Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: World of Tanks  (Přečteno 12273 krát)

Vojáček

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 102
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
    • Škola po netu
World of Tanks
« kdy: 19 Duben 2011, 17:31:50 »
Zdravím vespolek,

Chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaký způsob, jak na Ubuntu 10.04 64 bit rozchodit novou online hru World of Tanks (http://www.worldoftanks.com/).

Děkuji

Kedrigern

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 919
  • Karma: +127/-18
    • Zobrazit profil
    • Má osobní stránka
Re: World of Tanks
« Odpověď #1 kdy: 19 Duben 2011, 17:53:34 »
Možné to je, snadné a pohodlné to asi nebude. Existuje program wine, který dovoluje spustit některé windows aplikace v linuxu (a jiných OS), více: http://wiki.ubuntu.cz/Wine

No na stránce WineHQ jsou zkušenosti uživatelů s různým softwarem: http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=22521

Worlds of Tanks je ve vývoji a má Bronze. Bronze je obvykle ještě hratelný, ale s každou verzí (Wine i WoT) se to může změnit. Na WineHQ jsou asi všechny potřebné věci k rozchození, ale pokud očekáváš něco zcela jednoduchého a bezproblémového, tak to nebude ono. Možná má někdo zkušenosti a popíše ti to podrobněji.

Vojáček

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 102
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
    • Škola po netu
Re: World of Tanks
« Odpověď #2 kdy: 20 Duben 2011, 20:28:28 »
Tak jsem zkusil provést instalaci. Instalaci jsem povedl přes Wine a taktéž spuštění (soubor WorldOfTanks.exe). Poté se hra spustí, ale dostanu se pouze ke stránce s načítáním a dál již ne.

Mám Wine verze: 1.3.17.

Nevíte někdo, jak to spustit?

Děkuji

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re: World of Tanks
« Odpověď #3 kdy: 20 Duben 2011, 21:53:48 »
Dole v tom odkaze máš postup/rady.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Vojáček

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 102
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
    • Škola po netu
Re: World of Tanks
« Odpověď #4 kdy: 20 Duben 2011, 23:04:04 »
Děkuji, ale narazil jsem na první problém. Vůbec nevím, co s krokem 2:

Citace
2. To have mouse working, you'll have to apply this patch (using patch -p1) - http://pastebin.com/VTzFtVCT - and rebuild wine from source. Note that current patch has some limitations - refer to the latest test results.

A taktéž jsem nepochopil co s krokem 6:

Citace
6. Run game using env WINE_CURSOR=X wine WoT.exe command or run export WINE_CURSOR=X in the same console in which you run WoT to have your X cursor instead of black square. It is purely optional, no functionality will be broken if this variable is not set.
« Poslední změna: 20 Duben 2011, 23:06:08 od Vojáček »

Rover623

Re: World of Tanks
« Odpověď #5 kdy: 21 Duben 2011, 05:43:19 »
To první bude asi složitější, v praxi se tam píše, že máš použít patch a znovu sestavit Wine ze zdrojových kódů (tudíž to co máš z repozitářů nainstalované je ti nanic).

To druhé je lehčí, programy se spouští "wine cesta k EXE", ty prostě jen vyměníš příkaz "wine" za "WINE_CURSOR=X"

Vojáček

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 102
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
    • Škola po netu
Re: World of Tanks
« Odpověď #6 kdy: 21 Duben 2011, 09:28:05 »
A mohl bych poprosit o postup jak to udělat?

mattyy1

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 172
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
Re: World of Tanks
« Odpověď #7 kdy: 28 Srpen 2011, 14:42:28 »
Spusti se terminal, tam jsi automaticky ve sve domovske slozce (uctu, na kterem jsi prihlaseny).
Je treba propracovat se ke spoustecimu souboru hry. Pro postup do adresare (ktery se nachazi v adresari, kde se aktualne nachazis) je prikaz 'cd' .

Takze pro priklad, treba hra bude ve  "/home/uzivatel/Plocha/hry/moje hra/hra.exe"
Nachazis se ve slozce 'uzivatel' (ovsem pojmenovane podle sveho uctu), tak postupujes dale:

cd Plocha              (budes se nachazet ve slozce Plocha)
cd hry                  (budes se nachazet ve slozce hry)

a tak dale...

Pokud je slozka s mezerou (napriklad "Program Files"), dela se to takto:  cd Program\ Files

Ve vysledku bys tedy mohl napsat:

cd Plocha/hry/moje\ hra/

a potom

WINE_CURSOR=X wine hra.exe

a nebo by to mozna slo i takto (rovnou, bez postupu k EXE)

WINE_CURSOR=X wine /home/uzivatel/Plocha/hry/moje\ hra/hra.exe

Pro navrat do predchozi slozky je to prikaz cd ..
Velka a mala pismena se rozlisuji, na to pozor.

To je navigace v terminalu, snad je to k pochopeni  :)
« Poslední změna: 28 Srpen 2011, 14:46:39 od mattyy1 »
NTB - MSI GE60 / i5 4210H / GTX 860M / Arch Linux x64 + KDE5
PC - i5 4460 / GTX 750 Ti / Ubuntu 16.04 x64 + Unity

Marvn

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 627
  • Karma: +51/-13
  • Take it easy :)
    • Zobrazit profil
Re:World of Tanks
« Odpověď #8 kdy: 01 Říjen 2011, 14:35:11 »
kdo se moc pta, malo googli

Kód: [Vybrat]
Instruction for all distributives and extra lazy users
and also for those, that don't want to delete their wine or change its settigns
So download the archive
1 extract it in its own directory, the folder WoTFLIX will appear
2 enter it ( your home catalog, or the catalog where you extracted the archive to)/WoTFLIX/.wine/drive_c/Games/World_of_Tanks (you need to turn on hidden and system files in the settings)
3 copy there the client files (the content of the root folder with all subfolders). I don't know where you'll get that, but later, if needed, i'll upload a large archive with them. Or you can install in your wine and then copy them.
4 Start the game with a double clickicking WoTFLIX or WoTLauncherIX (or WoTX1, read about it below)

btw. imho je potreba mit 32b knihovny k wine
« Poslední změna: 01 Říjen 2011, 14:37:25 od Marvn »
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

Ancestor

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 18
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:World of Tanks
« Odpověď #9 kdy: 09 Září 2012, 15:38:14 »
Zdar trochu to tu oživím,kdyby se našel někdo kdo rozchodil wotko na 12.04lts ubuntu tak bych byl vděčnej za radu.postupoval jsem podle http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/112965-world-of-tanks-on-linux/ a došel jsem až ke spuštění,launcher nic nedělal tak sem zkusil jen wot.exe,poprvé to najelo a ukazal se mi po loadingu login s nějakou tabulkou(graficky to vypadalo ok,zvuk taky,jen se kousla myš)tak jsem to natvrdo zavřel.Při dalších pokusech se ale už tak daleko nedostanu a zůstane černá obrazovka.Zkoušel jsem to i přec playonlinux softík ale tam jsem se dostal stejně daleko.Takže,kdyby byl někdo ochotný odkázat mne na AKTUÁLNÍ návod jak to rozjet tak bych byl vděčný a možná by bylo i pár herních goldíků jako odměna :)

Rover623

Re:World of Tanks
« Odpověď #10 kdy: 09 Září 2012, 16:18:59 »
Takže hra jede, hodnocení je pod každou verzí Wine stejné, ale se stoupající verzí Wine se jak se zdá vytrácejí některé bugy.

Takže instalace přes PlayOnLinux, nainstalovat si nejnovější stabilní verzi Wine ze seznamu (nic co má v přídomku RC nebo Beta), jen 32bit verze.

Spustit instalaci hry, vytvořit si disk pro hru, zaškrtnout si použití jiné verze Wine + dodání dalších knihoven, zvolit nainstalovanou verzi Wine (tu doinstalovanou), dokončit instalaci.

Spuštění přes launcher nejde, musí se ručně

Ancestor

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 18
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:World of Tanks
« Odpověď #11 kdy: 09 Září 2012, 18:30:50 »
Tak jsem to dělal,z verzí wine sem vybral 1.5.9World of tank,dal jsem instalovat balíčky,jeden bo dva si to stahlo samo a pak to na mě vyplivlo přehršel dalších na výběr,dal jsem jen d3dx9 páč nevím co všechno to potřebuje.Hru sem zase spustil jen do loading screenu a když se chci prihlastit tak ani nestihnu napsat udaje a sekne se to.Asi bude problem v tech baliccich,co vsechno mam instalovat?vsechno asi ne.Jaký mám teda nechat stáhnout,staci to ted treba nejak prez winetricks?Taky sem nasel kdesi nakej autocompilator na winewot https://launchpad.net/~s-elser/+archive/wot/+packages ale to nevím jak se používá,jen sem to rozbalil ale co dál?Linux sem zkoušel před asi rokem ale nerozchodil jsem grafiku,teď se mi to po 2 dnech trapeni povedlo tak ještě wot a nebude mi nic chybět,ale už u toho sedim valnou část výkendu a začíná mě hrabat tak mi to tu vysvětlete někdo jak blbcovi jak to mam rozchodit...
« Poslední změna: 09 Září 2012, 18:32:41 od Ancestor »

Rover623

Re:World of Tanks
« Odpověď #12 kdy: 09 Září 2012, 20:06:17 »
Tak to zkus bez dodatečných knihoven. jinak jako optimální verze Wine se uvádí 0.7.3 nebo 1.5.4

Ancestor

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 18
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:World of Tanks
« Odpověď #13 kdy: 10 Září 2012, 11:33:39 »
Prostě to vzdávám,stáhl sem si wine 1.5.4 že si ho ručně nainstaluju ale při kompilaci nebo jak se tomu nadává mi to vypisovalo 32bit knihovny,asi tak polovinu jich podle všeho nemám (configure: error: X 32-bit development files not found. Wine will be built
without X support, which probably isn't what you want. You will need to install
32-bit development packages of Xlib/Xfree86 at the very least.) tak sem použil
Kód: [Vybrat]
sudo sh ./install-wine-deps.sh vypadalo to že se nějaký instaujou ale výsledek pořád stejný.opravdu řádek po řádku hledat jaká knihovny mi chybí je předem odsouzená věc páč jich je asi tak 20+.
Když si nainstaluju wine přez správce softwaru nebo synaptic tak si asi nepomohu že.

Rover623

Re:World of Tanks
« Odpověď #14 kdy: 10 Září 2012, 11:57:09 »
Tu verzi Wine si nainstaluješ přes PlayOnLinux

Ancestor

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 18
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:World of Tanks
« Odpověď #15 kdy: 11 Září 2012, 18:11:07 »
což o to ale bude fungovat jak má?když mě chyběj 32bit library.A že sem tak troufalej,tobě wotko normálně běží?Zevrubnej postub bys nepostl?páč snad všem to de ale mě zaboha ni.. :)

Rover623

Re:World of Tanks
« Odpověď #16 kdy: 11 Září 2012, 19:47:39 »
Jednoduchý postup, nejdřív si nainstaluj aktuální verzi PlayOnLinux. ta co je v repozitářích Ubuntu je stará, takže do terminálu dej tohle
Kód: [Vybrat]
wget -q "http://deb.playonlinux.com/public.gpg" -O- | sudo apt-key add -
sudo wget http://deb.playonlinux.com/playonlinux_precise.list -O /etc/apt/sources.list.d/playonlinux.list
teď aktualizuj systém aby se ti nainstaloval nejnovější PlayOnLinux.

Spusť PlayOnLinux a vyber "Nástroje"-"Spravovat verze Wine", v seznamu vlevo si vyber verzi 1.5.4 (pouze v záložce x86), šipkou ji přesuň do nainstalovaných verzí.

Teď dej nainstalovat, musíš kliknout na modrý text dole s instalací programu který není v seznamu, pak zvolíš instalaci do nového virtuálního disku, pojmenuješ (třeba WOT), na další stránce zvolíš "Použít jinou verzi Wine" a "Nainstalovat knihovny", na další obrazovce vybereš verzi Wine kterou chceš použít (tedy 1.5.4 x86) a dál postupuješ podle instrukcí.

Ancestor

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 18
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:World of Tanks
« Odpověď #17 kdy: 11 Září 2012, 20:38:06 »
Udělal sem to přesně jak si napsal.Dělal sem to tak i předtim ale ta verze byla fakt asi jiná,ikdyž,když sem je porovnal v centru softwaru a na strankach tak se verze číselně shodují ale ta co sem stahl z webu vypadá jinak,nicmene dal sem ladění a toto mě vyběhlo...

Dostal sem se zase jen na loginscreen kde se to po pár sec seklo.


Kód: [Vybrat]
[09/11/12 20:31:49] - Running wine-1.5.4 WorldOfTanks.exe (Working directory : /home/ancestor/.PlayOnLinux/wineprefix/WOTKO/drive_c/Games/World_of_Tanks)
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x10f1ba0,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),1,0x10f1ba0,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32ea38,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32e998,0x00000000), stub!
fixme:win:RegisterRawInputDevices (pRawInputDevices=0x32ecd4, uiNumDevices=1, cbSize=12) stub!
fixme:win:RegisterRawInputDevices (pRawInputDevices=0x32ecd4, uiNumDevices=1, cbSize=12) stub!
fixme:toolhelp:CreateToolhelp32Snapshot Unimplemented: heap list snapshot
fixme:toolhelp:Heap32ListFirst : stub
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32e49c,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32e250,0x00000000), stub!
fixme:dxgi:dxgi_output_GetDesc iface 0x14ee18, desc 0x32e7a8 stub!
fixme:ole:CoInitializeSecurity ((nil),-1,(nil),(nil),0,3,(nil),0,(nil)) - stub!
err:ole:CoCreateInstance apartment not initialised
err:ole:CoUninitialize Mismatched CoUninitialize
fixme:ole:CoInitializeSecurity ((nil),-1,(nil),(nil),0,3,(nil),0,(nil)) - stub!
err:ole:CoCreateInstance apartment not initialised
err:ole:CoUninitialize Mismatched CoUninitialize
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32e4b4,0x00000000), stub!
fixme:d3d:swapchain_init The application requested more than one back buffer, this is not properly supported.
Please configure the application to use double buffering (1 back buffer) if possible.
err:d3d:context_create wglSwapIntervalEXT failed to set swap interval 0 for context 0x16ad00, last error 0x591
fixme:d3d:wined3d_swapchain_set_gamma_ramp Ignoring flags 0x1.
ALSA lib conf.c:3314:(snd_config_hooks_call) Cannot open shared library libasound_module_conf_pulse.so
ALSA lib pcm.c:2217:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default
fixme:avrt:AvSetMmThreadCharacteristicsW (L"Audio",0x6ffe9ec): stub
fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
fixme:d3d9:Direct3DShaderValidatorCreate9 stub
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32b294,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW (L"\\\\.\\DISPLAY1",0,0x32b5dc,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW (L"\\\\.\\DISPLAY1",1,0x32b5dc,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),1,0x32b294,0x00000000), stub!
err:winediag:shader_generate_glsl_declarations The hardware does not support enough uniform components to run this shader, it may not render correctly.
fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
p11-kit: couldn't load module: /usr/lib/i386-linux-gnu/pkcs11/gnome-keyring-pkcs11.so: /usr/lib/i386-linux-gnu/pkcs11/gnome-keyring-pkcs11.so: sdílený objektový soubor nelze otevřít: Adresář nebo soubor neexistuje
fixme:imm:NotifyIME NI_CLOSECANDIDATE
fixme:imm:ImmReleaseContext (0x30058, 0xcfe3e40): stub
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32e918,0x00000000), stub!
fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
fixme:thread:NtQueryInformationThread Cannot get kerneltime or usertime of other threads
« Poslední změna: 12 Září 2012, 06:37:13 od Ancestor »

Rover623

Re:World of Tanks
« Odpověď #18 kdy: 11 Září 2012, 21:47:40 »
Tak koukám, že mě se to sice nesekne, ale havaruje to s chybou Javascriptu, jak se zdá, tak se ta hra asi moc nemusí s Javou 7

Rover623

Re:World of Tanks
« Odpověď #19 kdy: 04 Únor 2014, 16:43:05 »
Stačí instalovat přes PlayOnLinux, viz. http://www.playonlinux.com/en/

tali76

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 3
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:World of Tanks
« Odpověď #20 kdy: 04 Únor 2014, 22:15:12 »
tak to se stalo jenze teraz se mi ta hra seka a ze co to je patch a ostatne veci nemam ani tuseni tak prosim a presny navod jak co mam udelat