Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Jak nastavit 3 monitory v xrandr  (Přečteno 1768 krát)

Iwo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 378
  • Karma: +16/-4
    • Zobrazit profil
Jak nastavit 3 monitory v xrandr
« kdy: 31 Červenec 2016, 19:42:38 »
Zdar,
neni mi jasna jedna vec:

dva monitory:

Kód: [Vybrat]
xrandr --output HDMI-0 --mode 1920x1080 --pos 1920x0 --output DVI-I-0 --mode 1920x1200 --primary ;;
tri monitory nevim:

Kód: [Vybrat]
xrandr --output HDMI-0 --mode 1920x1080 --pos 1920x0 --output DVI-I-0 --mode 1920x1200 ???--pos -1920x0??? --output DVI-D-0 --mode 1920x1200 --primary ;;
Jde mi o to, ze monitor HDMI-0 je vuci primarnimu vpravo, ale monitor DVI-I-0 je vlevo a ja nevim a nikde se mi to nepodarilo vygooglit, jak to --pos nastavit v tomto pripade?

Predem dekuji.

Myrmica

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1700
  • Karma: +161/-9
    • Zobrazit profil
    • MYRMICA
Re:Jak nastavit 3 monitory v xrandr
« Odpověď #1 kdy: 01 Srpen 2016, 08:11:11 »
V grafickém udělátku:
Nastavení systému -> Displeje
To nejde nastavit?
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3045
  • Karma: +484/-17
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re:Jak nastavit 3 monitory v xrandr
« Odpověď #2 kdy: 01 Srpen 2016, 20:13:57 »
Co takhle:
Kód: [Vybrat]
--left-of, --right-of, --above, --below, --same-as another-output
              Use  one  of these options to position the output relative to the position of another output. This allows convenient tiling
              of outputs within the screen.  The position is always computed relative to the new position of the other output, so  it  is
              not valid to say --output a --left-of b --output b --left-of a.
?

Iwo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 378
  • Karma: +16/-4
    • Zobrazit profil
Re:Jak nastavit 3 monitory v xrandr
« Odpověď #3 kdy: 03 Srpen 2016, 20:31:41 »
GdH: moc dik, to je ono.  :)

Myrmica: jasne, ale tady jde o zapinani a vypinani displeju za behu, mozna mi poradite neco sofistikovanejsiho, ale kdyz fyzicky vypnu nektery z monitoru a zapnu aplikaci, ktera posledne bezea prave na tom monitoru, tak ona jakoby naskoci prave na nej a ja nevim, jak ji pretahnout na primarni monitor bez zapnuti toho pomocneho. Resim to prave tim, ze si pomocne monitory vypnu xrandrem, kdyz na nich nedelam a jsou i fyzicky vypnute.