Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Ako to zrychliť ?  (Přečteno 1706 krát)

psychogenius

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 60
  • Karma: +4/-1
    • Zobrazit profil
Ako to zrychliť ?
« kdy: 24 Listopad 2011, 17:37:47 »
Kód: [Vybrat]
#!/bin/bash
df=0
while true; do
poceline=$( wc -l sku | sed 's/sku/\ /g')

if [ "$df" -eq "$poceline"  ]
  then df=1
    fi
if [ "$df" -le "$poceline"  ]
  then let df++
    fi
ip=$(sed -n "${df}p" sku)

ping   -c1 -t 255  $ip
if [ $? -eq 1 ]
  then ping   -c1 -t 255  $ip
        fi
if [ $? -eq 1 ]
  then sed -i "${df}d" sku ; let df--
        fi
done

Program bere z testoveho suboru sku Ip adresy pingne ich ked je on tak ide dalej ked je off skusi ho ešte raz a ked neodpovie tak vymaže danu IP zo suboru len pri 17 000 ip to travá hooodne dlho neviete poradiť ako to zrychliť ?

daysleeper

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1206
  • Karma: +157/-19
    • Zobrazit profil
Re:Ako to zrychliť ?
« Odpověď #1 kdy: 24 Listopad 2011, 18:16:44 »
17000 ip??

jmp

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2586
  • Karma: +243/-32
    • Zobrazit profil
Re:Ako to zrychliť ?
« Odpověď #2 kdy: 24 Listopad 2011, 18:18:25 »
udrzovani aktualni db zombiku nebo botu?

psychogenius

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 60
  • Karma: +4/-1
    • Zobrazit profil
Re:Ako to zrychliť ?
« Odpověď #3 kdy: 24 Listopad 2011, 19:16:21 »
nie nie len chcem vlastnu databazu proxy ktoré su non stop online

daysleeper

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1206
  • Karma: +157/-19
    • Zobrazit profil
Re:Ako to zrychliť ?
« Odpověď #4 kdy: 24 Listopad 2011, 20:20:56 »
fping

psychogenius

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 60
  • Karma: +4/-1
    • Zobrazit profil
Re:Ako to zrychliť ?
« Odpověď #5 kdy: 24 Listopad 2011, 20:49:44 »
tam neni problém že ping je pomalý ale ide o to že tam čaká na ukončenie zišlo by sa niečo také  že pustí tých pingov viacej naraz že nečaká kým sa to dokončí len to proste pustí teda čast kodu ktorá potom vykoná to mazanie ale nečaká na jej ukončenie proste to pustí kým procesor zvláda a postupne umieraju tie pingy

psychogenius

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 60
  • Karma: +4/-1
    • Zobrazit profil
Re:Ako to zrychliť ?
« Odpověď #6 kdy: 24 Listopad 2011, 20:58:04 »
Rozmýšlam že by si si do rury nechal vypisať IP po IP  potom pustiť viac krát script ktorý bude brať z rury a zapisovať do dalšej rury z ktorej sa to bude zapisovať spať do jedného suboru proste použiť rury ako rozdelovač a potom spájač a tých 20 scriptov na spracovanie  myslíte že to je rozumné ?

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • *****
  • Příspěvků: 3045
  • Karma: +484/-17
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re:Ako to zrychliť ?
« Odpověď #7 kdy: 24 Listopad 2011, 21:05:22 »
Rozumné by bylo kouknout se do manuálu fping a pak použít ten ;)