Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Chyba při startu - AE_NOT_FOUND  (Přečteno 106 krát)

MaHa

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 1
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Chyba při startu - AE_NOT_FOUND
« kdy: 14 Květen 2019, 18:54:53 »
Zdravím všechny,
chtěla bych poprosit o radu. Mám Lenovo All In One C340 a na něm Ubuntu 16.04 LTS pro 32-bit systém. Pár týdnů po instalaci a bezproblémovém chodu se mi při startu PC začala objevovat fialová obrazovka s divným pruhem, viz obr. 1. Tím se veškeré načítání zastaví a musím natvrdo počítač vypnout tlačítkem. Po druhém zapnutí se objeví požadavek na výběr OS, viz obr. 2, po vybrání Ubuntu se vypíší chybové hlášky, viz obr. 3, pak systém naskočí a vše již běží bez potíží. Stejný postup se opakuje s každým zapnutím PC.
Po instalaci jsem doinstalovala různé programy (SMPlayer, Pinta, FBReader, Double Commander, rozbalovač RAR a to je, myslím, všechno) přes Terminál z oficiálních zdrojů a odsouhlasuji aktualizace, jinak do systému nezasahuji, protože to neumím ;)

Může mi někdo poradit, v čem by mohl být problém, a co se s tím dá dělat?

Předem moc díky!
Martina

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2639
  • Karma: +194/-38
    • Zobrazit profil
Re:Chyba při startu - AE_NOT_FOUND
« Odpověď #1 kdy: 14 Květen 2019, 19:38:51 »
Nabootuj z flešky live.
Pokud to bude stejné, máš zřejmě HW problém. Prověř RAM a disk.
Pokud se to neobjeví, můžeš reinstalovat.