Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Gnome 3 a Gnome-Shell  (Přečteno 129286 krát)

pivik

  • Host
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #125 kdy: 08 Listopad 2011, 18:30:17 »
Tak Gnome-shell dorazil i do Debianu testing (Wheezy). Co mi na první pohled vadí:

1) Nastavený jas displeje se po odhlášení / restartu vrátí na 100%

2) Spouštěčě aplikací, které jsem si sám vložil do gnome panelu zmizely a nenašel jsem způsob, jak si vlastní spouštěče zase do menu vložil. Jsou aplikace, které prostě mám nainstalované a nejsou v menu aplikací. Proto bych pro tyto aplikace potřeboval spouštěče vytvořit.

To je zatím vše, ale on se ještě nějaký problém najde.. :)

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #126 kdy: 09 Listopad 2011, 19:46:01 »
Tak Gnome-shell dorazil i do Debianu testing (Wheezy). Co mi na první pohled vadí:

1) Nastavený jas displeje se po odhlášení / restartu vrátí na 100%

2) Spouštěčě aplikací, které jsem si sám vložil do gnome panelu zmizely a nenašel jsem způsob, jak si vlastní spouštěče zase do menu vložil. Jsou aplikace, které prostě mám nainstalované a nejsou v menu aplikací. Proto bych pro tyto aplikace potřeboval spouštěče vytvořit.

To je zatím vše, ale on se ještě nějaký problém najde.. :)
co alacarte   tam funguje ? to umi pridavat spoustece do GS  :)   jestli ne tak bud ruco   a nebo najit neco obdobneho  pro debian
« Poslední změna: 09 Listopad 2011, 19:47:52 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #127 kdy: 09 Listopad 2011, 19:49:06 »
Tak najednou přestala fungovat aplikace Snímek obrazovky  :-\
Dělá mi jen černé snímky a dost tuhle aplikaci používám...
jj me taky obcas blbne u GK ATI  u NVIDIE je to v pohode
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

pivik

  • Host
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #128 kdy: 09 Listopad 2011, 20:32:12 »
Tak Gnome-shell dorazil i do Debianu testing (Wheezy). Co mi na první pohled vadí:

1) Nastavený jas displeje se po odhlášení / restartu vrátí na 100%

2) Spouštěčě aplikací, které jsem si sám vložil do gnome panelu zmizely a nenašel jsem způsob, jak si vlastní spouštěče zase do menu vložil. Jsou aplikace, které prostě mám nainstalované a nejsou v menu aplikací. Proto bych pro tyto aplikace potřeboval spouštěče vytvořit.

To je zatím vše, ale on se ještě nějaký problém najde.. :)
co alacarte   tam funguje ? to umi pridavat spoustece do GS  :)   jestli ne tak bud ruco   a nebo najit neco obdobneho  pro debian

Alacarte funguje i v Gnome-shellu, to jsem netušil. Díky. Nicméně další věc, která by mne zajímala je způsob používání Empathy. po zapnutí funguje, ale jakmile okno kontaktů zavřu, tak už ho nikde nemůžu najít. Dá se nějak otevřít, když chci třeba někomu napsat?

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #129 kdy: 09 Listopad 2011, 21:20:46 »
Tak Gnome-shell dorazil i do Debianu testing (Wheezy). Co mi na první pohled vadí:

1) Nastavený jas displeje se po odhlášení / restartu vrátí na 100%

2) Spouštěčě aplikací, které jsem si sám vložil do gnome panelu zmizely a nenašel jsem způsob, jak si vlastní spouštěče zase do menu vložil. Jsou aplikace, které prostě mám nainstalované a nejsou v menu aplikací. Proto bych pro tyto aplikace potřeboval spouštěče vytvořit.

To je zatím vše, ale on se ještě nějaký problém najde.. :)
co alacarte   tam funguje ? to umi pridavat spoustece do GS  :)   jestli ne tak bud ruco   a nebo najit neco obdobneho  pro debian

Alacarte funguje i v Gnome-shellu, to jsem netušil. Díky. Nicméně další věc, která by mne zajímala je způsob používání Empathy. po zapnutí funguje, ale jakmile okno kontaktů zavřu, tak už ho nikde nemůžu najít. Dá se nějak otevřít, když chci třeba někomu napsat?
mel by zustat jako ikonka ve spodnim panelu a pokud ho tam dole zavres tak ho jedine znova spustit bud zkratkou kterou si nastavis a nebo z dashe oblibenejch (pokud si ho tam das)  ci z aplikaci v prehledu  GS  nemel by se spoustet novej ale ten puvodni bezici... ci se mrkni zda neni nejaka extensions nekde :)
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #130 kdy: 13 Listopad 2011, 13:22:53 »
tak po vcerejsi aktualizaci prestalo fungovat   spravne  gnome shell user theme    (tzn nejde nastavit vzhled gnome shell a vzhled oken)  s tim nefunguji ani ostatni doplny   pritom  verze souhlasi 3.2.1  a nefungujou nektere zkratky  s Ctrl ...   je na tom nekdo stejne   ?

zminenej problem pochazi z   http://ppa.launchpad.net/ricotz/testing/ubuntu

EDIT: tak jsem se rozhodnul necekat   a rovnou preinstaloval  .) vse problehlo v pohode az do  spusteni GS    nasledna aktualizace a jeji castecne povyseni   GS zase odstranilo    takze  celkem sranda   ,a to jsem to mel bez  zdroju tretich stran :D    ted jsem doinstaloval GS opet ruco  zatim facha tak uvidime cim me zase prekvapej :D

EDIT: dalsi aktualizace a uz zase zlobi mutter :( 
« Poslední změna: 13 Listopad 2011, 18:31:46 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

pivik

  • Host
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #131 kdy: 18 Listopad 2011, 15:05:51 »
Jak je to s doplňky pro Gnome-shell 3.0.2? Tato verze se nachází nyní v Debianu testing a nějak jsem zatím nepřišel na to, kde ty rozšíření vzít a jak je nainstalovat. V repu žádné nejsou. Konkrétně potřebuji doplněk pro Gajim. Předem díky za radu.

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #132 kdy: 18 Listopad 2011, 16:05:43 »
tak po vcerejsi aktualizaci prestalo fungovat   spravne  gnome shell user theme    (tzn nejde nastavit vzhled gnome shell a vzhled oken)  s tim nefunguji ani ostatni doplny   pritom  verze souhlasi 3.2.1  a nefungujou nektere zkratky  s Ctrl ...   je na tom nekdo stejne   ?

zminenej problem pochazi z   http://ppa.launchpad.net/ricotz/testing/ubuntu

EDIT: tak jsem se rozhodnul necekat   a rovnou preinstaloval  .) vse problehlo v pohode az do  spusteni GS    nasledna aktualizace a jeji castecne povyseni   GS zase odstranilo    takze  celkem sranda   ,a to jsem to mel bez  zdroju tretich stran :D    ted jsem doinstaloval GS opet ruco  zatim facha tak uvidime cim me zase prekvapej :D

EDIT: dalsi aktualizace a uz zase zlobi mutter :(
Já jsem zatím ubuntu opustil, tak nemohu vyzkoušet. Pokud pracuji na linux mint 12, tak je vše v pohodě, pokud  s zastaví disk, tak střídavě oblačno. openSUSE 12.1 pracuje až na čas perfektně, štvou mne pouze autoři grubu u sabayonu, kde musím měnit roota, jinak nenastartuji.  Fedoru jsem zatím také vypustil, Chakra s KDE jede bez problémů, Frugalware 1.5 také. Frugalware 1.6 nešlo nabootovat gnome, tak jsem ji zatím vypustil také. :)

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #133 kdy: 19 Listopad 2011, 19:24:34 »
tak po vcerejsi aktualizaci prestalo fungovat   spravne  gnome shell user theme    (tzn nejde nastavit vzhled gnome shell a vzhled oken)  s tim nefunguji ani ostatni doplny   pritom  verze souhlasi 3.2.1  a nefungujou nektere zkratky  s Ctrl ...   je na tom nekdo stejne   ?

zminenej problem pochazi z   http://ppa.launchpad.net/ricotz/testing/ubuntu

EDIT: tak jsem se rozhodnul necekat   a rovnou preinstaloval  .) vse problehlo v pohode az do  spusteni GS    nasledna aktualizace a jeji castecne povyseni   GS zase odstranilo    takze  celkem sranda   ,a to jsem to mel bez  zdroju tretich stran :D    ted jsem doinstaloval GS opet ruco  zatim facha tak uvidime cim me zase prekvapej :D

EDIT: dalsi aktualizace a uz zase zlobi mutter :(
Já jsem zatím ubuntu opustil, tak nemohu vyzkoušet. Pokud pracuji na linux mint 12, tak je vše v pohodě, pokud  s zastaví disk, tak střídavě oblačno. openSUSE 12.1 pracuje až na čas perfektně, štvou mne pouze autoři grubu u sabayonu, kde musím měnit roota, jinak nenastartuji.  Fedoru jsem zatím také vypustil, Chakra s KDE jede bez problémů, Frugalware 1.5 také. Frugalware 1.6 nešlo nabootovat gnome, tak jsem ji zatím vypustil také. :)
ja s GS vyzkousel mozny i nemozny - vzdy jsem se vratil  k ubuntu   s GS jen by me zajimalo kdy to opravej :D  kazdou dalsi aktualizaci si rikam ze by ?  a ono furt nic :D 
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #134 kdy: 20 Listopad 2011, 15:28:57 »
tak dnesni aktualizace vse uz opravila  ::) ;)
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

pivik

  • Host
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #135 kdy: 20 Listopad 2011, 16:46:03 »
S těma doplňkama nikdo neví?

Jak je to s doplňky pro Gnome-shell 3.0.2? Tato verze se nachází nyní v Debianu testing a nějak jsem zatím nepřišel na to, kde ty rozšíření vzít a jak je nainstalovat. V repu žádné nejsou. Konkrétně potřebuji doplněk pro Gajim. Předem díky za radu.

otaj

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 131
  • Karma: +11/-1
  • Eternal Wanderer
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #136 kdy: 27 Listopad 2011, 04:22:34 »
Existuje nějaký grafický rozhraní pro hraní si s vytvářením témat pro GS? Přece jen u upravování samotnýho CSS když chci začít tak nemám moc představu co některý položky přesně znamenají a nepředstavím si to. Zatím se mi nic nepovedlo najít, tak jestli například Malys neví?

Díky

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #137 kdy: 29 Listopad 2011, 11:58:16 »
Existuje nějaký grafický rozhraní pro hraní si s vytvářením témat pro GS? Přece jen u upravování samotnýho CSS když chci začít tak nemám moc představu co některý položky přesně znamenají a nepředstavím si to. Zatím se mi nic nepovedlo najít, tak jestli například Malys neví?

Díky
zadny klikata ani udelatka nejsou  , vsechno delas ruco :)  v css ....  vzdy kdyz neco vytvoris a nebo upravis  na aktivnim vzhledu   muzes se po ulozeni , kouknout  Alt + F2  a vepsat r a od entrovat..   tak to delam ja . Je fakt ze ted to udelam i pozpameti a nemusim koukat na zdrojak  ale driv  jsem si musel radne projet i zdrojak    protoze  nekdy staci neco napsat blbe a GS ti pak nenajede :D
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

otaj

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 131
  • Karma: +11/-1
  • Eternal Wanderer
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #138 kdy: 30 Listopad 2011, 03:41:49 »
A to jsem si rikal, ze bych si udelal vlastni schema, ale abych se priznal, tak na rucni jsem uz moc linej... Jako jo, css ovladam, troufnu si rict, ze i docela dobre, ale stejne, ty soubory jsou relativne obrovsky!

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #139 kdy: 30 Listopad 2011, 15:14:15 »
A to jsem si rikal, ze bych si udelal vlastni schema, ale abych se priznal, tak na rucni jsem uz moc linej... Jako jo, css ovladam, troufnu si rict, ze i docela dobre, ale stejne, ty soubory jsou relativne obrovsky!
pokud ovladas css tak kde je problem ,to bude hracka .)
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

otaj

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 131
  • Karma: +11/-1
  • Eternal Wanderer
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #140 kdy: 30 Listopad 2011, 16:57:03 »
Problem je, ze sice css ovladam, ale zadnej grafik nejsem, vim jak graficky nastroje pouzit, ale vypada to otresne... No, kdyz se budu nudit, tak mozna neco zkusim vytvorit..

skunkos

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 399
  • Karma: +32/-4
    • Zobrazit profil
    • Osobní web
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #141 kdy: 06 Prosinec 2011, 14:43:46 »
Jelikož CSS hodně ovládám a grafiku umím taky kvalitně, tak až nainstaluju na archa gnomečko (po zkouškovým období), tak nějaký to theme taky splácnu.
ArchLinux (KDE)
Můj web

DoNtIkE

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 43
  • Karma: +3/-1
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #142 kdy: 22 Prosinec 2011, 09:01:27 »
Ahoj mám menší problém s GS. Jedná se o rozmazanou horní lištu po přihlášení do GS. Ostatní okna vypadají vpořádku. Přikládám screen. Přeinstalace nepomohla. Mám ATI HD 5470,  ovladač nesvobodný.

[příloha smazaná administrátorem]

pivik

  • Host
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #143 kdy: 22 Prosinec 2011, 13:36:36 »
Je to ovladačem GK, jaký používáš?

DoNtIkE

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 43
  • Karma: +3/-1
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #144 kdy: 22 Prosinec 2011, 16:16:21 »
používám Uzavřený grafický ovladač FGLRX ATI/AMD

pivik

  • Host
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #145 kdy: 22 Prosinec 2011, 16:32:20 »
To mě s ním právě dělalo také. Zkus ho odebrat a použít svobodný ovladač radeon, ten je přítomen hned po instalaci systému, není třeba doinstalovávat.

walish

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 44
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #146 kdy: 31 Prosinec 2011, 16:52:00 »
Zdravím,

mám takový problém. Taky běžím na gnome3 a mám problém se zkratkou alt+tab. Po zmáčknutí těchto dvou lze klikat pouze na lištu, po otevření jakéhokoliv okna nelze klikat ani psát, po zmáčknutí ESC zase jede vše normálně. Kde se to dá prosím nastavit? Díval jsem se do ccsm, tam jsem to zkoušel zapnout a nastavit při přepínání aplikací i oken,ale beze změny. Výchozí nastavení ccsm taky nic nezměnilo. Mám tam vlastně nahraný ten extension-alternate-tab, zkoušel jsem odinstalovat a nahrát znova, taky nic.

A ještě mě napadlo, že v činnosti->aplikace mám ty ikony dost velké a polovina jich je hodně rozmazaných, prostě jako když maličkou ikonku zvětšíte - lze nějak změnit velikost? viděl jsem skiny i různě upravené nabídky, že vlevo jsou třeba i složky, ikony menší atd. - dá se to někde nastavit? nenašel jsem to.

Díky moc za odpovědi
Intel C2D@2.0GHz,3GB RAM DDR2,ATi Radeon HD 3650 512MB,Ubuntu 11.10 + Gnome3 + shell
Fiat Punto

Standa99

  • Host
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #147 kdy: 31 Prosinec 2011, 22:59:34 »
Netušíte někdo, jestli jde vino-server nastavit tak, aby se na něj dalo připojit pouze přes rozhraní loopback (lo)?
V předchozím gnome to šlo přes "Editor nastavení" v řetězci "/gnome/desktop/remote_access/network_interface" povolit jenom lo.

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #148 kdy: 13 Leden 2012, 15:22:19 »
Zdravím,

mám takový problém. Taky běžím na gnome3 a mám problém se zkratkou alt+tab. Po zmáčknutí těchto dvou lze klikat pouze na lištu, po otevření jakéhokoliv okna nelze klikat ani psát, po zmáčknutí ESC zase jede vše normálně. Kde se to dá prosím nastavit? Díval jsem se do ccsm, tam jsem to zkoušel zapnout a nastavit při přepínání aplikací i oken,ale beze změny. Výchozí nastavení ccsm taky nic nezměnilo. Mám tam vlastně nahraný ten extension-alternate-tab, zkoušel jsem odinstalovat a nahrát znova, taky nic.

A ještě mě napadlo, že v činnosti->aplikace mám ty ikony dost velké a polovina jich je hodně rozmazaných, prostě jako když maličkou ikonku zvětšíte - lze nějak změnit velikost? viděl jsem skiny i různě upravené nabídky, že vlevo jsou třeba i složky, ikony menší atd. - dá se to někde nastavit? nenašel jsem to.

Díky moc za odpovědi
  lze   moje vzhledy GS to upravene uz maji

upravis to v  gnome-shell.css

a tady v tom retezci si pohraj


Kód: [Vybrat]
/* Apps */

.icon-grid {
     spacing: 20px;
    -shell-grid-item-size: 90px;
}

.contact-grid {
    spacing: 36px;
    -shell-grid-item-size: 272px; /* 2 * -shell-grid-item-size + spacing */
}

.icon-grid .overview-icon {
    icon-size: 45px;
}

.all-app {
    padding: 16px 25px 16px 16px;
    spacing: 20px;
}
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

oneVladimir

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 32
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #149 kdy: 24 Leden 2012, 21:26:39 »
Po čerstvé instalaci Ubuntu 11.10 a gnome-shell se mi špatně zobrazují znaky v písmu (například v horní liště gnome3, nebo kalendář atd...) screen v příloze.
Pomocí gnome-tweaks jsem zkoušel změnit defaultní font (i ostatní) na jiný, bohužel font se nezmění.
Schématem to také není, problém byl již předtím.
Ovladač GK: Gallium 0.4 on ATI RS600
 Děkuji mnohokrát

[příloha smazaná administrátorem]
« Poslední změna: 24 Leden 2012, 21:30:02 od EMI-DJ »
oneUbuntu
oneRepublic
one...Vladimir