Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Ubuntu.cz z Ubuntu [vyřešeno]  (Přečteno 970 krát)

krispos

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Ubuntu.cz z Ubuntu [vyřešeno]
« kdy: 18 Únor 2010, 06:39:30 »
Takže jsem nainstaloval na svůj NTB (XPS studio 1640) Karmic Koalu (9.10 x64), pustil Mozillu, napsal adresu "www.ubuntu.cz" a .... NIC. Nemuzu se dostat ani na wiki, ani na forum ani nikam jinam. Jak sami vidite ve Windows to slape jako svycarsky hodinky. No a protoze jsem co se Ubuntu tyce naprosty zacatecnik tak me to dost prekvapilo. Ostatni stranky jedou v pohode (seznam etc...)
« Poslední změna: 01 Březen 2010, 19:39:07 od kiklhorn »

janick

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 92
  • Karma: +8/-3
    • Zobrazit profil
    • janikuv.hustej.net
Re: Ubuntu.cz z Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 18 Únor 2010, 09:52:10 »
No semtam se stane, ze ubuntu.cz má výpadek, ale pokud jste se ve stejnou dobu dostal na ubuntu.cz z windows, tak to asi nebyl tento případ. Možná by bylo dobré zkusit ping na adresu ubuntu.cz a pak na ip 217.31.205.114, to by mela být ip adresa serveru, na kterém je ubuntu.cz. Pokud se ping na ip povede a na ubuntu.cz nepovede, bude problém v DNS serveru.
Keď sa mačka može zježiť, može sa ježko zmačkať?

petergula

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1016
  • Karma: +92/-4
    • Zobrazit profil
Re: Ubuntu.cz z Ubuntu
« Odpověď #2 kdy: 18 Únor 2010, 10:24:50 »
Mne pomohlo raz, ked som vo firefoxe/about:config dal:
network.dns.disableIPv6;true

skus a ked nepomoze daj nazad :)
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

krispos

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 15
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: Ubuntu.cz z Ubuntu
« Odpověď #3 kdy: 18 Únor 2010, 13:48:20 »
Mne pomohlo raz, ked som vo firefoxe/about:config dal:
network.dns.disableIPv6;true

skus a ked nepomoze daj nazad :)


Masa Bob rikat Diky petergula-sahib :) Uz to slape

GurmanX

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 1
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Ubuntu.cz z Ubuntu
« Odpověď #4 kdy: 01 Březen 2010, 16:55:57 »
Mne pomohlo raz, ked som vo firefoxe/about:config dal:
network.dns.disableIPv6;true

skus a ked nepomoze daj nazad :)


Masa Bob rikat Diky petergula-sahib :) Uz to slape

Stejný problém, stejné řešení! Díky :)
Teď ještě vyřešit další problémy.....