Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: FTOLAB CEWE - objednací program se nespustí  (Přečteno 1682 krát)

rimidalv

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 315
  • Karma: +8/-3
    • Zobrazit profil
FTOLAB CEWE - objednací program se nespustí
« kdy: 22 Listopad 2017, 08:50:42 »
Fotolab nabídl nový program (upgrade), ale nepovedlo se, celé se to zhroutilo a tak jsem to nainstaloval kompletní program - mají to v perlu .
Nedaří se program spustit :"Při vytváření procesu potomka pro tento terminál došlo k chybě, Nelze spustit proces potomka „/home/rimidalv/Fotolab/FOTOLAB“ (Adresář nebo soubor neexistuje)"   viz obr.
Nevím jak se k tomu došlo, že adresář neexistuje když má 500 MB včetně toho spouštěcího souboru .
Googluji a nic nenacházím.

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3032
  • Karma: +219/-39
    • Zobrazit profil
Re:FTOLAB CEWE - objednací program se nespustí
« Odpověď #1 kdy: 22 Listopad 2017, 09:26:51 »
Ale tam není psáno že adresář neexistuje. Stojí tam, že "adresář nebo soubor neexistuje"
Takže by ses měl podívat na ten příkaz kterým to spouštíš, který soubor vlastně spouštíš - a ten zřejmě chybí. Jakým příkazem to tedy spouštíš??
-----------------------------
Pokud se upgrade nezdaří, odinstaluj novou verzi a nainstaluj tu původní která fungovala.

rimidalv

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 315
  • Karma: +8/-3
    • Zobrazit profil
Re:FTOLAB CEWE - objednací program se nespustí
« Odpověď #2 kdy: 22 Listopad 2017, 10:12:14 »
 Spouští se to  příkazem:
     "/home/rimidalv/Fotolab/FOTOLAB CEWE fotosvet/FOTOLAB CEWE fotosvet"

    Stará verze již nejde instalovat , už jí tam nemají-instaluje se to online podobně jako Ubuntu.
« Poslední změna: 22 Listopad 2017, 16:21:43 od rimidalv »

Rellik

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 118
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • dv-foto
Re:FTOLAB CEWE - objednací program se nespustí
« Odpověď #3 kdy: 22 Listopad 2017, 20:06:13 »
Může za to mezera v názvu souboru "FOTOLAB CEWE fotosvet". Přejmenuj to třeba na "foto" a normálně spusť. Taky jsem se s tím natrápil, než jselm přišel na to, že je to tak jednoduché... ;)
Není nic co by nebylo možné, stačí jen najít tu správnou cestu.
http://dv-foto.cz
PC: i3-6100, 12Gb DDR4, Mainboard Asus H110IPLUS, GK Asus GT1030-SL-2G-BRK, HDD SSD Crucial 128Gb (systém) + HDD Seagate Barracuda 1Tb (data).

rimidalv

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 315
  • Karma: +8/-3
    • Zobrazit profil
Re:FTOLAB CEWE - objednací program se nespustí
« Odpověď #4 kdy: 23 Listopad 2017, 10:57:53 »
Stále to nejde spustit.
Nainstaloval jsem znova (bez práva roota) podle instrukcí, neměním ani název adresáře.  Po automatickém vytvořením ikony  přejmenuji soubor   FOTOLAB CEWE fotosvet (5,7 MB) na "foto" . Měním spouštěcí přikaz na ikoně na:
  "/home/rimidalv/Fotolab/FOTOLAB CEWE fotosvet/foto" .
Po spuštění je výsledek stejný, se stejným chybovým hlášením.

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3032
  • Karma: +219/-39
    • Zobrazit profil
Re:FTOLAB CEWE - objednací program se nespustí
« Odpověď #5 kdy: 23 Listopad 2017, 12:33:01 »
Platí pravidlo, že pokud něco nejde spustit (spouštěčem = ikona na Ploše nebo jinde), zadá se spouštěcí příkaz v Terminálu. Ten pak vypíše případnou chybu. Takže otevři Terminál a ten příkaz tam zadej.
Uvidíme co to vypíše...
A má vůbec ten soubor nastavenou spustitelnost??

rimidalv

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 315
  • Karma: +8/-3
    • Zobrazit profil
Re:FTOLAB CEWE - objednací program se nespustí
« Odpověď #6 kdy: 23 Listopad 2017, 18:11:46 »
Díky za radu, terminál vypsal:
$ "/home/rimidalv/Fotolab/FOTOLAB CEWE fotosvet/foto"
/home/rimidalv/Fotolab/FOTOLAB CEWE fotosvet/foto: error while loading shared libraries: libsnappy.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
Tak tedy chybí knihovna libsnappy.so.1. Nyní jsem nainstaloval knihovnu příkazem v Terminálu:
 sudo apt-get install libsnappy1
Po spuštění programu v terminálu se  FOTOLAB CEWE fotosvet  spustí.
Ještě zkusím změni název programu na původní.

 

rimidalv

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 315
  • Karma: +8/-3
    • Zobrazit profil
Re:FTOLAB CEWE - objednací program se nespustí
« Odpověď #7 kdy: 23 Listopad 2017, 19:42:18 »
Přejmenoval jsem spustitelný soubor "foto" zpět na "FOTOLAB CEWE fotosvet" a soubor jde také spustit a tak snad není už  co řešit. :)

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3032
  • Karma: +219/-39
    • Zobrazit profil
Re:FTOLAB CEWE - objednací program se nespustí
« Odpověď #8 kdy: 23 Listopad 2017, 19:58:53 »
No hlavně že ti to běží, a že už víš (pro příště) jak si s podobným problémem poradit.
Ještě k těm názvům - ano, doporučuje se nepoužívat diakritiku a mezery v názvech nahradit podtržítky. Dokonce na to existuje balíček s názvem "detox" který to zvládne i hromadně. Nicméně pokud dáš celou cestu do uvozovek, (což jsi měl), většinou to projde.