Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: 18.04 - vzdalena plocha a ztrata focusu  (Přečteno 541 krát)

machura

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 88
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
18.04 - vzdalena plocha a ztrata focusu
« kdy: 06 Březen 2019, 10:41:46 »
Pripojeni ke vzdalene plose ztraci focus z dialogoveno okna u gnome-commander. Pouzivam Win VNC pro pripojeni.

Simulace problemu:

gnome-commander, postupne kopirovat soubory z jednoho panelu do druheho pres F5, Enter.

Velice casto se stane, ze po F5 ( => dialogove okno ) a zmacknuti 'Enter', coz by melo potvrdit zkopirovani, se provede Enter na souboru, na kterem lezi 'selector' commanderu. Ztrata focusu je videt jiz pred stiskem Enter, protoze zsedne podbarveni cesty v dialogovem okne.

Da se s tim neco delat ? Je to velice neprijemne, kdyz clovek pracuje rychle a nejednou se deje neco jineho, nez by melo.

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2753
  • Karma: +202/-38
    • Zobrazit profil
Re:18.04 - vzdalena plocha a ztrata focusu
« Odpověď #1 kdy: 06 Březen 2019, 11:50:54 »
Zkus jiný FM (třeba Double Commander).

machura

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 88
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re:18.04 - vzdalena plocha a ztrata focusu
« Odpověď #2 kdy: 06 Březen 2019, 17:17:05 »
Jo, tak jsem si ho vyladil, abych byl spokojen a zaroven zjistil, ze to k tomu asi nebude...

zasadni problem:
1) Shift+F4 - nezaklada novy soubor, ale otevira k uprave ten, na kterem zrovna stojim
2) Enter - nespusti soubor (v kontextovem menu neni ani "Spustit"), kdyz jsem na spustitelnem souboru

jen kosmeticke:
3) v prikazove radce neprovede nic krome nejakych 'internich' cm_.....
4) v kontextovem menu mi chybi 'otevrit terminal'

Klavesove zkratky jsem nemenil, a Edit noveho souboru tam je spravne jako Shift+F4...

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2753
  • Karma: +202/-38
    • Zobrazit profil
Re:18.04 - vzdalena plocha a ztrata focusu
« Odpověď #3 kdy: 06 Březen 2019, 20:36:14 »
Jo, tak jsem si ho vyladil, abych byl spokojen a zaroven zjistil, ze to k tomu asi nebude...

zasadni problem:
1) Shift+F4 - nezaklada novy soubor, ale otevira k uprave ten, na kterem zrovna stojim
2) Enter - nespusti soubor (v kontextovem menu neni ani "Spustit"), kdyz jsem na spustitelnem souboru

jen kosmeticke:
3) v prikazove radce neprovede nic krome nejakych 'internich' cm_.....
4) v kontextovem menu mi chybi 'otevrit terminal'

Klavesove zkratky jsem nemenil, a Edit noveho souboru tam je spravne jako Shift+F4...

1. Nevím, co jsi zkoušel za verzi DC. Aktuální je tahle http://sourceforge.net/projects/doublecmd/files/DC%20for%20Linux%2064%20bit/Double%20Commander%200.9.1%20beta/doublecmd-0.9.1.gtk2.x86_64.tar.xz/download (stačí rozbalit a spustit).
2. No a ten problém s tím focusem tedy co??
3. Existuje ještě spousta dalších FM. Co takhle je postupně vyzkoušet, to za tebe nikdo neudělá...
SpaceFM PPA:
https://launchpad.net/~mati75/+archive/ubuntu/lubuntu
« Poslední změna: 06 Březen 2019, 21:02:11 od juwa2 »

machura

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 88
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re:18.04 - vzdalena plocha a ztrata focusu
« Odpověď #4 kdy: 06 Březen 2019, 21:48:25 »
focus je ok.
Spousteni jsem si do kontextovyho menu taky pridal.

Posledni problem - podivny problem odchytavat klavesu Shift.
Pro psani textu Shift funguje, pro Shift+'key' nikoliv, vezme to jen 'key'. Pritom treba Ctrl+'key' funguje spravne. Vyresil jsem to zatim tak, ze jsem si udelal na panel nastroju tlacitko.

Pod TV ten problem neni, pod pripojenim pres VNC jo. Pritom gnome-commander nema s Shift problem, ale zase ho ma s focusem.

Mam to, co se nainstalovalo v 18.04 - 0.8.2 beta. Jinak ta posledni ma s tim Shift to same...
Driv jsem na dalkovou spravu pouzival TeamViewer, ale postupne mi cim dal casteji psali, ze to pouzivam komercne - coz nebyla pravda. Nemel jsem silu jim pokazde psat, aby mi ho odblokovali, coz teda vzdy udelali, ale bylo to vzdycky otravne.
« Poslední změna: 06 Březen 2019, 22:01:42 od machura »

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2753
  • Karma: +202/-38
    • Zobrazit profil
Re:18.04 - vzdalena plocha a ztrata focusu
« Odpověď #5 kdy: 06 Březen 2019, 22:23:56 »
focus je ok.
Spousteni jsem si do kontextovyho menu taky pridal.

Posledni problem - podivny problem odchytavat klavesu Shift.
Pro psani textu Shift funguje, pro Shift+'key' nikoliv, vezme to jen 'key'. Pritom treba Ctrl+'key' funguje spravne. Vyresil jsem to zatim tak, ze jsem si udelal na panel nastroju tlacitko.

Pod TV ten problem neni, pod pripojenim pres VNC jo. Pritom gnome-commander nema s Shift problem, ale zase ho ma s focusem.

Mam to, co se nainstalovalo v 18.04 - 0.8.2 beta. Jinak ta posledni ma s tim Shift to same...
Driv jsem na dalkovou spravu pouzival TeamViewer, ale postupne mi cim dal casteji psali, ze to pouzivam komercne - coz nebyla pravda. Nemel jsem silu jim pokazde psat, aby mi ho odblokovali, coz teda vzdy udelali, ale bylo to vzdycky otravne.

Mapování tlačítek/příkazy lze řešit pomocí CCSM (i pro různé aplikace rozdílně).
Co se týče TV, taky jsem měl "tyhle problémy" komerční/nekomerční. Nakonec jsem to vyřešil jednoduše, od té doby mám pokoj - sami si o to koledovali.... ;)

machura

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 88
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re:18.04 - vzdalena plocha a ztrata focusu
« Odpověď #6 kdy: 07 Březen 2019, 17:27:55 »
Tak jsem prisel a dalsi problem. Poedit - Ctrl + F - misto vyhledavaciho dialogoveho okna se zobrazi male okenko, ktere je nevim k cemu. Uz me to nastvalo a nainstaloval jsem TV. Problem pretrvava.
To nemuze nikdy v linuxu pracovat to, co uz pracovalo leta dobre ?

Super - pres TV v gnome-commander i double commander ... jakmile dam zkopirovat soubor pres F5 a Enter, tak prestanou fungovat sipky na pohyb v panelech a musim znovu vzit mys a kliknout do panelu.
To uz snad neni normalni.

Edit: tak ono pak nefunguje na klavesnici vubec nic, dokud nekam do panelu nekliknu mysi. Super.
« Poslední změna: 07 Březen 2019, 17:57:32 od machura »

machura

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 88
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re:18.04 - vzdalena plocha a ztrata focusu
« Odpověď #7 kdy: 07 Březen 2019, 18:11:05 »
Jen doufam, ze to neni tim, ze vzdalene PC nema pripojenou ani mys, ani klavesnici. Monitor jsem musel pripojit (i kdyz je vypnuty), protoze pak nefunguje nic. Zitra pripojim a zkusim, jestli se neco zmenilo.

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2753
  • Karma: +202/-38
    • Zobrazit profil
Re:18.04 - vzdalena plocha a ztrata focusu
« Odpověď #8 kdy: 07 Březen 2019, 21:27:16 »
Jen doufam, ze to neni tim, ze vzdalene PC nema pripojenou ani mys, ani klavesnici. Monitor jsem musel pripojit (i kdyz je vypnuty), protoze pak nefunguje nic. Zitra pripojim a zkusim, jestli se neco zmenilo.

Na určité problémy nic jiného než osvědčený "průzkum bojem" neplatí. Někdy to k cíli vede, jindy naopak ne.... :-\
V případě úspěchu je užitečné se o zkušenosti podělit s ostatními.
« Poslední změna: 07 Březen 2019, 21:29:24 od juwa2 »