Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Wake on lan - jednou jde, jednou nejde....  (Přečteno 3857 krát)

madera

  • Host
Wake on lan - jednou jde, jednou nejde....
« kdy: 23 Srpen 2011, 15:46:55 »
Zdravim,
mam takovyto problem.
Pocitac Dell Precision T5500 s nainstalovanym UBUNTU 11.04. 
Wake on lan -  mi funguje, pokud pocitac vypnu stisknutim hlavniho vypinace  ;D.
                 - mi NEfunguje, pokud pocitac vypnu pres linux prikazem sudo shutdown -h now    >:(

Nemuzete mi poradit, v cem by mohl byt problem?
Diky Madri

starenka

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1276
  • Karma: +139/-15
  • Karma: plynová [zapalovač] [hasičák]
    • Zobrazit profil
    • /home/starenka
Re: Wake on lan - jednou jde, jednou nejde....
« Odpověď #1 kdy: 24 Srpen 2011, 00:49:52 »
zkus
Kód: [Vybrat]
# ethtool eth0 | grep Wake-onpokud mas u wake-on decko, setni si treba na
Kód: [Vybrat]
ethtool -s eth0 wol g

zkus vypnout. pokud pujde, nahod si to do nejakyho skriptu (/etc/init.d/wol?) a nech vykonat po kazdym startu (update-rc.d wol defaults)


mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

madera

  • Host
Re: Wake on lan - jednou jde, jednou nejde....
« Odpověď #2 kdy: 24 Srpen 2011, 11:23:35 »
Po prikazu sudo ethtool eth0 mi to da toto:

Settings for eth0:
   Supported ports: [ TP ]
   Supported link modes:   10baseT/Half 10baseT/Full
                           100baseT/Half 100baseT/Full
                           1000baseT/Half 1000baseT/Full
   Supports auto-negotiation: Yes
   Advertised link modes:  10baseT/Half 10baseT/Full
                           100baseT/Half 100baseT/Full
                           1000baseT/Half 1000baseT/Full
   Advertised pause frame use: No
   Advertised auto-negotiation: Yes
   Speed: 1000Mb/s
   Duplex: Full
   Port: Twisted Pair
   PHYAD: 1
   Transceiver: internal
   Auto-negotiation: on
   MDI-X: Unknown
   Supports Wake-on: g
   Wake-on: g
   Current message level: 0x000000ff (255)
                drv probe link timer ifdown ifup rx_err tx_err
   Link detected: yes

Takze G tam mam.
Takze ma nekdo jinej napad???
JM

starenka

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1276
  • Karma: +139/-15
  • Karma: plynová [zapalovač] [hasičák]
    • Zobrazit profil
    • /home/starenka
Re: Wake on lan - jednou jde, jednou nejde....
« Odpověď #3 kdy: 24 Srpen 2011, 22:39:04 »
Nevim, jestli si rozumime, to gcko je tam po tom, co si to vypnul "fukcni" nebo "nefunkcni" metodou?
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

madera

  • Host
Re: Wake on lan - jednou jde, jednou nejde....
« Odpověď #4 kdy: 25 Srpen 2011, 09:03:50 »
tak jsem provedl test...
nejdrive vypnul pres tlacitko na pocitaci - funkcni metoda... vypis s G
pak jsem vypnul pres Shutdown -h now ... a posleze zapnul tlacitkem - nefunkcni metoda - stale stejny vypis.. takze take G

Pochopil jsem to spravne?
JM

starenka

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1276
  • Karma: +139/-15
  • Karma: plynová [zapalovač] [hasičák]
    • Zobrazit profil
    • /home/starenka
Re: Wake on lan - jednou jde, jednou nejde....
« Odpověď #5 kdy: 25 Srpen 2011, 09:21:19 »
Pochopil. V tom pripade me nic nenapada  :-[
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

Filip Dominec

  • [Proplesk] [Piškot]
  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1157
  • Karma: +142/-6
    • Zobrazit profil
Re: Wake on lan - jednou jde, jednou nejde....
« Odpověď #6 kdy: 25 Srpen 2011, 09:50:57 »
Zdá se, že si počítač buďto vypne nebo nevypne síťovku, takže bychom ještě ze zoufalství mohli zkusit nějaké volby BIOSu...

Ale taky nevím nic konkrétního, mně Wake on Lan na jednom počítači taky nefungoval a nehnul jsem s tím.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

starenka

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1276
  • Karma: +139/-15
  • Karma: plynová [zapalovač] [hasičák]
    • Zobrazit profil
    • /home/starenka
Re: Wake on lan - jednou jde, jednou nejde....
« Odpověď #7 kdy: 25 Srpen 2011, 10:34:32 »
Kamen urazu je IMO v tom, ze komp musi vedet, ze to ma vypnout tak, aby "sitovka bezela". Typicky to nenakopnu pres wol, pokud jsem mel predtim pusteny windows (v linuxu to resim prave setnutim ethtoolem pri startu). Mojeho pul eura.
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3045
  • Karma: +484/-17
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re: Wake on lan - jednou jde, jednou nejde....
« Odpověď #8 kdy: 25 Srpen 2011, 16:23:10 »
Co to zatím zkusit obejít použitím halt -p místo  shutdown? Některým to údajně fungovalo.
« Poslední změna: 25 Srpen 2011, 16:24:47 od GdH »

Venca

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 64
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
    • OpenFun
Re: Wake on lan - jednou jde, jednou nejde....
« Odpověď #9 kdy: 25 Srpen 2011, 17:09:00 »
Co to zatím zkusit obejít použitím halt -p místo  shutdown? Některým to údajně fungovalo.
musím potvrdit mě toto fungovalo

RNA

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 630
  • Karma: +60/-6
    • Zobrazit profil
Re: Wake on lan - jednou jde, jednou nejde....
« Odpověď #10 kdy: 25 Srpen 2011, 21:58:46 »
Con tahhle shutdown -P -h now ?

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3045
  • Karma: +484/-17
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re: Wake on lan - jednou jde, jednou nejde....
« Odpověď #11 kdy: 25 Srpen 2011, 22:22:36 »
Con tahhle shutdown -P -h now ?

Vzheldem k tomu, že halt stejně spouští shutdown, tak to bude opravdu jen v těch parametrech, já v terminálu používám také vždy shutdown -hP, ale vliv na WOL jsem ještě netestoval.

madera

  • Host
Re: Wake on lan - jednou jde, jednou nejde....
« Odpověď #12 kdy: 31 Srpen 2011, 18:41:36 »
Con tahhle shutdown -P -h now ?

Vzheldem k tomu, že halt stejně spouští shutdown, tak to bude opravdu jen v těch parametrech, já v terminálu používám také vždy shutdown -hP, ale vliv na WOL jsem ještě netestoval.

Tak bohuzel ani toto nepomohlo. NA routeru kontrolka sviti, ale do probuzeni to ma daleko.

rejže

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 162
  • Karma: +8/-3
    • Zobrazit profil
Re: Wake on lan - jednou jde, jednou nejde....
« Odpověď #13 kdy: 01 Září 2011, 01:37:16 »
Ahoj.Jeste me napadlo co v biosu nastaveni acpi? Je tam vic rezimu a nejspis po prikazu shutdown pada do jinyho rezimu nez po vypnuti tlacitkem. Co to dela kdyz ho vypnes klikatkem z menu? To se taky neprobudi?
Acer Switch alpha12 core i3,128GB ssd

RNA

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 630
  • Karma: +60/-6
    • Zobrazit profil
Re: Wake on lan - jednou jde, jednou nejde....
« Odpověď #14 kdy: 01 Září 2011, 11:31:58 »
Ještě něco - pokud se mezitím na chvíli vypne swič, nebo odpojí kabel, tak síťovka zapomene, že se má na magic paket probudit.

EBOLAzv

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 69
  • Karma: +1/-1
    • Zobrazit profil
Re:Wake on lan - jednou jde, jednou nejde....
« Odpověď #15 kdy: 16 Květen 2012, 10:13:23 »
Ahojte. nakoľko je toto téma na ktorú sa chcem opýtať tak nebudem zakladať novú...

mám 2 problémy:

1. postupoval som podľa návodu na wiki...
no po vypnutí mi kontrolka wifi zhasne. a to po vypnutí natvrdo tlačidlom, v termináli # halt # halt -p # shutdown..... proste všetko no nemôžem donútiť sieťovku ostať pracovať. a to ani toshibu mojej ženy.
moja sieťovka  mi po zadaní
# ethtool eth0 napíše:
Kód: [Vybrat]
Settings for eth0:
Supported ports: [ TP ]
Supported link modes:   10baseT/Half 10baseT/Full
                        100baseT/Half 100baseT/Full
Supports auto-negotiation: Yes
Advertised link modes:  Not reported
Advertised pause frame use: No
Advertised auto-negotiation: Yes
Speed: Unknown!
Duplex: Unknown! (255)
Port: Twisted Pair
PHYAD: 0
Transceiver: internal
Auto-negotiation: on
MDI-X: Unknown
Supports Wake-on: pg
Wake-on: g
Current message level: 0x0000003f (63)
       drv probe link timer ifdown ifup
Link detected: no
ale keďže používam wlan0 :
Kód: [Vybrat]
Settings for wlan0:
Link detected: yes

otázka č2:
je možné zapnúť comp aj na diaľku cez net?
mám doma wifirouter a oba počítače sú pripojené naň keď dám zobraziť moju IP cez net tak mi ukáže inú IP ako mi zobrazí ifconfig a naloľko je tá IP verejná tak neviem či Magicpacket posiela do správneho zariadenia... díky za pomoc