Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Ako spustit .bin ??  (Přečteno 1863 krát)

xM4tHeWx

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Ako spustit .bin ??
« kdy: 15 Květen 2011, 17:59:03 »
Dobrý deň chcel sa spítať čo delám špatne .. skúšal som chmod +x nazov.bin  to mi šlo ale pak sh soubor.bin a už mi to hádzelo tútu chybu Syntax error: "(" unexpected prosím o radu dík.. s ubuntu teprve začínám..
« Poslední změna: 15 Květen 2011, 18:07:53 od xM4tHeWx »

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re: Ako spustit .bin ??
« Odpověď #1 kdy: 15 Květen 2011, 18:12:36 »
Zkus sudo a+x nazov.bin ,

spouštíš už bez sh , čili ~$ ./nazov.bin  ;)
« Poslední změna: 15 Květen 2011, 18:14:45 od sabraq »
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

xM4tHeWx

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Ako spustit .bin ??
« Odpověď #2 kdy: 15 Květen 2011, 18:24:27 »
a+x command not found..
ešte som skusil sudo sh el.bin
a to mi píše
el.bin: 1: ELF: not found
el.bin: 2: Zh: not found
el.bin: 3: �h: not found
el.bin: 4: Syntax error: "(" unexpected

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re: Ako spustit .bin ??
« Odpověď #3 kdy: 15 Květen 2011, 18:31:03 »
Ježiš...samozřejmě sudo chmod a+x
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re: Ako spustit .bin ??
« Odpověď #4 kdy: 15 Květen 2011, 18:32:17 »
A vlastně tam sudo být nemusí, když jsi vlastníkem.
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

xM4tHeWx

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Ako spustit .bin ??
« Odpověď #5 kdy: 15 Květen 2011, 18:36:55 »
hej ale jak to spustím ??

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re: Ako spustit .bin ??
« Odpověď #6 kdy: 15 Květen 2011, 18:40:38 »
Zkus sudo chmod a+x nazov.bin ,

spouštíš už bez sh , čili ~$ ./nazov.bin  ;)

sh samozřejmě můžeš použít, ale když máš spouštěcí příznak, můžeš přímo napsat název...a pokud jsi v adresáři s tím souborem musíš před něj napsat ./
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

xM4tHeWx

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Ako spustit .bin ??
« Odpověď #7 kdy: 15 Květen 2011, 18:43:19 »
./ - nie je možné vykonať binárny súbor
sh - el.bin: 1: ELF: not found
el.bin: 2: Zh: not found
el.bin: 3: �h: not found
el.bin: 4: Syntax error: "(" unexpected

Jurkax

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 257
  • Karma: +21/-5
  • Ubuntu 11.10 / Gnome-shell
    • Zobrazit profil
Re: Ako spustit .bin ??
« Odpověď #8 kdy: 15 Květen 2011, 18:49:14 »
Já to vždycky dělám takhle:
1. přejmenuju koncovku na .run
2. pravým tlačítkem - Vlastnosti/karta Oprávnění - zaškrtnu soubor jako spustitelný
3. spustím dvojklikem
Ubuntu 11.10 32bit NTB HP Pavilion dv6319 (CoreDuo @1,73GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, GeForce Go 7400)

xM4tHeWx

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Ako spustit .bin ??
« Odpověď #9 kdy: 15 Květen 2011, 18:53:41 »
Já to vždycky dělám takhle:
1. přejmenuju koncovku na .run
2. pravým tlačítkem - Vlastnosti/karta Oprávnění - zaškrtnu soubor jako spustitelný
3. spustím dvojklikem
to mi neudelá nic... hmm asi som to stiahol zle.. a nevíte jak sa stahuje z http://www.playdeb.net ?? lebo když dam inštalace napíše balík sa nenašel..

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re: Ako spustit .bin ??
« Odpověď #10 kdy: 15 Květen 2011, 18:55:14 »
Když přidáš ten parametr chmod a+x, mělo by ti to jít spustit...

NA playdeb si přidej zdroj, mají tam Howto install...
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

xM4tHeWx

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Ako spustit .bin ??
« Odpověď #11 kdy: 15 Květen 2011, 19:00:22 »
NA playdeb si přidej zdroj, mají tam Howto install...
To nechápu a to s tím Bin som skoučel chmod.. ale to nejde..buď to píše to čo sem psál výše alebo el.x86.linux.bin: 1: Syntax error: "(" unexpected
« Poslední změna: 15 Květen 2011, 19:03:47 od xM4tHeWx »

pacholik

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2072
  • Karma: +256/-16
    • Zobrazit profil
Re: Ako spustit .bin ??
« Odpověď #12 kdy: 15 Květen 2011, 20:19:21 »
nemá ten soubor v názvu závorku ?

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re: Ako spustit .bin ??
« Odpověď #13 kdy: 15 Květen 2011, 21:22:30 »
Citace
Syntax error: "(" unexpected

Tohle mi psal instalátor .run, když jsem chtěl trine nainstalovat pod rootem. Na radu moderátora jsem spustil chmod a+x Trine.run a bylo po problému...

Zkus tedy spustit sh el.x86.linux.bin nebo ./el.x86.linux.bin
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

xM4tHeWx

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Ako spustit .bin ??
« Odpověď #14 kdy: 15 Květen 2011, 21:29:25 »
Citace
Syntax error: "(" unexpected

Tohle mi psal instalátor .run, když jsem chtěl trine nainstalovat pod rootem. Na radu moderátora jsem spustil chmod a+x Trine.run a bylo po problému...

Zkus tedy spustit sh el.x86.linux.bin nebo ./el.x86.linux.bin
jo to jsem skusil.. bez toho mi to psalo to isté akurát nad tím byly nejaký znaky..

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re: Ako spustit .bin ??
« Odpověď #15 kdy: 15 Květen 2011, 21:37:55 »
a co to je za program prosímtě? kdes ho stáhl?
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4802
  • Karma: +508/-26
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Zobrazit profil
    • HEJ
Re: Ako spustit .bin ??
« Odpověď #16 kdy: 15 Květen 2011, 23:26:09 »
co vypíše ?
 
Kód: [Vybrat]
file soubor.bin
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8