Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Team Fortress 2  (Přečteno 9260 krát)

apop

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 42
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Team Fortress 2
« kdy: 31 Prosinec 2012, 00:22:52 »
Zdravim vas. Skusal niekto tuto hru cez steam ? Oplati sa mi stahovat tych 12 GB ? :D

Kedrigern

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 919
  • Karma: +127/-18
    • Zobrazit profil
    • Má osobní stránka
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #1 kdy: 31 Prosinec 2012, 01:04:32 »
Ano, šlape jak hodinky a je to zábavné. (Na Sandy Bridge I3 s integrovanou grafikou!)

apop

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 42
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #2 kdy: 31 Prosinec 2012, 09:35:45 »
Ano, šlape jak hodinky a je to zábavné. (Na Sandy Bridge I3 s integrovanou grafikou!)

Parada uz to skoro mam stiahnute tesiiiim sa.

apop

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 42
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #3 kdy: 31 Prosinec 2012, 09:58:14 »
Takze som si stiahol team fortress 2 cez steam na ubuntu . Lenze ked dam spustit hru tak mi ukaze preparing to launch team fortress 2 a potom to zmizne a nic sa nedeje :( nevie niekto co s tym ?

Kedrigern

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 919
  • Karma: +127/-18
    • Zobrazit profil
    • Má osobní stránka
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #4 kdy: 31 Prosinec 2012, 11:51:37 »
Zkoušel si to víckrát s nějakým odstupem? Steam neustále vylepšuje instalační/konfigurační skripty. Nejdříve mi to nechodilo a pak to začalo chodit.

Jinak toto je málo informací na rozumnou radu. Je potřeba hru spustit v terminálu. Čili:
  • Ve Steamu dej u hry možnost vytvořit spouštěč na plochu
  • Na ploše se objeví spouštěč, otevři ho jako textový soubor (čili třeba v programu textový editor). U mě ten soubor vypadá např. takto:
    [Desktop Entry]
    Name=Team Fortress 2 Beta
    GenericName=Steam game
    Comment=Play this game
    Exec=steam steam://rungameid/520
    Icon=steam
    Terminal=false
    Type=Application
    Categories=Game;
  • Zajímá tě řádek Exec, část za rovná se, v mém případě jsem do terminálu zadal: steam steam://rungameid/520 a hra se spustila. U tebe nejspíš spadne a něco napíše.

To co to napíše, potřebujeme k analýze problému.

apop

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 42
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #5 kdy: 31 Prosinec 2012, 12:05:35 »
No lenze ked dam create desktop shortcut tak mi napise ze shortcut bol vytvoreny na ploche lenze na ploche nic nemam.

Kedrigern

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 919
  • Karma: +127/-18
    • Zobrazit profil
    • Má osobní stránka
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #6 kdy: 31 Prosinec 2012, 12:16:42 »
Zkus opsat ten příkaz ode mě. Možná jsou ty čísla programů globální.

apop

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 42
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #7 kdy: 31 Prosinec 2012, 12:23:23 »
Kód: [Vybrat]
steam steam://rungameid/520
No command 'steam' found, did you mean:
 Command 'stream' from package 'imagemagick' (main)
steam: command not found

Tak po zadani prikazu asi tolko.

Triscal

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 51
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #8 kdy: 03 Leden 2013, 16:31:57 »
Ahojte,
také řeším problém s touto hrou.
Když ji zapnu objeví se jen černá obrazovka a zvuk.

Zkoušel jsem spustit hru přes terminál, ale po spuštění se v terminálu nic nevypisuje a černá obrazovka je nadále.

Kladu si otázku, jestli to můj počítač vůbec utáhne, ale pokud jsem dobře četl požadavky, měl by.
2,4 Ghz 2 ×
2 Gb Ram
Grafika : Intel HD4500

Víte si někdo rady?


Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #9 kdy: 03 Leden 2013, 17:22:32 »
Ahojte,
také řeším problém s touto hrou.
Když ji zapnu objeví se jen černá obrazovka a zvuk.

Zkoušel jsem spustit hru přes terminál, ale po spuštění se v terminálu nic nevypisuje a černá obrazovka je nadále.

Kladu si otázku, jestli to můj počítač vůbec utáhne, ale pokud jsem dobře četl požadavky, měl by.
2,4 Ghz 2 ×
2 Gb Ram
Grafika : Intel HD4500

Víte si někdo rady?
Vypni kompozitní desktop. S některými konfiguracemi to dělá, co popisuješ.
« Poslední změna: 03 Leden 2013, 17:35:19 od Roman "Rovano" Vacho »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #10 kdy: 03 Leden 2013, 17:24:47 »
Ano, šlape jak hodinky a je to zábavné. (Na Sandy Bridge I3 s integrovanou grafikou!)
Jak to děláš? Mně to moc jak hodinky nejede(Mám obdobu HD2000 a DDR3 paměti). Třeba střílím do nečeho zblízka a začne to hrozně sekat. Prakticky i i když dám full detaily nebo vše na low, má hra stejně fps. Zlepšilo to maličko jen změna rozlišení.

Zkoušel jsme to pouštět i více vláknově jak přes zástupce, tak ve hře multirendering. Nic.
Můj spouštěč teď vypadá takto.
Citace
steam steam://rungameid/440 -dxlevel 81 -full -console -novid -useforcedmparms -noforcemaccel -noforcemspd
A po nějakých updatech mi samotnej steam nejde spustit, viz kolega výše. Stejná chyba. Přitom běží hra i Steam a po ukončení hry běží steam dále a ukazuje, kdo je online.

Nehrajeme jinou verzi hry?
520 nemají zaneseno.
https://developer.valvesoftware.com/wiki/Steam_Application_IDs
« Poslední změna: 03 Leden 2013, 17:58:01 od Roman "Rovano" Vacho »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #11 kdy: 03 Leden 2013, 18:46:52 »
Takže s id 520 se mi spustí Steam. Potom jsem si přidal parametry ve Steamu pro spouštění hry, které konečně reflektuje. Mimo jiné takto lze nastavit rozlišení jiné, než nativní.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Triscal

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 51
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #12 kdy: 03 Leden 2013, 21:43:27 »
Ahojte,
také řeším problém s touto hrou.
Když ji zapnu objeví se jen černá obrazovka a zvuk.

Zkoušel jsem spustit hru přes terminál, ale po spuštění se v terminálu nic nevypisuje a černá obrazovka je nadále.

Kladu si otázku, jestli to můj počítač vůbec utáhne, ale pokud jsem dobře četl požadavky, měl by.
2,4 Ghz 2 ×
2 Gb Ram
Grafika : Intel HD4500

Víte si někdo rady?
Vypni kompozitní desktop. S některými konfiguracemi to dělá, co popisuješ.

Ok, ale pokud kompozitní desktop je v podstatě akcelerované prostředí nebo se pletu? Takže bych musel shodit compiz a nebo jen jeho část, ale unity je už teď téměř celé provázané s compizem, že není radno si s ním moc zahrávat.
Doporučuješ zkusit grafické prostředí bez compizu či akcelerovaného prostředí a nebo stačí vypnout jen něco? Nepotřebuji si shodit celé unity :D Ale díky alespoň mám zase kudy dál pátrat.

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #13 kdy: 03 Leden 2013, 21:59:41 »
Ahojte,
také řeším problém s touto hrou.
Když ji zapnu objeví se jen černá obrazovka a zvuk.

Zkoušel jsem spustit hru přes terminál, ale po spuštění se v terminálu nic nevypisuje a černá obrazovka je nadále.

Kladu si otázku, jestli to můj počítač vůbec utáhne, ale pokud jsem dobře četl požadavky, měl by.
2,4 Ghz 2 ×
2 Gb Ram
Grafika : Intel HD4500

Víte si někdo rady?
Vypni kompozitní desktop. S některými konfiguracemi to dělá, co popisuješ.

Ok, ale pokud kompozitní desktop je v podstatě akcelerované prostředí nebo se pletu? Takže bych musel shodit compiz a nebo jen jeho část, ale unity je už teď téměř celé provázané s compizem, že není radno si s ním moc zahrávat.
Doporučuješ zkusit grafické prostředí bez compizu či akcelerovaného prostředí a nebo stačí vypnout jen něco? Nepotřebuji si shodit celé unity :D Ale díky alespoň mám zase kudy dál pátrat.
Je to jen teorie. Chovalo se mi to stejně a tohle pomohlo(dnes už to běhá i s kompozicí dobře). Každopádně co máš za grafickou kartu?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Kedrigern

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 919
  • Karma: +127/-18
    • Zobrazit profil
    • Má osobní stránka
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #14 kdy: 05 Leden 2013, 17:25:14 »
Jo, já používám Gnome shell. A pro vsechny případy mam nainstalované LXDE.

RRRadek Neužil

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4656
  • Karma: +359/-64
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #15 kdy: 07 Leden 2013, 18:28:36 »
Hru jsem stáhl a funguje ale nějak mě to nebaví :-\
Nu což řekl jsem si že hru odinstaluji ale zdá se mi to nebo to prostě nejde? Na netu jsem našel že se musí někde ručně mazat soubory z disku a konfigurační soubory atd...  :o :o :o
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

RRRadek Neužil

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4656
  • Karma: +359/-64
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #16 kdy: 07 Leden 2013, 18:32:24 »
Sorry už jsem to našel... V knihovně kliknout v levém sloupečku na název hry pravým myšítkem a zvolit Odstranit místní obsah...  ;) Teda schované to mají dokonale  ::)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Triscal

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 51
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #17 kdy: 16 Leden 2013, 08:07:06 »
Tak jsem se vrátil na LTS verzi 12.04, znovu nainstaloval steam a stáhnul Team Frotress 2, zkoušel jsem to rozjet pod klasickým unity i pod unity 2D (které by nemělo používat compiz ani jiné akcelerované prostředí), ale hra se chová pořád stejně.
Naběhne černá obrazovka, nějaký uvítací zvuk (možná hry, možná steamu - nevím nepoznám to) a pak už se nic neděje. Naštěstí mi funguje přepnout se na jinou virtuální plochu a hru vypnout (a nebo používám terminál).

Opravdu netuším, čím by to mohlo být. Ještě mě napadá, jestli není problém s integrovanou intel grafikou, ale nikde jsem se o něčem takovém nedočetl, máte někdo ještě nějaké nápady? Zkoušel jsem zatím všechno, co tu zaznělo, vždy však stejný výsledek.

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #18 kdy: 16 Leden 2013, 12:17:45 »
Tak jsem se vrátil na LTS verzi 12.04, znovu nainstaloval steam a stáhnul Team Frotress 2, zkoušel jsem to rozjet pod klasickým unity i pod unity 2D (které by nemělo používat compiz ani jiné akcelerované prostředí), ale hra se chová pořád stejně.
Naběhne černá obrazovka, nějaký uvítací zvuk (možná hry, možná steamu - nevím nepoznám to) a pak už se nic neděje. Naštěstí mi funguje přepnout se na jinou virtuální plochu a hru vypnout (a nebo používám terminál).

Opravdu netuším, čím by to mohlo být. Ještě mě napadá, jestli není problém s integrovanou intel grafikou, ale nikde jsem se o něčem takovém nedočetl, máte někdo ještě nějaké nápady? Zkoušel jsem zatím všechno, co tu zaznělo, vždy však stejný výsledek.
Těžko říci. Může být chyba ve starým Steamu, ve spouštěči, v konfiguraci Compizu atd.
Problém může být i v ovladači(i když pro 4500MHD by měl být v U12.04 dostatečný, ale nejsem si jist).
Takže zkusme updatovat ovladač.
Kód: [Vybrat]
PPA Intel ovladač
sudo add-apt-repository ppa:glasen/intel-driver
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
Restart.
Verze Steamu
Kód: [Vybrat]
apt-cache showpkg steamby měla být 1.0.0.21.
Holý Steam se pustí
Kód: [Vybrat]
/usr/bin/steam %U
« Poslední změna: 16 Leden 2013, 12:24:36 od Roman "Rovano" Vacho »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #19 kdy: 16 Leden 2013, 12:26:10 »
Ale je to nějaké divné ten Steam.
Teď jsem ho pustil, dal z menu zkontrolovat aktualizace a stahuje to aktualizaci údajně z půlky prosince :D


[příloha smazaná administrátorem]
« Poslední změna: 16 Leden 2013, 12:27:48 od Roman "Rovano" Vacho »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #20 kdy: 16 Leden 2013, 12:29:45 »
Jaj chyba na mé straně. Zapomněl jsem odlišovat verze instalačního balíčku Steamu a vlastního Steamu.

Ale stejně to maj špatně. Po ručním vynucení aktualizace mi to nabízí pořád stejný update.
« Poslední změna: 16 Leden 2013, 12:31:45 od Roman "Rovano" Vacho »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

matee

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 370
  • Karma: +16/-2
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #21 kdy: 16 Leden 2013, 22:22:21 »
nevíte někdo jak přinutit steam instalovat na partion kde mám home?
Disk mám rozdělený na /home (/dev/sda6 142Gb) a / (system /dev/sda1 16Gb)
Na systémové části disku mám 10Gb volného místa, ale tam se 11Gb TF2 nevejde a ani ho tam mít nechci. Rád bych aby to šlo někam do /home/matee/.steam
HP 550 /Intel Core2 Duo T5270 / Intel GMA 950 / 2GB / 160GB / Ubuntu 8.10 -> ... -> Linux Mint 17 - Cinnamon
S linuxem jde vše, ale nikdy ne hned:)

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #22 kdy: 16 Leden 2013, 22:42:13 »
nevíte někdo jak přinutit steam instalovat na partion kde mám home?
Disk mám rozdělený na /home (/dev/sda6 142Gb) a / (system /dev/sda1 16Gb)
Na systémové části disku mám 10Gb volného místa, ale tam se 11Gb TF2 nevejde a ani ho tam mít nechci. Rád bych aby to šlo někam do /home/matee/.steam
Jako výchozí místo instalace je automaticky /home.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Kedrigern

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 919
  • Karma: +127/-18
    • Zobrazit profil
    • Má osobní stránka
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #23 kdy: 17 Leden 2013, 00:38:25 »
Steam se z čásit aktualizuje sám, ale včéra mě vyzval ke stažení nového deb balíčku. Čili asi nějaký větší update.

matee

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 370
  • Karma: +16/-2
    • Zobrazit profil
Re:Team Fortress 2
« Odpověď #24 kdy: 17 Leden 2013, 21:15:40 »
nevíte někdo jak přinutit steam instalovat na partion kde mám home?
Disk mám rozdělený na /home (/dev/sda6 142Gb) a / (system /dev/sda1 16Gb)
Na systémové části disku mám 10Gb volného místa, ale tam se 11Gb TF2 nevejde a ani ho tam mít nechci. Rád bych aby to šlo někam do /home/matee/.steam
Jako výchozí místo instalace je automaticky /home.

tak vtom případě nevím odkud steam bere údaje o disku...



nevím, jak udělat náhled :(
HP 550 /Intel Core2 Duo T5270 / Intel GMA 950 / 2GB / 160GB / Ubuntu 8.10 -> ... -> Linux Mint 17 - Cinnamon
S linuxem jde vše, ale nikdy ne hned:)