laptops (Travelmate 3012WTMi, Aspire 5600, etc)
     acer-aspire   Acer Aspire 9810
     medion   Medion Laptops
     medion-md2   Medion MD2
     targa-dig   Targa/MSI
     targa-2ch-dig   Targs/MSI with 2-channel
     laptop-eapd   3-jack with SPDIF I/O and EAPD (Clevo M540JE, M550JE)
     lenovo-101e   Lenovo 101E
     lenovo-nb0763   Lenovo NB0763
     lenovo-ms7195-dig Lenovo MS7195
     lenovo-sky   Lenovo Sky
     haier-w66   Haier W66
     3stack-hp   HP machines with 3stack (Lucknow, Samba boards)
     6stack-dell   Dell machines with 6stack (Inspiron 530)
     mitac      Mitac 8252D
     clevo-m720   Clevo M720 laptop series
     fujitsu-pi2515 Fujitsu AMILO Pi2515
     3stack-6ch-intel Intel DG33* boards
     auto      auto-config reading BIOS (default)
podľa typu tvojho pc ale ešte by som vyskúšal radu pepe999
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install linux-backports-modules-alsa-karmic-generic
« Poslední změna: 20 Prosinec 2009, 21:25:45 od petertomasy »

Hakito

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 272
    • Zobrazit profil
    • Japonština.yukata.cz
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #15 kdy: 20 Prosinec 2009, 21:34:06 »
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install linux-backports-modules-alsa-2.6.31-16-generic
Čtu seznamy balíků... Hotovo
Vytvářím strom závislostí       
Čtu stavové informace... Hotovo
Následující balíky byly nainstalovány automaticky a již nejsou potřeba:
  python-chardet python-utidylib python-feedparser libtidy-0.99-0
Pro jejich odstranění použijte „apt-get autoremove“.
Následující NOVÉ balíky budou nainstalovány:
  linux-backports-modules-alsa-2.6.31-16-generic
0 aktualizováno, 1 nově instalováno, 0 k odstranění a 0 neaktualizováno.
Potřebuji stáhnout 1 590kB archivů.
Po této operaci bude na disku použito dalších 7 680kB.
Mám:1 http://cz.archive.ubuntu.com karmic-updates/main linux-backports-modules-alsa-2.6.31-16-generic 2.6.31-16.18 [1 590kB]
Staženo 1 590kB za 2s (779kB/s)                                           
debconf: nemohu inicializovat rozhraní: Dialog
debconf: (Dialogové rozhraní vyžaduje obrazovku minimálně 13 řádků vysokou a 31 sloupců širokou.)
debconf: uchyluji se k rozhraní: Readline
Instaluji balík linux-backports-modules-alsa-2.6.31-16-generic.
(Čtu databázi ... nyní je nainstalováno 142989 souborů a adresářů.)
Rozbaluji linux-backports-modules-alsa-2.6.31-16-generic (z .../linux-backports-modules-alsa-2.6.31-16-generic_2.6.31-16.18_amd64.deb) ...
Nastavuji balík linux-backports-modules-alsa-2.6.31-16-generic (2.6.31-16.18) ...
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-2.6.31-16-generic

Mělo by to být správně?
není :'(  :-[ :-\
Generování náhodných čísel je příliš důležité, než aby se nechalo na náhodě.
PC - ATI Radeon HD 2600 PRO, AMD 64 - 2GHz, 2Gb RAM, 80Gb HDD, 40Gb HDD + Xubuntu 12.10

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #16 kdy: 20 Prosinec 2009, 21:51:22 »
Jo, to bylo ok. Ted restartuj pocitac, musi se totiz naloadovat pozadovane moduly, ktere se instalovanim baliku zmenily..

Hakito

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 272
    • Zobrazit profil
    • Japonština.yukata.cz
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #17 kdy: 21 Prosinec 2009, 07:29:15 »
Ne, beze změny... :'( :'( :'( :'(
Generování náhodných čísel je příliš důležité, než aby se nechalo na náhodě.
PC - ATI Radeon HD 2600 PRO, AMD 64 - 2GHz, 2Gb RAM, 80Gb HDD, 40Gb HDD + Xubuntu 12.10

petergula

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1016
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #18 kdy: 21 Prosinec 2009, 09:00:21 »
len tresnem od boku(ked zatial nic nepomohlo), nemas podobny problem ako ja a este ini v tomto vlakne:
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,42286.msg308724.html#msg308724
softverovy modem pokazil zvuk, po odinstalovani (modem nepotrebujem) zvuk zacal pekne ist.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Hakito

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 272
    • Zobrazit profil
    • Japonština.yukata.cz
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #19 kdy: 21 Prosinec 2009, 15:09:37 »
Takže rada zní: "Odinstaluj softwarový modem"? ???
Tak mám dotaz: "Co to je, jak to mám udělat a co se stane (krom fungování zvuku)?" :-\
« Poslední změna: 21 Prosinec 2009, 15:52:33 od Hakito »
Generování náhodných čísel je příliš důležité, než aby se nechalo na náhodě.
PC - ATI Radeon HD 2600 PRO, AMD 64 - 2GHz, 2Gb RAM, 80Gb HDD, 40Gb HDD + Xubuntu 12.10

petergula

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1016
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #20 kdy: 21 Prosinec 2009, 15:22:24 »
Rada znie, aby si zvazil aj tuto moznost. :), ajked malo pravdepodobnu.
Softverovy modem - ak som to spravne pochopil je to ovladac na modem co mam v ntbk - kedze sa nikdy nepripajam cez pevnu linku telefonnu tak mi je jedno, ci ho mam alebo nemam nainstalovany. Stale idem bud cez wifi alebo cez lan.
Kde ho odinstaluvat? No problem bol u mna s neslobodnym ovladacom modemu takze som si pozrel spravcu neslobodnych ovladacov, ci ako sa to vola a dal som nepouzivat/odstranit/vypnut alebo nieco podobne. Zvuk zacal po restarte fungovat ked som ho zasa pridal/zapol tak zvuk prestal ist, tak som ho odobral a uz to neriesim.


http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%20po%20instalaci
Citace
Pro zobrazení seznamu dostupných uzavřených ovladačů spusťte Systém (vlevo na panelu) → Správa → Ovladače hardwaru, poté výběrem požadovaného ovladače a kliknutím na tlačítko povolit, ovladač stáhne a nainstaluje. Někdy je také nutné systém po instalaci nového ovladače restartovat.
« Poslední změna: 21 Prosinec 2009, 15:32:58 od petergula »
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Hakito

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 272
    • Zobrazit profil
    • Japonština.yukata.cz
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #21 kdy: 21 Prosinec 2009, 15:55:01 »
To je hezký, ale je tu ten problém, že já mám připojení přez pevnou linku! :-[
A jediný uzavřený ovladač je na grafickou kartu...! :-\ :-\
« Poslední změna: 21 Prosinec 2009, 15:59:04 od Hakito »
Generování náhodných čísel je příliš důležité, než aby se nechalo na náhodě.
PC - ATI Radeon HD 2600 PRO, AMD 64 - 2GHz, 2Gb RAM, 80Gb HDD, 40Gb HDD + Xubuntu 12.10

petergula

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1016
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #22 kdy: 21 Prosinec 2009, 16:13:24 »
No vidis, tak si hned mnou popisany pripad vylucil a mozes hladat dalej.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Hakito

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 272
    • Zobrazit profil
    • Japonština.yukata.cz
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #23 kdy: 21 Prosinec 2009, 16:14:53 »
aplay -l
Kód: [Vybrat]
**** Seznam PLAYBACK Hardwarových zařízení ****
karta 0: NVidia [HDA NVidia], zařízení 0: ALC883 Analog [ALC883 Analog]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
karta 0: NVidia [HDA NVidia], zařízení 1: ALC883 Digital [ALC883 Digital]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
karta 1: HDMI [HDA ATI HDMI], zařízení 3: ATI HDMI [ATI HDMI]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
« Poslední změna: 21 Prosinec 2009, 16:20:32 od Hakito »
Generování náhodných čísel je příliš důležité, než aby se nechalo na náhodě.
PC - ATI Radeon HD 2600 PRO, AMD 64 - 2GHz, 2Gb RAM, 80Gb HDD, 40Gb HDD + Xubuntu 12.10

petertomasy

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 838
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční zvuk
« Odpověď #24 kdy: 21 Prosinec 2009, 16:28:33 »
Skúšal si sa pohrať s nastavením zvuku ? ( ikonka v pravo hore na lište).  Ešte mi hoď sem :
Kód: [Vybrat]
uname -r a typ tvojho pc.