Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Gnome 3 a Gnome-Shell  (Přečteno 127042 krát)

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #150 kdy: 27 Leden 2012, 14:58:33 »
Po čerstvé instalaci Ubuntu 11.10 a gnome-shell se mi špatně zobrazují znaky v písmu (například v horní liště gnome3, nebo kalendář atd...) screen v příloze.
Pomocí gnome-tweaks jsem zkoušel změnit defaultní font (i ostatní) na jiný, bohužel font se nezmění.
Schématem to také není, problém byl již předtím.
Ovladač GK: Gallium 0.4 on ATI RS600
 Děkuji mnohokrát
je to grafikou  doporucuju  ruco nainstalovat   :)

zacnete od Ruční instalace Catalyst/fglrx ovladače

http://wiki.ubuntu.cz/Instalace%20ovlada%C4%8D%C5%AF%20grafick%C3%BDch%20karet%20ATI

Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

DoNtIkE

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 43
  • Karma: +3/-1
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #151 kdy: 27 Leden 2012, 17:35:44 »
Pár příspěvků výše si stěžuji na podobnou, ne li stejnou chybu. Text byl rozmazaný a celkově se to chovalo jako by to nemělo ovladače (obraz různě problikoval, okna byla rozmazaná atd.). Zkusil jsem svobodný ovladač radeon. S tím to fungovalo bez jediného problému, jenomže linux využívám na notebooku  a s tímhle ovladačem vydržel necelou 1.5hodiny. Což mně dost vadilo.
K věci. Vyzkoušel jsem tedy ruční instalaci ovladaču a a pomohlo. Jenom zůstává občasné probliknutí obrazu (například pří mimalizaci aplikací nebo vyskakování hlavního menu s aplikacemi). Nevíte co s tím? Na Fedoře jsem takovéhle problémy neměl, když jsem ji zkoušel.

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #152 kdy: 27 Leden 2012, 18:25:56 »
Pár příspěvků výše si stěžuji na podobnou, ne li stejnou chybu. Text byl rozmazaný a celkově se to chovalo jako by to nemělo ovladače (obraz různě problikoval, okna byla rozmazaná atd.). Zkusil jsem svobodný ovladač radeon. S tím to fungovalo bez jediného problému, jenomže linux využívám na notebooku  a s tímhle ovladačem vydržel necelou 1.5hodiny. Což mně dost vadilo.
K věci. Vyzkoušel jsem tedy ruční instalaci ovladaču a a pomohlo. Jenom zůstává občasné probliknutí obrazu (například pří mimalizaci aplikací nebo vyskakování hlavního menu s aplikacemi). Nevíte co s tím? Na Fedoře jsem takovéhle problémy neměl, když jsem ji zkoušel.
muzes si zkusit pohrat s nastavenim  je to kus od kusu GK ..... jde o to ze ani tyto ovladace nejsou doresene pro vsechny GK na 100%   takze dokud nebude vetsi zajem ze strany vyrobce ,nikam se to nepohne  :)
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

otaj

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 131
  • Karma: +11/-1
  • Eternal Wanderer
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #153 kdy: 28 Leden 2012, 15:24:28 »
No, nechce se mi kvůli tomu zakládat nový téma, ale nevíte tu někdo, jestli už funguje fglrx správně? Google mi nic aktuálního nenajde..

pivik

  • Host
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #154 kdy: 28 Leden 2012, 15:32:28 »
To někdy fungovalo normálně? Kdysi jsem to vzdal a používám ku spokojenosti redeon driver a nemám problém ani s Gnome-shellem.

otaj

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 131
  • Karma: +11/-1
  • Eternal Wanderer
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #155 kdy: 28 Leden 2012, 20:51:35 »
Já s radeonem mám jedinej problém - hrozným způsobem žere baterku, což je u notebooku přece jen trošku nežádoucí vlastnost..

pivik

  • Host
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #156 kdy: 28 Leden 2012, 21:21:22 »
Aha, tak to nevím. Já radeon driver používám na desktopu, kde to je jedno. Na notebooku a netbooku mám Intel, ten je bez problémů.

hepet

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 235
  • Karma: +90/-25
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #157 kdy: 28 Leden 2012, 21:23:04 »
Mně na testovacím notebooku funguje radeon v pohodě s GS taky.

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #158 kdy: 28 Leden 2012, 21:30:45 »
Já s radeonem mám jedinej problém - hrozným způsobem žere baterku, což je u notebooku přece jen trošku nežádoucí vlastnost..
ono taky dost vezme pruhlednej GS   takze lepsi nastavit plny barvy  , a pak si pohrat  v nastaveni catalystu povypinat efekty  ale je to zase na ukor vykonu  takze naprd  ,a nebo dokoupit dokovaci stanici :D
« Poslední změna: 28 Leden 2012, 21:33:52 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

LABE

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 81
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
    • PĚTATŘICÁTNÍCI
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #159 kdy: 02 Únor 2012, 23:45:45 »
Asi bude opravdu problém v ovladači, měla by stačit jeho přeinstalace na nejnovější. Předtím samozřejmě dle níže uvedeného postupu stávající odstranit. Vyzkoušeno v Cinnamonu i Gnome-shellu :

Kód: [Vybrat]
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=61253.msg436662#msg436662
LABE
běžný uživatel Ubuntu, Mintu a naštěstí již jen pracovně případně nouzově  Windows
Admin http://www.petatricatnici.eu/

oneVladimir

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 32
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #160 kdy: 08 Únor 2012, 23:17:25 »
Tak podle návodu, který jste mi doporučili (první na této stránce) dostanu hlášku
Kód: [Vybrat]
sudo aticonfig --initial -f
aticonfig: No supported adapters detected

Kód: [Vybrat]
fglrxinfo
display: :0.0  screen: 0
OpenGL vendor string: X.Org R300 Project
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on ATI RS600
OpenGL version string: 1.4 (2.1 Mesa 7.11)
oneUbuntu
oneRepublic
one...Vladimir

otaj

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 131
  • Karma: +11/-1
  • Eternal Wanderer
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #161 kdy: 09 Únor 2012, 05:30:26 »
Já Ti nevím, teď jsem zase přešel na fglrx, protože se už zdá být relativně stabilní. Ale nic není bez chybky, můžu za sebe pozorovat tyhle "nedokonalosti" s GS - sám se občas od sebe restartuje Gnome Shell - vzhledem k tomu, že to je akce trvající pár sekund, tak mě to nijak netrápí. Nicméně co mě obtěžuje trochu víc je, že když je počítač (ntb) suspendován a poté ho znovu oživím, tak čas od času (hrubým odhadem třetina až čtvrtina případů) nenastartuje monitor a musím pak celý počítač resetovat.. Návod doporučuju ten, který postoval LABE, dělal jsem to podle něj a vše jelo tak jak má..:)

juke

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 1
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #162 kdy: 09 Březen 2012, 09:07:27 »
Rozjel jste někdo compiz na gnome classic nebo shell v 11.10? nenašel jsem nějak moc návod, všude jen jak ho zapnout a dostat ho do po spuštění, ale jak ho nastavit aby šel pěkně? při zapnutí mi zmizí tlačítka u oken (min, max, close) a nemůžu pohybovat okny, po googlování jsem docílil nastavením v cm, že mi aspoň nemizí tlačítka, ale s okny hýbat nemůžu. V unity funguje více méně bez problémů, takže s grafikou by problém být neměl. Grafika je intel, prostě nějaký ucelený návod?

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #163 kdy: 17 Březen 2012, 17:16:17 »
Rozjel jste někdo compiz na gnome classic nebo shell v 11.10? nenašel jsem nějak moc návod, všude jen jak ho zapnout a dostat ho do po spuštění, ale jak ho nastavit aby šel pěkně? při zapnutí mi zmizí tlačítka u oken (min, max, close) a nemůžu pohybovat okny, po googlování jsem docílil nastavením v cm, že mi aspoň nemizí tlačítka, ale s okny hýbat nemůžu. V unity funguje více méně bez problémů, takže s grafikou by problém být neměl. Grafika je intel, prostě nějaký ucelený návod?
  je to problematicky nicmene   zkus tohle   vypada to hodne zajimave :)

pod videem mam i link  s navodem
http://www.youtube.com/watch?v=GYP1wMM2N3s

EDIT:  ted jsem to vyzkousel  a facha to super  jen je potreba prepsat v metadata.json (alespon u me ) verzy GS  z 3.2  na 3.3.90
« Poslední změna: 17 Březen 2012, 17:37:00 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

oneVladimir

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 32
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #164 kdy: 18 Březen 2012, 12:05:09 »
Zdravím, jelikož se mi nepovedlo nainstalovat catalyst/fglrx ovladače na mojí ati xpress 1250 (není podporována), tak jsem našel ještě horké, pár dní staré ovladače přímo na stránkách amd viz.
http://support.amd.com/us/gpudownload/linux/Pages/radeon_linux.aspx?type=2.7&product=2.7.5.3.2.3.2&lang=us&rev=10.10&ostype=
Po bezproblémové instalaci a následném rebootu ale již nenastartuji gnome 3, pouze gnome 2D. a pri pokusu se odhlásit dostanu blackscreen.
Pomůže mi někdo z tohoto problému?
Mnohokrát děkuji
oneUbuntu
oneRepublic
one...Vladimir

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #165 kdy: 18 Březen 2012, 19:31:55 »
jj nekdy to kiksuje :)  ja postupoval takhle   dneska jsem zrovna instaloval :)

nejdrive instalovat toto
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install build-essential cdbs fakeroot dh-make debhelper debconf libstdc++6 dkms libqtgui4 wget execstack libelfg0 dh-modaliases
pro 64bit je jeste potreba doinstalovat
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install ia32-libs
pokud to neni cista instalace tak jeste odstranit predeslou verzi
Kód: [Vybrat]
sudo sh /usr/share/ati/fglrx-uninstall.sh
 sudo apt-get remove --purge fglrx fglrx_* fglrx-amdcccle* fglrx-dev* xorg-driver-fglrx

pak samotne stazeni a instalace
Kód: [Vybrat]
cd ~/; mkdir catalyst12.2; cd catalyst12.2/
wget -O amd-driver-installer-12-2-x86.x86_64.run http://goo.gl/zewU2
chmod +x amd-driver-installer-12-2-x86.x86_64.run
sh ./amd-driver-installer-12-2-x86.x86_64.run

vyskoci ti instalacni menu  tak klasicky nainstalovat

pak uz jen
Kód: [Vybrat]
sudo aticonfig --initial -f
a
sudo reboot

« Poslední změna: 24 Březen 2012, 13:17:11 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

oneVladimir

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 32
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #166 kdy: 18 Březen 2012, 22:26:45 »
Achjo...  :'(
Kód: [Vybrat]
vladimir@vladimir-ntb:~/catalyst12.2$ sudo aticonfig --initial -f
aticonfig: No supported adapters detected
To samé jsem měl i při prvním pokusu...
oneUbuntu
oneRepublic
one...Vladimir

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #167 kdy: 19 Březen 2012, 01:00:02 »
Achjo...  :'(
Kód: [Vybrat]
vladimir@vladimir-ntb:~/catalyst12.2$ sudo aticonfig --initial -f
aticonfig: No supported adapters detected
To samé jsem měl i při prvním pokusu...
a driver facha nebo ne ?
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

oneVladimir

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 32
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #168 kdy: 19 Březen 2012, 10:39:12 »
Jak to zjistím?
Instalace proběhla úspěšně.
Při spuštění catalyst control center:
Kód: [Vybrat]
Vyskytl se problém s inicializací Catalyst Control Center verze pro Linux.  Mohl být způsoben následující příčinou.

Ovladač grafické karty AMD není instalován nebo nefunguje správně.
Nainstalujte ovladač AMD vhodný pro váš hardware AMD, nebo jej nakonfigurujte pomocí příkazu aticonfig.

Gnome2D naběhne a nedej bože, abych zkusil dát odhlásit... to je potom blackscreen.
PC se ani nedokáže restartovat, chová se stejně jako při pokusu se odhlást... prostě BS... :/
« Poslední změna: 19 Březen 2012, 12:20:35 od Onevladimir »
oneUbuntu
oneRepublic
one...Vladimir

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2430
  • Karma: +198/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #169 kdy: 20 Březen 2012, 16:18:43 »
Mě prostě GS s nesvobodnými ovladači od AMD (ani s poslední verzí 12.2) nejede, takže na to kašlu a jedu na svobodném Radeonovi. Ale jinak nejnovější GS v Ubuntu 12.04 LTS šlape velice pěkně a svižně v porovnání s Unity.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 10 Buster

oneVladimir

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 32
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #170 kdy: 20 Březen 2012, 19:40:03 »
V tom případě spouštím countdown na 27.4 :D
oneUbuntu
oneRepublic
one...Vladimir

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2430
  • Karma: +198/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #171 kdy: 05 Duben 2012, 17:22:25 »
Tak dneska jsem zkusil nainstalovat fglrx z repozitářů a kupodivu to v GS šlape perfektně...už vychytali to rozhazování písma a horního panelu a další iritující drobnosti  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 10 Buster

oneVladimir

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 32
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #172 kdy: 08 Duben 2012, 09:37:16 »
Tak konečně jsem našel návod, který by mi údajně mohl pomoci rozchodit moji xpress 1250 (jde mi hlavně o to spatně čitelné písmo horní liště atd...)
Jenže návod je pro Archlinux a já tomu moc nerozumím jak to dostat do ubuntu. Myslíte že se zde najde nějaká šikovná dobrá duše, která by mi tady mohla vypsat, jak to rozchodit na ubuntu 12.04 ? Z návodu jsem to moc nepochytil.
http://ubuntuhardware.blogspot.com/2011/11/fixed-cluttered-fonts-in-gnome-3-on.html
Děkuji mnohokrát
oneUbuntu
oneRepublic
one...Vladimir

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #173 kdy: 09 Duben 2012, 22:25:24 »
Zdravím, jelikož se mi nepovedlo nainstalovat catalyst/fglrx ovladače na mojí ati xpress 1250 (není podporována), tak jsem našel ještě horké, pár dní staré ovladače přímo na stránkách amd viz.
http://support.amd.com/us/gpudownload/linux/Pages/radeon_linux.aspx?type=2.7&product=2.7.5.3.2.3.2&lang=us&rev=10.10&ostype=
Po bezproblémové instalaci a následném rebootu ale již nenastartuji gnome 3, pouze gnome 2D. a pri pokusu se odhlásit dostanu blackscreen.
Pomůže mi někdo z tohoto problému?
Mnohokrát děkuji
Když pominu to, že ti tady vehementně radí nainstalovat firemní ovladače na kartu, které skončila podpora před třemi roky, tohle fakt nechápu : ...jelikož se mi nepovedlo nainstalovat catalyst/fglrx ovladače na mojí ati xpress 1250 (není podporována), tak jsem našel ještě horké, pár dní staré ovladače přímo na stránkách amd viz...
************************************

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re:Gnome 3 a Gnome-Shell
« Odpověď #174 kdy: 09 Duben 2012, 23:06:09 »
Tak konečně jsem našel návod, který by mi údajně mohl pomoci rozchodit moji xpress 1250 (jde mi hlavně o to spatně čitelné písmo horní liště atd...)
Jenže návod je pro Archlinux a já tomu moc nerozumím jak to dostat do ubuntu. Myslíte že se zde najde nějaká šikovná dobrá duše, která by mi tady mohla vypsat, jak to rozchodit na ubuntu 12.04 ? Z návodu jsem to moc nepochytil.
http://ubuntuhardware.blogspot.com/2011/11/fixed-cluttered-fonts-in-gnome-3-on.html
Děkuji mnohokrát
Buď používat jiné grafické prostředí, nebo

http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=266078
************************************