Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: WEBcamera - problém  (Přečteno 697 krát)

8conflict8

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
WEBcamera - problém
« kdy: 16 Srpen 2013, 17:56:52 »
Dobrý den, mám takovou primitivní otázku. mám OS Gnome. Problém je  teda v tom že když zapojím webcameru do PC tak se neukáže ani pridat nový hardware ani nic. nevíte mi dajak poradit? Dekuji...

Samms

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 297
  • Karma: +9/-9
    • Zobrazit profil
Re:WEBcamera - problém
« Odpověď #1 kdy: 16 Srpen 2013, 18:00:19 »
apt-get install cheese

Jako by tu nebyla česká wiki...

jadd

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 977
  • Karma: +61/-26
    • Zobrazit profil
Re:WEBcamera - problém
« Odpověď #2 kdy: 16 Srpen 2013, 18:03:25 »
http://wiki.ubuntu.cz/webkamery poznáš z toho co je potřeba vědět?

8conflict8

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:WEBcamera - problém
« Odpověď #3 kdy: 16 Srpen 2013, 18:11:52 »
po nainstalovaní stále nejede

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6226
  • Karma: +452/-21
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:WEBcamera - problém
« Odpověď #4 kdy: 16 Srpen 2013, 18:23:04 »
Spustil si to a kamera nejde alebo ako ju skusas?
Spusti prikaz
Kód: [Vybrat]
lsusbTo iste sprav po pripojeni kamery. Riadok co sa tam zmeni je tvoja kamera. Prekopiruj sem ten riadok.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 18.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Samms

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 297
  • Karma: +9/-9
    • Zobrazit profil
Re:WEBcamera - problém
« Odpověď #5 kdy: 16 Srpen 2013, 22:01:28 »
Po nainstalování zadej:

cheese

Opravdu si nechceš pročíst wiki? Zde to nefunguje ani trochu jako ve Windows. Zapomeň na to, jak se věci dělaly tam, tady se například ovladače neřeší stahováním přímo ovladačů...