Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: World of tanks  (Přečteno 17657 krát)

MarcusVinus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
    • Vystrčeno.cz
Re:World of tanks
« Odpověď #50 kdy: 31 Březen 2014, 17:34:14 »
Tak další problém. A to už sem si myslel že to mám za sebou... Když hraju, tak po určitém časem hra zamrzne. Jedno je jestli jsem v garáži, bitvě a i dokonce když jsem dlouho setrval u přihlašovací obrazovky... Používám mod XVM. Nemůže to být tím? Jinak nevím jestli to teď má cenu řešit když zanedlouho stejně vyjde 9.0...
Btw. nespouštím přes klienta ale rovnou worldoftanks.exe
Neříkejte že to nejde, jen že to neumíte

petergula

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1016
  • Karma: +92/-4
    • Zobrazit profil
Re:World of tanks
« Odpověď #51 kdy: 01 Duben 2014, 09:42:21 »
Tak další problém. A to už sem si myslel že to mám za sebou... Když hraju, tak po určitém časem hra zamrzne. Jedno je jestli jsem v garáži, bitvě a i dokonce když jsem dlouho setrval u přihlašovací obrazovky... Používám mod XVM. Nemůže to být tím? Jinak nevím jestli to teď má cenu řešit když zanedlouho stejně vyjde 9.0...
Btw. nespouštím přes klienta ale rovnou worldoftanks.exe

Podla mna nemalo, xvm je len statistika navyse a nejake nastavenia, ale to sa da jednoducho oskusat, daj ho prec spusti a uvidis, to je otazka par minut.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Nemec

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 292
  • Karma: +20/-2
    • Zobrazit profil
Re:World of tanks
« Odpověď #52 kdy: 01 Duben 2014, 20:40:19 »
Připojuji se k problému, nezobrazuje se mi ve standartní grafice velké části textur. Poprosím o nastavení bufferů ve wine. Děkuji.

Ellendway

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 399
  • Karma: +24/-2
    • Zobrazit profil
Re:World of tanks
« Odpověď #53 kdy: 01 Duben 2014, 21:51:18 »
Mohou to způsobovat modifikace.

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:World of tanks
« Odpověď #54 kdy: 02 Duben 2014, 00:19:32 »
Připojuji se k problému, nezobrazuje se mi ve standartní grafice velké části textur. Poprosím o nastavení bufferů ve wine. Děkuji.
Pomohlo mě aplikovat komprimované textury. 25% nebo jiné dle libosti a tvých preferencí. Anebo zprovoznit komprimaci textur v grafickém ovladači.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Nemec

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 292
  • Karma: +20/-2
    • Zobrazit profil
Re:World of tanks
« Odpověď #55 kdy: 04 Duben 2014, 09:04:10 »
Díky za odpověď, s řešením jsem se rozhodl počkat na verzi 9.

Nemec

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 292
  • Karma: +20/-2
    • Zobrazit profil
Verze 9.0
« Odpověď #56 kdy: 09 Květen 2014, 18:59:17 »
Verze 9.0 mi nechodí. Play on linux vyhodí při ladění tuhle chybu:
err:wgl:has_opengl Failed to load libGL: /usr/lib/i386-linux-gnu/libxcb-dri3.so.0: undefined symbol: xcb_send_fd
err:wgl:has_opengl OpenGL support is disabled.

Opengl je povoleno v systému.

Elrus

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 180
  • Karma: +7/-2
    • Zobrazit profil
Re:World of tanks
« Odpověď #57 kdy: 22 Květen 2014, 10:28:01 »
Ahoj,

Mě se podařilo na Ubuntu 12.04 přes Playonlinux WoT vp ohodě nainstalovat, bez problémů se to spustí a všechno ALE... grafika je na tom tak, že vše je vypnuto an aminimu a vidím jen pásy tanku a nejbližší okolí ... v příšerné kvalitě. Zkoušel jsem nainstalovat Bumblebee, aby systém pro hru nepoužíval integrovanou kartu, ale jaksi se mi to Bumblebee nedaří rozjet. Šel jsem podle návodu, ale žádný indikátor toho, že je to puštěné, jak má myslím být. Řek ljsem si, že by mohla být chyba v tom, že nemám nainstalované žádné ovladače pro tu Geforce, co tam mám:D (velký objev), ale když jsem dal nainstalovat (v nastavení--> dodatečné ovladače), tak mi to pak znepřístupnilo p orestartu systém s tím, že se nepovedlo grafickou kartu načíst nebo tak něco. Musel jsem přes příkazy odinstalovat vše, co se týkalo Nvidia GeForce a naběhlo to zpátky. Jenožme stále řeším ten problém, že hra se nedá hrát, protože ji zpracovává integrovaná grafická karta intel (tedy myslím, protože ta GeForce co tam mám je tuším Geforce GT 635 nebo 640 a ta WoT na windowsech zvládala i složitější hry).

Nevěděl byste prosím někdo, jak nainstalovat správné ovladače a nastavit to, aby se to zapnulo, když zapnu World of tanks?  Předem děkuji za pomoc:).

Myrmica

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1700
  • Karma: +161/-9
    • Zobrazit profil
    • MYRMICA
Re:World of tanks
« Odpověď #58 kdy: 22 Květen 2014, 17:17:18 »
Mrkni sem, tady RRadek vysvětluje jak nainstalovat ovladače nvidia-prime.
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=71459.msg514782#msg514782
Myslím že pro hry je to jednodušší používat než bumblebee.
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

Elrus

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 180
  • Karma: +7/-2
    • Zobrazit profil
Re:World of tanks
« Odpověď #59 kdy: 24 Květen 2014, 08:25:23 »
Děkuj za odpoveď, ale už jsem to "vyřešil" trochu jinak. Reinstaloval jsem celý systém, protože jsme si ho trošku rozhasil. Nainstaloval nejnovější ovladače (které mi ubuntu nabídlo) dal insalovat hru přes playonlinux a už to jede krásně FPS 40 :). AKorát mám jeden problém a to, že nemohu používat spotřební doplňky (lékarnička, opravářská sada atd.). Když sitknu příslušné tlačítko, tak to nic neudělá:(.

marun

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 601
  • Karma: +43/-2
    • Zobrazit profil
Re:World of tanks
« Odpověď #60 kdy: 24 Květen 2014, 08:50:21 »
to máš na klávesách +ěš... ?
skus jít do nastavení hry a znova je přenastavit

Elrus

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 180
  • Karma: +7/-2
    • Zobrazit profil
Re:World of tanks
« Odpověď #61 kdy: 24 Květen 2014, 10:49:38 »
Už je to dobré... jsem akorát pitomec a měl jsem blbě nastavené klávesy...už jsem to v ovládání opravil. Díky:D

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5591
  • Karma: +218/-47
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:World of tanks
« Odpověď #62 kdy: 26 Srpen 2014, 20:08:04 »
Zatím žádný posun v před u mě s Nvidií(I když...). Zjistil jsem, že když WOT spustím ve Wine CSMT 1.7.10a... nebo v 1.7.24heroes... po spuštění vlastní hry stále běží wot launcher a žere 100% CPU. A protože mám jen 2 jádra, je konec s výkonem. S verzí 1.7.4 neběží a ta taky jako jediná jede rozhodně plynulejc z těch CSMT verzí. Jenže je stará a spoustě lidem dělá problémy.
S 1.7.25 bez CSMT to taky není úplně marný.

Další věci jako nvidia threaded, taskset, tripple buffering a nastavení samotného Wine, nvidia max performance, cpu scheduler, i/o scheduler... a jejich vliv jsem řádně neotestoval. Je to moc kombinací.

Měl jsem wotko krom světla nastaveno na max při rozlišení 1920*1200 a hrát to šlo(na menší mapě).

Ono je to těžký, když to člověk nespouští na replayi, a spustí se mu Malinovka 3x a potom jiná mapa..., něco řádně testovat.

Abych to shrnul. Zkusit si to musí každý sám. Doporučuji se zaměřit na klasické nejnovější Wine nebo na CSMT 1.7.4 a zkusit vypnout tripple bufering. A ve vlastní hře vypnout osvětlení.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.