Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Gnome 3 a Gnome-Shell  (Přečteno 126203 krát)

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2430
  • Karma: +198/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #175 kdy: 14 Květen 2012, 19:04:42 »
No, když už máme nové Ubuntu 12.04 LTS s vyladěným Gnome-Shellem, tak proč se nepochlubit vymazleným desktopem  ;)
GS = Dark Shine
GTK 3.x = GnomishGrey
Kurzor = DMZ Black
Ikony = Faenza-Ambiance


[příloha smazaná administrátorem]
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 10 Buster

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2430
  • Karma: +198/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #176 kdy: 16 Květen 2012, 23:33:42 »
Hodně rozšíření pro Gnome-Shell  ;)
https://extensions.gnome.org/#
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 10 Buster

geblina

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 326
  • Karma: +15/-3
  • Bez pivka a metalu si svět nedovedu představit.:-)
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #177 kdy: 17 Květen 2012, 07:17:10 »
Mohu potvrdit,že tam je dost pěkných a užitečných věcí co se může hodit. :)

geblina

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 326
  • Karma: +15/-3
  • Bez pivka a metalu si svět nedovedu představit.:-)
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #178 kdy: 24 Květen 2012, 22:19:45 »
Používám ve 12.04 gnome shell a po najetí do dashe mám u nějakých programu,místo ikony programu pouze prázdné pole.Např.přehráváč Clementine.Rád bych si ho přidal do oblíbených,ale prázdný čtvereček si přidávat nebudu. :)

C++odeG++irl-o.cc

  • Host
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #179 kdy: 24 Květen 2012, 22:47:54 »
Citace
Používám ve 12.04 gnome shell a po najetí do dashe mám u nějakých programu,místo ikony programu pouze prázdné pole.Např.přehráváč Clementine.Rád bych si ho přidal do oblíbených,ale prázdný čtvereček si přidávat nebudu.
:)


EDIT: neuvědomila jsem si ze ostatni to asi nevidite http://imageshack.us/photo/my-images/11/snmekobrazovky201205242.png/
kdyz jsem dala prohlizet prispevek, vse se mi zobrazilo ok.  ;)
« Poslední změna: 25 Květen 2012, 22:43:47 od C++odeG++irl-o.cc »

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2430
  • Karma: +198/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #180 kdy: 30 Květen 2012, 14:59:24 »
Tapeta pro Gnome 3 a GS  ;)
http://gnome-look.org/content/show.php/Gnome+3?content=151227

[příloha smazaná administrátorem]
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 10 Buster

geblina

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 326
  • Karma: +15/-3
  • Bez pivka a metalu si svět nedovedu představit.:-)
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #181 kdy: 30 Květen 2012, 15:11:13 »
Citace
Používám ve 12.04 gnome shell a po najetí do dashe mám u nějakých programu,místo ikony programu pouze prázdné pole.Např.přehráváč Clementine.Rád bych si ho přidal do oblíbených,ale prázdný čtvereček si přidávat nebudu.
:)


EDIT: neuvědomila jsem si ze ostatni to asi nevidite http://imageshack.us/photo/my-images/11/snmekobrazovky201205242.png/
kdyz jsem dala prohlizet prispevek, vse se mi zobrazilo ok.  ;)
Tak nevím čím to mohlo být,že mě se ikona nezobrazovala.V Unity to vše běhá normálně.

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2430
  • Karma: +198/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #182 kdy: 30 Květen 2012, 15:21:53 »
To může být buď velikostí ikony nebo tématem ikon, které používáš, ne? Já používám ikony Faenza (verze Ambiance, Cupertino a Radiance), které jsou velice rozsáhlé a mají většinu aplikací, které používám. Takže se mi v Docku zobrazují všechny normálně.

[příloha smazaná administrátorem]
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 10 Buster

geblina

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 326
  • Karma: +15/-3
  • Bez pivka a metalu si svět nedovedu představit.:-)
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #183 kdy: 30 Květen 2012, 17:20:14 »
Tohle jsem si taky připustil,že tomu tak nejspíš bude.

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1917
  • Karma: +518/-551
  • Karmu nesleduji, klikáte zbytečně...
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #184 kdy: 31 Květen 2012, 15:16:39 »
Místo Gnome-Shell mi naběhle Gnome Classic.
Místo Unity mi naběhne Unity 2D.
V U10.04, U8.04, Zorin5.4 jede Compiz s akcelerací bez problémů.
Jak na to?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2430
  • Karma: +198/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #185 kdy: 31 Květen 2012, 15:39:11 »
Místo Gnome-Shell mi naběhle Gnome Classic.
Místo Unity mi naběhne Unity 2D.
V U10.04, U8.04, Zorin5.4 jede Compiz s akcelerací bez problémů.
Jak na to?
No, tohle dělají ovladače na grafárnu většinou. A Compiz v U 10.04 a U 8.04 už není to, co je teď  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 10 Buster

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1917
  • Karma: +518/-551
  • Karmu nesleduji, klikáte zbytečně...
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #186 kdy: 31 Květen 2012, 15:45:26 »
Místo Gnome-Shell mi naběhle Gnome Classic.
Místo Unity mi naběhne Unity 2D.
V U10.04, U8.04, Zorin5.4 jede Compiz s akcelerací bez problémů.
Jak na to?
No, tohle dělají ovladače na grafárnu většinou. A Compiz v U 10.04 a U 8.04 už není to, co je teď  ;)

Čekal jsem nějaké minimální upozornění ve stylu: Nepodařilo se spustit to či ono, chcete pokračovat?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2430
  • Karma: +198/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #187 kdy: 31 Květen 2012, 15:57:01 »
A proč upozornění??? Při instalaci Win 7 ti to taky nic nenapíše a až po naběhnutí prostředí jedeš v jiném módu a pomalu  ;)
Od toho máme přeci, my Linuxáci, tu svobodu vyzkoušet si distro ještě před instalací, zda všechno běhá, jak má a pak, pokud vše běhá, tak jít instalovat  :D
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 10 Buster

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1917
  • Karma: +518/-551
  • Karmu nesleduji, klikáte zbytečně...
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #188 kdy: 31 Květen 2012, 16:15:10 »
A proč upozornění??? Při instalaci Win 7 ti to taky nic nenapíše a až po naběhnutí prostředí jedeš v jiném módu a pomalu  ;)
Od toho máme přeci, my Linuxáci, tu svobodu vyzkoušet si distro ještě před instalací, zda všechno běhá, jak má a pak, pokud vše běhá, tak jít instalovat  :D

Nevotravuj s Woknama, ta mě nezajímají. Win 7 neznám, nikdy jsem je neviděl.
Nezlobím se, jen jsem čekal, že mě systém upozorní, nic víc. Chápu, že to nejede na starý grafice...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

1000MB

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 71
  • Karma: +2/-2
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #189 kdy: 12 Červen 2012, 16:08:12 »
Ahoj, chcem nainštalovať doplnok http://gnome-look.org/content/show.php?content=143631&forumpage=3 , spravil som to podľa návodu ale v gnome-tweak-tool mi vyhodí



Uploaded with ImageShack.us

neexistuje niečo podobné alebo čo mám spraviť?

dik

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2430
  • Karma: +198/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #190 kdy: 12 Červen 2012, 16:16:32 »
A jakou máš verzi GS? Aktuální je 3.4.2 a ten doplněk v odkazu je pro verzi 3.2.1 a to ti nebude fungovat. Lepší výběr doplňků pro GS je zde: https://extensions.gnome.org/# navíc aplikace rozezná jakou máš verzi a dle toho ti povolí či nepovolí doplněk nainstalovat.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 10 Buster

1000MB

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 71
  • Karma: +2/-2
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #191 kdy: 12 Červen 2012, 16:26:58 »
Mám 3.4.1, takže to nepôjde, musim pohľadať niečo podobne

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2430
  • Karma: +198/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #192 kdy: 12 Červen 2012, 16:32:23 »
Mám 3.4.1, takže to nepôjde, musim pohľadať niečo podobne
Tak se podívej na tu stránku, co jsem odkázal, je tam spousta výborných rozšíření  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 10 Buster

1000MB

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 71
  • Karma: +2/-2
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #193 kdy: 12 Červen 2012, 17:42:51 »
doplnky pekne, niečo som nainštaloval ale to čo som hľadal som nenašiel  :( , treba hladať ďalej :), ďalšia vec v menu kde má byť možnosť vypnutia a reštartu pc je iba uspať do pamati kde je chyba?

C++odeG++irl-o.cc

  • Host
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #194 kdy: 12 Červen 2012, 17:55:22 »
V GS je defaultně jen uspat do paměti, musíš si nainstalovat doplněk https://extensions.gnome.org/extension/5/alternative-status-menu/

EDIT: Jinak při stisknutí altu se vypnout zobrazí
« Poslední změna: 12 Červen 2012, 17:57:09 od C++odeG++irl-o.cc »

1000MB

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 71
  • Karma: +2/-2
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #195 kdy: 13 Červen 2012, 20:44:53 »
ahoj, ešte taka maličkosť ako spustim nautila ako správca? bol som zvyknuty Alt+F2 - gksu nautilus, ale tu to nako nefunguje, vraj je na to doplnok pre nautila nautilus-gksu ale v centre softwaru som ho nenašiel

C++odeG++irl-o.cc

  • Host
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #196 kdy: 13 Červen 2012, 21:05:12 »
Mělo by asi fungovat přes terminál
Kód: [Vybrat]
gksudo nautilusjinak se to řešilo tady: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=62666.0

1000MB

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 71
  • Karma: +2/-2
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #197 kdy: 19 Červen 2012, 20:01:11 »
na zmenu témy v gnome shell treba gnome shell user theme? kde ich nájdem v akom repozitári? nejako s tým neviem pohnúť.

dakujem

1000MB

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 71
  • Karma: +2/-2
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #198 kdy: 19 Červen 2012, 21:04:37 »
tak tu som niečo našiel, pridal som repozitár, nainštaloval a už sa dajú meniť témy   http://www.upubuntu.com/2012/04/how-to-enable-and-install-gnome-shell.html

radek.juthner

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 255
  • Karma: +5/-2
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #199 kdy: 31 Červenec 2012, 13:57:50 »
Ahoj,

Mám GS 3.4.1 a občas z ničeho nic, jakoby se v GS něco přihodilo, se stává, že při přesunu okna není vidět přesun plynule. Když například přetahuju okno kalkulačky, tak to vypadá jakoby se okno "lepilo" k ploše a přesunuju se trhaně. Pokud GS restartuju, je to zase na nějakou dobu OK.
Nevíte, kde je chybka?