Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Pocitac na linux  (Přečteno 915 krát)

zvukarmiso

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
Pocitac na linux
« kdy: 03 Duben 2013, 12:36:54 »
Ahojte

Mám k vám jednu prosbu. Už dlhsie patram po nasledovnom rieseni. Potrebujem to na firmu aby som vedel sledovať nejaké servery win
Potrebujem k pc pripojit 4 monitory. Na 2 budu RD urcitych masin a na 2 by som chcel pracovat.

Mám pc, ale teraz mi to moc nevyhovuje lebo 2 monitory mi idu cez externe zariadnia na zobrazovanie. Sice mam graficku kartu ATI co by mala podporovat 6 monitorov ale nejde mi to a aj vyrobca mi napisal ze mi to tak nepojde.

Rozmyslal som nasledovne zakladny OS bude UBUNTU s touto výbavou:
mam procesor I5-2500K
Ramka DDR3 16G
Dosku zakladnu by som vymenil a dal by som tam 2 graficke karty napr. Nvidia ?
Viete mi poradit aku zakladnu dosku a ake grafiky ?

Dakujem

Martin Šácha

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 5149
    • Zobrazit profil
Re:Pocitac na linux
« Odpověď #1 kdy: 03 Duben 2013, 13:45:50 »
Opravdu potřebuješ vidět všechny 4 obrazovky najednou?

Ubuntu (a většina linuxových distribucí) má takzvané "virtuální plochy" - i když máš jen jeden monitor, můžeš si nastavit několik nezávislých "ploch", na každé ploše můžeš mít různé programy a můžeš mezi nimi okna přesouvat, tak jako mezi různými monitory...
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

zvukarmiso

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
Re:Pocitac na linux
« Odpověď #2 kdy: 03 Duben 2013, 15:36:38 »
Hej Ideal stav je 4 monitory.

To ze sa da pouzit prepinanie to viem. Ale potrebujem to mat na monitoroch
Teraz mi 2 monitory funguju a je tam jedna karta sice mala by zvladnut 6 ale hold opláchol som sa troska pri kúpe.
Druhy krat sa nechcem popalit tak sa pytam :)

RRRadek Neužil

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4656
    • Zobrazit profil
Re:Pocitac na linux
« Odpověď #3 kdy: 03 Duben 2013, 16:48:10 »
No teoreticky dvě grafické karty přes sli by ti měly fungovat, ale jen si to myslím, nemám odzkoušeno. A jak je známo "myslet znamená hov.. vědět" ;)
Pokud by to bylo výhradně na práci tak možná se kouknout po něčem profesionálním...
http://www.alza.cz/lenovo-nvidia-quadro-nvs-450-d163726.htm
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

zvukarmiso

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
Re:Pocitac na linux
« Odpověď #4 kdy: 03 Duben 2013, 23:01:15 »
Po tomto som pozeral
AK tam dam este ramky, skrinku, zdroj a kartu som na sume okolo 800 €

Nedalo by sa nejak cez 2 graficke karty napr ?
https://www.alza.sk/zotac-geforce-gt630-2gb-ddr3-se-d329793.htm

zvukarmiso

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
Re:Pocitac na linux
« Odpověď #5 kdy: 04 Duben 2013, 14:22:08 »
Nasiel som toto :( len skoda ze k tomu nikde neviem najst drivery na linux
https://www.alza.sk/gigabyte-r785wf2-2gd-d371121.htm#popis

RRRadek Neužil

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4656
    • Zobrazit profil
Re:Pocitac na linux
« Odpověď #6 kdy: 04 Duben 2013, 16:27:33 »
No zrovna AMD není dobrý nápad pro dlouhodobou podporu pro Linux. :-\

Jinak na slovensku také máte vrácení zboží do 14 dnů bez udání důvodu? V naší české Alze problémy nedělají ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

{MRX}

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 14
    • Zobrazit profil
Re:Pocitac na linux
« Odpověď #7 kdy: 04 Duben 2013, 16:51:33 »
Kvoli podpore driverov pod lnx odporucam skor nVidiu - s nou som nikdy problemy prakticky nemal, kdezto poznam vela pripadov zapasu s ovladacmi pre AMD.

Druha vec ohladom podpory viacero monitorov - vychadzam z tohto clanku http://diit.cz/clanek/jak-vyrobit-quadro-z-geforce, konkretne uryvok hned na zaciatku spravy:
Citace
Koupil si dvoučipovou GeForce GTX 690, která má inzerovánu podporu pro trojici (resp. čtveřici) obrazových výstupů a vše fungovalo, jak potřeboval, dokud se pohyboval ve světě Windows. V okamžiku, kdy vyzkoušel Linux, zjistil, že tři pracovní plochy pod tímto systémem Nvidia nepodporuje. Respektive podporuje, ale za příplatek na profesionální řadě Quadro.
Pokial ani GTX690 nepodporuje s linuxovymi ovladacmi viac ako 2 monitory, pochybujem, ze nizsie rady na tom budu inak. Pre profesionalne nasadenie, pokial rozpocet dovoli, by som volil radu Quadro.

S SLI na viacerych monitoroch skusenosti nemam, takze tam nemozem sluzit - ale tiez by ma tato varianta zaujimala, ci je mozne ju sfunkcnit pre viacero monitorov (3 a viac) pre Linux.
Born to be root

Archlinux + Debian Sid