Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Blinkry Euro Truck Simulator 2  (Přečteno 2546 krát)

likkyss

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Blinkry Euro Truck Simulator 2
« kdy: 28 Duben 2019, 21:56:51 »
Ahoj všichni, tak jsem zase tady :-) prosím o pomoc, setkal se někdo z Vás s problémem s blinkry ve hře ETS2? Mám nainstalován Steam pro Linux a na něm ETS2, po spuštění jsem chtěl nastavit blinkry na výchozí hodnotu ("ú" a ")" ) a při tomto nastavení se nezobrazí tyto dva znaky nýbrž "komplexní", má někdo nějaký nápad čím by to mohlo být a jak to opravit prosím?

Děkuju :-)

Gmisiycs

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 275
  • Karma: +15/-0
    • Zobrazit profil
    • Helltracker
Re:Blinkry Euro Truck Simulator 2
« Odpověď #1 kdy: 28 Duben 2019, 23:42:06 »
Syn tu hru hrává. Mohu se jej zítra odpoledne zeptat.
R.I.P. Trusty Tahr - nezapomenu...

likkyss

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Blinkry Euro Truck Simulator 2
« Odpověď #2 kdy: 29 Duben 2019, 08:22:10 »
Ok, děkuju.

Gmisiycs

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 275
  • Karma: +15/-0
    • Zobrazit profil
    • Helltracker
Re:Blinkry Euro Truck Simulator 2
« Odpověď #3 kdy: 29 Duben 2019, 18:54:15 »
Je tady reakce, že by mohlo jít o znakovou sadu klávesnice.
Předpokládám, že by to chtělo zkusit minimálně QWERTY, anebo i anglickou. Jiný nápad nemá. Já taky ne.
R.I.P. Trusty Tahr - nezapomenu...

likkyss

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Blinkry Euro Truck Simulator 2
« Odpověď #4 kdy: 01 Květen 2019, 16:45:53 »
Bohužel po přehození na EN klávesnici vše při starém...

Gmisiycs

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 275
  • Karma: +15/-0
    • Zobrazit profil
    • Helltracker
Re:Blinkry Euro Truck Simulator 2
« Odpověď #5 kdy: 01 Květen 2019, 20:00:42 »
U mne:
file:///home/gmisiycs/Dokumenty/Euro Truck Simulator 2/profile/496D20437A656368/controls.sii
Kód: [Vybrat]
config_lines[155]: "mix lblinker `keyboard.lbracket?0`"
 config_lines[156]: "mix rblinker `keyboard.rbracket?0`"

Obecně:
./home/u_s_e_r/Dokumenty/Euro Truck Simulator 2/profile/p_l_a_y_e_r/controls.sii
Ať již budou kdekoliv v počítači, soubory s nastavením klávesnice pro každého hráče zvlášť ve vlastním ID profilu, se jmenují:
Kód: [Vybrat]
controls.siiV tomto souboru najít položky lblinker a rblinker, jak to mám já, je uvedeno výše.
Mňo a teď to složitější. Nahradit levá závorka (lbracket) nějakou klávesou a s pravým blinkrem provést další takovou operaci.
Musíte si vzít "příklad" z toho, jak jsou nastaveny okolní vlastnosti a klávesy. Kupříkladu světla (light) se zapínají klávesou l a v samostatném řádku je to vyjádřeno:
Kód: [Vybrat]
"mix light `keyboard.l?0`"Tady vidím, že celé slovo lbracket musím nahradit klávesou, nebo kombinací.

Samozřejmostí jsou práva k souboru, hledat ve správném adresáři, takže nikoliv pod gmisiycs, a ve správném profilu, tedy nikoliv v 496D20437A656368.
Good luck!

« Poslední změna: 01 Květen 2019, 20:23:58 od Gmisiycs »
R.I.P. Trusty Tahr - nezapomenu...

likkyss

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Blinkry Euro Truck Simulator 2
« Odpověď #6 kdy: 05 Květen 2019, 20:18:31 »
Díky, zkusil jsem všemožné kombinace, bohužel se mi to nepovedlo. Když se podívám do toho souboru, tak po zadání přímo ve hře "ú" a ")" to zapíše do souboru toto:

config_lines[233]: "mix lblinker `sys.keyboard.?0`"
config_lines[234]: "mix rblinker `sys.keyboard.?0`"

Gmisiycs

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 275
  • Karma: +15/-0
    • Zobrazit profil
    • Helltracker
Re:Blinkry Euro Truck Simulator 2
« Odpověď #7 kdy: 06 Květen 2019, 13:26:12 »
Nezadávjte to ve hře. Hru vypněte!!! Editujte soubor. Zapněte hru.

Pozor, jak vidíte z mého příspěvku výše, tak závorku nelze zadat. Místo ")" tam musí být "rbracket". V případě písmene "ú" je pravděpodobné, že na EN klávesnici má jiný význam ---- a přesně ten se musí do souboru zapsat.

Případně, když projedete více řádků toho souboru, tak uvidíte, že někde je místo klávesy je kód. Já už to teď nezjistím, už jsem to vymazal z compu, Ale může tam být něco jako

xFA08.?0


Každá klávesa má v systému 16, 32, 64 bitový kód. Kód odpovídá klávese a je jedno, co je na klávese barvičkama nakresleno. Takto ji bezproblémově systém identifikuje na EN, CZ či CH klávesnici.
R.I.P. Trusty Tahr - nezapomenu...

likkyss

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Blinkry Euro Truck Simulator 2
« Odpověď #8 kdy: 06 Květen 2019, 20:37:12 »
Napsal jsem to poněkud nešťastně... Editoval jsem to samozřejmě s vyplou hrou. Když jsem to změnil přímo ve hře s vyplým poznámkovým blokem, tak se do souboru propsalo ono sys. keybord...

Jinak, když jsem tam napsal "rbracket" i "lbracket" tak to bohužel nefungovalo. Zkusím to s kódem klávesy jak píšete. Jak prosím zjistím tyto kódy?

Děkuji.

Gmisiycs

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 275
  • Karma: +15/-0
    • Zobrazit profil
    • Helltracker
Re:Blinkry Euro Truck Simulator 2
« Odpověď #9 kdy: 17 Květen 2019, 15:54:10 »
Tak už jste na to přišel?

Já ano.
Dokonce jsem trefil gůgl dotaz napoprvé, odpověď na Váš problém jsem měl na druhém linku.
R.I.P. Trusty Tahr - nezapomenu...