Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: debian CPU  (Přečteno 836 krát)

Zerog

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 473
  • Karma: +15/-2
    • Zobrazit profil
    • Zerog blog
debian CPU
« kdy: 29 Září 2012, 20:27:08 »
Zdravim

nevite jak nastavim frekvenci CPU na maximum?

cat /proc/cpuinfo
Kód: [Vybrat]
processor       : 0
vendor_id       : GenuineIntel
cpu family      : 6
model           : 13
[b]model name      : Intel(R) Celeron(R) M processor          900MHz[/b]
stepping        : 8
[b]cpu MHz         : 630.003[/b]
cache size      : 512 KB
fdiv_bug        : no
hlt_bug         : no
f00f_bug        : no
coma_bug        : no
fpu             : yes
fpu_exception   : yes
cpuid level     : 2
wp              : yes
flags           : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss tm pbe nx up bts
bogomips        : 1260.00
clflush size    : 64
cache_alignment : 64
address sizes   : 32 bits physical, 32 bits virtual
power management:

ondemand meneni frekvence za behu bych nemel mit vubec naistalovane.(cpufrequtils)

Bohuzel frekvenci nemam v biosu :-[
Distro:  Debian
WM:      Awesome
NT:       Latitude D620

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:debian CPU
« Odpověď #1 kdy: 29 Září 2012, 20:37:42 »
cpufrequtils nepotrebujes.

Kód: [Vybrat]
more /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governorby jsi měl mít ondemand.
Kód: [Vybrat]
more /proc/cpuinfo | grep MHzUkáže aktuální frekvenci, která se mění velice rychle. Může zkusit vytížit systém a zkusit, příkaz vícekrát, abys zjistil, jeslti se mění.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:debian CPU
« Odpověď #2 kdy: 29 Září 2012, 20:38:09 »
Jinak nevím jaké balíky v základu má Debian a jak se to liší oproti Ubuntu.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6203
  • Karma: +450/-21
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:debian CPU
« Odpověď #3 kdy: 29 Září 2012, 20:48:28 »
Bohuzel frekvenci nemam v biosu :-[
Co toto znamena? Mame to brat tak ze nemas v BIOSe spravne rozpoznany procesor? Tam by pomohol novy bios. Samozrejme iba ak ma doska moznost tento procesor spravne identifikovat.

Skus este toto
Kód: [Vybrat]
sudo dmidecode -t 4z
http://en.kioskea.net/faq/25-identify-the-processor#under-linux
« Poslední změna: 29 Září 2012, 21:01:59 od TIBOR »
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 18.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Zerog

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 473
  • Karma: +15/-2
    • Zobrazit profil
    • Zerog blog
Re:debian CPU
« Odpověď #4 kdy: 29 Září 2012, 20:53:32 »
Tim ze nemam cpufrequtils nemam ani

/sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor

soubor. Jinak bych tam napsal performance (nebo tak nejak) a hotovo.


Citace
Co toto znamena? Mame to brat tak ze nemas v BIOSe spravne rozpoznany procesor? Tam by pomohol novy bios. Samozrejme iba ak ma doska moznost tento procesor spravne identifikovat.

To znamena, ze frekvence se v BIOSu nezobrazuje (proste to bios neumi). Identifikovan je OK.
Distro:  Debian
WM:      Awesome
NT:       Latitude D620