Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: nefunkční webkamera Labtec Webcam Pro ve skype  (Přečteno 7830 krát)

aaaaa

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 342
    • Zobrazit profil
nefunkční webkamera Labtec Webcam Pro ve skype
« kdy: 02 Květen 2010, 21:44:29 »
Zdravím,

nainstaloval jsem si Ubuntu 10.04 LTS 32 bit, ale bohužel nefunguje moje webová kamera Logitech, Inc. Labtec Webcam Pro ID 046d:08a2
Kamera při startu počítače problikne a to samé i ve skype, když chci dát test obrazu. Kamera je detekovaná a jsou nahrané i potřebné moduly.
aaaaa@aaaaa-desktop:~$ lsmod | grep gspca
gspca_zc3xx            45189  0
gspca_main             21199  1 gspca_zc3xx
videodev               34361  1 gspca_main

Kamera je v linuxu podporována viz. http://mxhaard.free.fr/spca5xx.html  V Ubuntu 9.10 jí bylo potřeba pomoci dle tohoto návodu https://help.ubuntu.com/community/Webcam
Skype se musel spustit s volbou skype bash -c 'LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype ale v Ubuntu 10.04 už tento postup bohužel nefunguje  :(
V příloze můžete vidět obrázek, jak je kamera detekována, ale po kliknutí na tlačítko test kontrolka na kameře jen problikne a žádný obraz není k dispozici.
Skype verzi 2.1.0.81-1 mám z deb http://download.skype.com/linux/repos/debian/ stable non-free 
V programu Cheese 2.30.0 jde obraz z webkamery normálně  :)

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 02 Květen 2010, 23:07:59 od aaaaa »

Senior

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
Re: nefunkční webkamera Labtec Webcam Pro ve skype
« Odpověď #1 kdy: 03 Květen 2010, 08:41:54 »
Mám stejný problém.
Díky za rady

jmc

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 57
    • Zobrazit profil
Re: nefunkční webkamera Labtec Webcam Pro ve skype
« Odpověď #2 kdy: 03 Květen 2010, 13:13:07 »
Nemám tento hardvare, ale myslím, že máte ve spouštěči chybu, skype na začátku být nemá, tedy takto:
Citace
bash -c 'LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype'
a mělo by to snad jet

jmc

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 57
    • Zobrazit profil
Re: nefunkční webkamera Labtec Webcam Pro ve skype
« Odpověď #3 kdy: 03 Květen 2010, 13:48:07 »
uh, ovšem máte-li 32bit verzi, pro 64bit bude ve spouštěči místo lib lib32

aaaaa

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 342
    • Zobrazit profil
Re: nefunkční webkamera Labtec Webcam Pro ve skype
« Odpověď #4 kdy: 03 Květen 2010, 17:19:43 »
Díky za radu, obraz ve skype už jede. Akorát to při spuštění v konzoly a spuštění testu videa, vypisuje pořád dokola tuto hlášku:
libv4lconvert: Error decompressing JPEG: unknown huffman code: 0000ffff

Tak jsem upravil příkaz ke spuštění ikony a je klid  :)

 
« Poslední změna: 03 Květen 2010, 17:27:43 od aaaaa »

Senior

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
Re: nefunkční webkamera Labtec Webcam Pro ve skype
« Odpověď #5 kdy: 03 Květen 2010, 18:11:57 »
Díky za radu, obraz ve skype mě už jede taky.

pomec

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 161
  • Go2Africa!!!
    • Zobrazit profil
Re: nefunkční webkamera Labtec Webcam Pro ve skype
« Odpověď #6 kdy: 11 Srpen 2010, 13:50:10 »
Ahoj,
mám ten istý problém s webkamerou Trust wb-1400T (funguje v Cheese). Mám Ubuntu 10.04 64b a nedarí sa mi ju rozchodiť kameru v Skype. Skúšal som návod vyššie, ale bezvýsledne. Viete mi poradiť, čo má byť v spúšťači?

dedpek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
Re: nefunkční webkamera Labtec Webcam Pro ve skype
« Odpověď #7 kdy: 22 Leden 2011, 09:38:59 »
Nemám tento hardvare, ale myslím, že máte ve spouštěči chybu, skype na začátku být nemá, tedy takto:
Citace
bash -c 'LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype'
a mělo by to snad jet
perfektní spouštěč-kamera Labtec 1200,ubuntu 10.10,-zkopírovat do spouštěče-pravým myšítkem  na ikonu
(modrou) Skype-vlastnosti-příkaz.Pokud máte skype -po spuštění počítače-nutno i tam zkopírovat tento spouštěč
ubuntu 10.04
dell gx270 2,8