Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Re:Zvuk nejde přes HDMI  (Přečteno 6868 krát)

stepan1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Zvuk nejde přes HDMI
« kdy: 28 Červen 2012, 16:47:14 »
Dobrý den, když pracuju v Kubuntu a zapojím HDMI kabel od notebooku k televizi, abych si pustil film z nb na tv obrazovce: Nejde mi z ní zvuk.  (ve windows8 [customer preview] mi to jde).grafická karta: Nvidia GeForce 9600M GT 521 MB ( používám Kmix) mohli byste mi poradit co mám dělat?                                                         

Štěpán 11let

Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2534
  • Karma: +207/-15
    • Zobrazit profil
Re:Zvuk nejde přes HDMI
« Odpověď #1 kdy: 29 Červen 2012, 21:45:36 »
jo tak Kubuntu ti přesně neřeknu, ale v Ubuntu musíš v pulseaudiu změnit zvukový výstup na HDMI.

stepan1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Zvuk nejde přes HDMI
« Odpověď #2 kdy: 30 Červen 2012, 07:09:51 »
Zkusil jsem to a nic :(

stepan1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Zvuk nejde přes HDMI
« Odpověď #3 kdy: 30 Červen 2012, 10:37:19 »
mám Ubuntu

RRRadek Neužil

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4656
  • Karma: +359/-64
    • Zobrazit profil
Re:Zvuk nejde přes HDMI
« Odpověď #4 kdy: 30 Červen 2012, 11:02:38 »
Nejsem si zrovna jist jestli poznáš rozdíl mezi Ubuntu a Kubuntu ale dejme tomu že máš Ubuntu tak po kliknutí v pravo nahoře na ikonku repreáčku zvolíš Předvolby zvuku a měl by jsi tam vidět HDMI (já ho tam nemám ale jen přikládám foto pro ilustraci)

[příloha smazaná administrátorem]
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

stepan1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Zvuk nejde přes HDMI
« Odpověď #5 kdy: 30 Červen 2012, 16:13:17 »
Používám Kmix a na HDMI všechno nastavený mám zkoušel jsem to a jde zvuk pouze z notebooku :-\

stepan1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Zvuk nejde přes HDMI
« Odpověď #6 kdy: 30 Červen 2012, 17:36:08 »
omlouvám se za dřívější nejistoty v sistému mám kubuntu ;D

Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2534
  • Karma: +207/-15
    • Zobrazit profil
Re:Zvuk nejde přes HDMI
« Odpověď #7 kdy: 30 Červen 2012, 23:08:27 »
Hlavně bych se ještě zaměřil na alsamixer, kde musíš mít aktivováno IEC958, jinak ti to nepojede.
« Poslední změna: 01 Červenec 2012, 05:31:53 od Cuore »

stepan1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Zvuk nejde přes HDMI
« Odpověď #8 kdy: 01 Červenec 2012, 11:06:14 »
udělal jsem jak jste řekli a funguje to!! moc jste mi pomohli děkuju. :D :D :D :D :D :D

stepan1

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Zvuk nejde přes HDMI
« Odpověď #9 kdy: 01 Červenec 2012, 13:10:11 »
Vyzkoušel jsem to a fungovalo to, ale musel jsem odinstalovat pulse audio. Ve VLC jsam to musel nastavit na HDMI ale v youtube to nehraje a nevím kde se to nastavuje ve adobe flash playeru. Pomohli byste mi s tím, prosím.

Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2534
  • Karma: +207/-15
    • Zobrazit profil
Re:Zvuk nejde přes HDMI
« Odpověď #10 kdy: 02 Červenec 2012, 05:33:37 »
dej sem výpis z
Kód: [Vybrat]
aplay -l

EBOLAzv

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 69
  • Karma: +1/-1
    • Zobrazit profil
Re:Zvuk nejde přes HDMI
« Odpověď #11 kdy: 27 Duben 2013, 20:16:35 »
ahojte nechcem zakladat novu temu nakolko mam podobny problem.
mam kubuntu 13.04 v predchadzajucej verzii sa mi dalo vo VLC spustit zvuk normalne cez HDMI ale teraz to nieje mozne.
v nastaveniach -> media sice hdmi je, ale je sedy ako keby neaktivny.
dake navrhy alebo napady? ujo google mi nic neprezradil. :)

xfox

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 1
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Zvuk nejde přes HDMI
« Odpověď #12 kdy: 09 Září 2013, 20:15:28 »
Popravdě mě se to nepovedlo.

**** Seznam PLAYBACK Hardwarových zařízení ****
karta 0: Intel [HDA Intel], zařízení 0: STAC92xx Analog [STAC92xx Analog]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
karta 0: Intel [HDA Intel], zařízení 1: STAC92xx Digital [STAC92xx Digital]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0

No a v nastavení HDMI jsem nenašel.

Ideální cíl by bylo, kdyby přes HDMI výstup šel i zvuk z audio přehrávače. Netuší někdo jak toho docílit.?


Foxik32

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 1
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Zvuk nejde přes HDMI
« Odpověď #13 kdy: 03 Březen 2019, 16:05:13 »
Dobrý den,
pokud tato informace pomůže: mně taky nešel zvuk z PC (ubuntu 18:10) přes HDMI do TV. Dostal jsem se na tyto stránky:
https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshooting a postupoval jsem podle nich. Zvuk mi jde!
Hezký den

T_O_M

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:Zvuk nejde přes HDMI
« Odpověď #14 kdy: 05 Březen 2019, 07:20:54 »
Přidám se s otázkou. Jde nějak nastavit, aby se po připojení HDMI přepnul zvuk automaticky? Po odpojení se přepne sám, ale po připojení musím vždy přepnout manuálně. Ubuntu 18.10

Odesláno z mého Redmi Note 3 pomocí Tapatalk


juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2906
  • Karma: +210/-38
    • Zobrazit profil
Re:Zvuk nejde přes HDMI
« Odpověď #15 kdy: 05 Březen 2019, 14:16:43 »
Přidám se s otázkou. Jde nějak nastavit, aby se po připojení HDMI přepnul zvuk automaticky? Po odpojení se přepne sám, ale po připojení musím vždy přepnout manuálně. Ubuntu 18.10

Odesláno z mého Redmi Note 3 pomocí Tapatalk

Zkus to nastavit v pavucontrol (nemáš - li, doinstaluj).

Gmisiycs

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 273
  • Karma: +15/-0
    • Zobrazit profil
    • Helltracker
Re:Zvuk nejde přes HDMI
« Odpověď #16 kdy: 05 Březen 2019, 21:24:20 »
T_O_M

Používám prostředí KDE jak nad Ubuntu tak nad Debianem a díky tomu se vše děje automaticky. S gnome jsem na externích monitorech získal akorát stroboskop, pak jsem to řešil přechodem na wayland, ale definitivní "luxus" přineslo až prostředí KDE , potažmo QT5.
U Ubuntu 16 tyto problémy nebyly ani na originál Unity prostředí, ani na doinstalovaných Gnome prostředích. Skutečný problém přineslo až ubuntu 18.
R.I.P. Trusty Tahr - nezapomenu...