Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Age Of Empires 2 multiplayer po LAN - problem se siti ve VirtualBoxu  (Přečteno 10835 krát)

zemko

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 123
  • Karma: +3/-1
  • fat skankin bastard
    • Zobrazit profil
zdravim, mam od spolubydlicich AoE2, pustim to, single player maka, ale na multiplayeru neni option pro local LAN network, je tam jen internet TCP/IP connection

nainstaloval jsem directx podle navodu na strankach wine

na stankach wine je i diskuse k tomuto problemu

Citace
Multiplayer doesn't work
by Martin Klapetek on Saturday March 17th 2007, 16:40
Hi, I've added those libraries stated above, but I can't get the multiplayer runing. I can play the singleplayer (slowly, but that's not the problem here), but when I choose the multiplayer, I can't see any LAN games. When I try to create a LAN game, no one sees me and if I click on the 'IP' button, it shows that my IP is 127.0.0.1. I've also tried Internet TCP/IP, when I create, it is the same (I have public IP and it still shows 127.0.0.1) and no one can connect to me, nor can I connect to anyone. Furthermore, I tried it with compiled hamachi...no effect. I'm using wine 0.9.32, Hamachi the latest release for linux and Fedora Core 6.

What can I do to get the multiplayer running? Thanks in advance



RE: Multiplayer doesn't work by Alexander Nicolaysen Sørnes on Saturday March 17th 2007, 17:32
   
RE: Multiplayer doesn't work
by Alexander Nicolaysen Sørnes on Saturday March 17th 2007, 17:32
Your hostname along with the correct IP must be listed in /etc/hosts, or you can use IPX networking.

for /etc/hosts, add a line with the ip followed by a space and the hostname



RE: Multiplayer doesn't work by Martin Klapetek on Thursday March 29th 2007, 13:21
   
RE: Multiplayer doesn't work
by Martin Klapetek on Thursday March 29th 2007, 13:21
I've changed the IP 127.0.0.1 to my Hamachi IP address in /etc/hosts and it worked! But it is too slow on multiplayer:)
zdroj: http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=147

problem je, ze nevim jakou IP dopsat do /etc/hosts a jaky hostname, jsme na koleji, kde maji vsichni verejnou IP adresu, netusite co tam dopsat? jestli spolubydlicich IP adresy, nebo neco jinyho?

diky
« Poslední změna: 09 Červen 2012, 17:05:03 od zemko »

Kedrigern

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 919
  • Karma: +127/-18
    • Zobrazit profil
    • Má osobní stránka
Re:Age Of Empires 2 multiplayer po LAN
« Odpověď #1 kdy: 08 Červen 2012, 10:04:03 »
AoE II dělá dost vážné problémy i na Win Vista a 7 (spousta problémů lze obejít, ale pak jsou tam ty přímo s kernelem). Ve Wine jsem ho neviděl ještě chodit uspokojivě. Co tím chci říct: nevím zda to má cenu. Bohužel nejlepší možností je vzít VirtualBox s WinXP a spouštět na něm.

Ta hra je neuvěřitelně technicky zprasená (např. i datové struktury, moderní stroje neutáhnou příliš mnoho šípů etc). Taky je to má srdcovka, ale mám kvůli tomu XP/Win7.

zemko

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 123
  • Karma: +3/-1
  • fat skankin bastard
    • Zobrazit profil
Re:Age Of Empires 2 multiplayer po LAN
« Odpověď #2 kdy: 08 Červen 2012, 10:15:46 »
no singleplayer beha svizne a bez problemu vetsich, ale MP nejde, chtel bych zkusit to s tim /etc/hosts, ale opravdu nevim jakou IP tam napsat, jestli obou spolubydlu nebo nejakou jinou...

zemko

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 123
  • Karma: +3/-1
  • fat skankin bastard
    • Zobrazit profil
Re:Age Of Empires 2 multiplayer po LAN
« Odpověď #3 kdy: 08 Červen 2012, 20:52:00 »
tak jsem nakonec zkusil Virtualbox a nejsem z toho o moc moudrejsi, lidi na LAN nevidim, oni nevidi me, kdyz pri vytvoreni dam zobrazit IP adresu tak tam je 10.0.2.18 (takze neverejna) byt spolubydlove tam maji svoji

Ubuntu 12.04
Virtualbox 4.1.12 + extension pack -> XP SP3
sitove nastaveni - NAT
directx - nainstalovan
WIn Firewall - vypnut

jmp

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2587
  • Karma: +243/-32
    • Zobrazit profil
Re:Age Of Empires 2 multiplayer po LAN
« Odpověď #4 kdy: 08 Červen 2012, 21:44:00 »
tak jsem nakonec zkusil Virtualbox a nejsem z toho o moc moudrejsi, lidi na LAN nevidim, oni nevidi me, kdyz pri vytvoreni dam zobrazit IP adresu tak tam je 10.0.2.18 (takze neverejna) byt spolubydlove tam maji svoji

Ubuntu 12.04
Virtualbox 4.1.12 + extension pack -> XP SP3
sitove nastaveni - NAT
directx - nainstalovan
WIn Firewall - vypnut
pak je ovsem otazka, proc pouzivate NAT...

zemko

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 123
  • Karma: +3/-1
  • fat skankin bastard
    • Zobrazit profil
Re:Age Of Empires 2 multiplayer po LAN
« Odpověď #5 kdy: 08 Červen 2012, 22:38:59 »
a co jineho:

sitovy most - nefunkcni internet
mistni sit - nefunkcni internet
sit s hostem - nebylo vybrano sitove rozhrani pro sit mezi hostitelem (nejde to tam nastavit, leda by to bylo jinde, ale nenasel jsem kde)
obecny ovladac - neni vybran obecny ovladac (netusim jak vybrat)

jmp

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2587
  • Karma: +243/-32
    • Zobrazit profil
Re:Age Of Empires 2 multiplayer po LAN
« Odpověď #6 kdy: 09 Červen 2012, 07:58:18 »
bud musite skrz ten NAT protlacit co potrebujete, nebo nastavit ve virtualboxu sitovy most a radne nastavit sit toho virtualniho stroje...

EDIT: ve virtualboxu hledejte u toho NATu port forwarding
« Poslední změna: 09 Červen 2012, 08:00:42 od jmp »

zemko

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 123
  • Karma: +3/-1
  • fat skankin bastard
    • Zobrazit profil
Re:Age Of Empires 2 multiplayer po LAN
« Odpověď #7 kdy: 09 Červen 2012, 11:00:57 »
NAT: takze nastavit v Predavani portu primo port, ktery hra pouziva?
a kdybych pres $VBoxManage modifyvm "VM name" --natpf1 "guestssh,tcp,,2222,10.0.2.19,22" nastavil i IP cloveka, ktery vytvari hru, bylo by to asi lepsi, ze?


Sitovy most: tam se da vybrat jen rozhrani, typ karty a promiskuitni rezim, takze nevim jak to vic nastavit