Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Mount klikátko  (Přečteno 1043 krát)

Menisesk

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Mount klikátko
« kdy: 02 Leden 2017, 20:06:11 »
Ahoj lidi,
celý den googluji, jestli se nedá sehnat jednoduché klikátko na mountování disků (ro a rw). V Ubuntu 16.04  LTS mám nastavené, aby se mi disky automaticky nenamountovali (nevím jestli je to slovo úplně správně ☺), protože bych k některým chtěl přistupovat pouze read only. Chtěl bych jednoduchý program, jako je například v parted magicu ten jejich mounter. Zatím jsem našel pouze mount manager a mount-gtk, ale oba jsou pro mě nevhodné.

Díky za pomoc.

Odesláno z mého Hi8 pro pomocí Tapatalk


TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6222
  • Karma: +452/-21
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Re:Mount klikátko
« Odpověď #1 kdy: 02 Leden 2017, 20:11:24 »
Aplikacia disky je predinstalovana a v menu ma aj volby pripojenia kde si vsetko nastavis.
Inak je to balik gnome-disks ak by si to chcel spustit cez terminal.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 18.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Menisesk

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Mount klikátko
« Odpověď #2 kdy: 03 Leden 2017, 14:59:38 »
Ano teď koukám, že tam lze nastavit připojení read only, děkuji za radu.
Nemáte ještě jinou utilitu?

navsteva

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 220
  • Karma: +10/-2
    • Zobrazit profil
Re:Mount klikátko
« Odpověď #3 kdy: 05 Leden 2017, 11:58:53 »
Ano teď koukám, že tam lze nastavit připojení read only, děkuji za radu.
Nemáte ještě jinou utilitu?


Tak si nějakou napiš, použil bych na to zenity v kombinaci například s blkid a mountem, mountoval bych do dočasné složky, kterou bych vytvořil přes mktemp, ... Můžeš si to nastavit jak chceš. Klidně tam můžeš mít zaškrtávací tlačítka na ro, rw, apod.
« Poslední změna: 05 Leden 2017, 12:15:49 od navsteva »