Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Nefungující číselné klávesy ve hrách  (Přečteno 1781 krát)

Übermensch

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 498
  • Karma: +25/-8
    • Zobrazit profil
Nefungující číselné klávesy ve hrách
« kdy: 12 Září 2010, 15:00:46 »
Když hraju, tak mi nefungují klávesy 1 až 9, i když mám přepnuto na USA klávesnici.
Všiml jsem si toho u her AssaultCube a Hedgewars.

Co s tím? Díky.
^\-(o)_(o)-/^

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re: Nefungující číselné klávesy ve hrách
« Odpověď #1 kdy: 12 Září 2010, 21:20:55 »
mne pri TC:E staci stlacit shift a pouzivat tie hore...je to rychlejsie
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Kedrigern

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 919
  • Karma: +127/-18
    • Zobrazit profil
    • Má osobní stránka
Re: Nefungující číselné klávesy ve hrách
« Odpověď #2 kdy: 12 Září 2010, 21:33:11 »
Tento problém mám také (10.04 x86 i 64). V některé z minulých verzích mi to nefungovalo jen na 64. Zkouším na Hedgewars.

Juraj

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 653
  • Karma: +35/-4
    • Zobrazit profil
Re: Nefungující číselné klávesy ve hrách
« Odpověď #3 kdy: 13 Září 2010, 09:46:53 »
Tiež mám podobný problém, len z tohoto dôvodu hrávam hry v okne, vtedy klávesy fungujú. Tipujem to na nejaký zádrhel v súvislosti s automatickým nastavovaním grafiky, xorgom, zmenou rozlíšenia, wine a pod...

Übermensch

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 498
  • Karma: +25/-8
    • Zobrazit profil
Re: Nefungující číselné klávesy ve hrách
« Odpověď #4 kdy: 13 Září 2010, 10:03:18 »
Mně to nefunguje ani v okně. :(
^\-(o)_(o)-/^

Übermensch

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 498
  • Karma: +25/-8
    • Zobrazit profil
Re: Nefungující číselné klávesy ve hrách
« Odpověď #5 kdy: 18 Srpen 2011, 23:14:57 »
Bump po roce. Nevíte už o nějakém řešení?
^\-(o)_(o)-/^

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

Stue

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 188
  • Karma: +17/-3
    • Zobrazit profil
Re: Nefungující číselné klávesy ve hrách
« Odpověď #7 kdy: 21 Srpen 2011, 16:45:13 »
Když hraju, tak mi nefungují klávesy 1 až 9, i když mám přepnuto na USA klávesnici.
Všiml jsem si toho u her AssaultCube a Hedgewars.

Co s tím? Díky.

Hraji AC a zde jsem to vyřešil tak, že jsem nainstaloval wokenářskou verzi  :D
Voicecom hotkeys i přepínání zbraní fungují ťip ťop

...a není ani třeba přepínat klávesnici  ;D
Ubuntu 12.04
(Ubuntu 10.04)

Übermensch

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 498
  • Karma: +25/-8
    • Zobrazit profil
Re: Nefungující číselné klávesy ve hrách
« Odpověď #8 kdy: 21 Srpen 2011, 17:20:11 »
Chápu správně, že to pouštíš přes Wine?
^\-(o)_(o)-/^

Stue

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 188
  • Karma: +17/-3
    • Zobrazit profil
Re: Nefungující číselné klávesy ve hrách
« Odpověď #9 kdy: 21 Srpen 2011, 17:28:40 »
Chápu správně, že to pouštíš přes Wine?

Ano, stáhni si verzi pro wokna, exáč nastav na spustitelný a spusť ho; dá také vzorně zástupce na plochu  ;D

Edit:
ano, je to obcházení, ale linuxové řešení jsem nenašel a tohle je lepší než nic  :D
hra jede normálně, nepoznáš rozdíl  :)
« Poslední změna: 22 Srpen 2011, 19:42:32 od Stue »
Ubuntu 12.04
(Ubuntu 10.04)

Übermensch

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 498
  • Karma: +25/-8
    • Zobrazit profil
Re: Nefungující číselné klávesy ve hrách
« Odpověď #10 kdy: 21 Srpen 2011, 19:45:13 »
Není to pak pomalejší?

Ale stejně, tohle je obcházení, ne řešení problému s čísly. ;)
^\-(o)_(o)-/^