Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: AverMedia TD 310  (Přečteno 3017 krát)

Hanz55

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 38
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
AverMedia TD 310
« kdy: 27 Červenec 2019, 23:48:22 »
V kernelu od verze 5.2 je podpora této tv karty zabudována. Lze naladit klasicky přes w_scan -ft -c CZ -L > channels.xspf včetně dvb-t2 kanálů.
« Poslední změna: 28 Červenec 2019, 00:23:20 od Hanz55 »

PepaHUbuntu

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD 310
« Odpověď #1 kdy: 28 Červenec 2019, 17:49:05 »
V kernelu od verze 5.2 je podpora této tv karty zabudována. Lze naladit klasicky přes w_scan -ft -c CZ -L > channels.xspf včetně dvb-t2 kanálů.

No, to je hezké, ale kdy ta verze 5.2 b bude posláná pro běžné užívání? Pokud se nepletu, tak nyní je verze cca 4.18. Neuměl by někdo  (nešlo by) "ukuchtit" ten ovladač z níže uvedeného odkazu (soubory jsou v download)?

https://git.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/git/torvalds/linux.git/commit/?id=c51f3b7f25dedca3f988defeee9d07f04e4f5401
Linuxu fakt nerozumím, tak se zbytečně nedivte jaké podivnosti píšu.
----------------------------------------------------
Používám Ubuntu 18.04 LTS na Lenovu G580, Kubuntu 18.04 LTS na stolním PC a OpenWRT/LEDE 18.06.2 na routeru Asus WL500GP V2.

Hanz55

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 38
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD 310
« Odpověď #2 kdy: 28 Červenec 2019, 18:23:11 »
Můžete si ji nastavit v programu ukuu Tam už jsou i novější jádra. Konkrétně je tam verze 5.2.4
« Poslední změna: 28 Červenec 2019, 18:27:23 od Hanz55 »

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3032
  • Karma: +219/-39
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD 310
« Odpověď #3 kdy: 28 Červenec 2019, 23:08:04 »
V kernelu od verze 5.2 je podpora této tv karty zabudována. Lze naladit klasicky přes w_scan -ft -c CZ -L > channels.xspf včetně dvb-t2 kanálů.

No, to je hezké, ale kdy ta verze 5.2 b bude posláná pro běžné užívání? Pokud se nepletu, tak nyní je verze cca 4.18. Neuměl by někdo  (nešlo by) "ukuchtit" ten ovladač z níže uvedeného odkazu (soubory jsou v download)?

https://git.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/git/torvalds/linux.git/commit/?id=c51f3b7f25dedca3f988defeee9d07f04e4f5401

Kernel 5.2 stáhneš/nainstaluješ (4 balíky .deb) odtud  https://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v5.2/  viz obrázek.
Rozhodně lepší řešení nž sám něco "kuchtit"..... ;)
« Poslední změna: 28 Červenec 2019, 23:09:43 od juwa2 »

PepaHUbuntu

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD 310
« Odpověď #4 kdy: 30 Červenec 2019, 11:21:39 »
Kluci díky za info o tom UUKU jsem nevěděl, že to existuje. Jen si nejsem jist, jestli zrovna já bych se měl pustit do té aktualizace jádra. Zrovna minulé pondělí se mi podařilo po cca měsíci zprovoznit Ubuntu. Byl jsem strašně šikovněj a smazal jsem si bootovací informace na EFI části disku a přestalo mi bootovat Ubuntu. Ataky jsem poškodil Grub na disku. A byl jsem tak šikovnej, že ani Boot-repair si s tím nevěděl rady. Nakonec se mi to podařilo zprovoznit. A proto bych se nerad zase pouštěl do nějakého experimentování jako posledně. Minimálně dokud mi zase neotrne :-D . Proto jsem se ptal, jestli by to někdo neuměl "ukuchtit" a  tím jsem nemyslel  "UKUUchtit" (to s tím UUKUchit je pokus o vtip:-) ). Protože už vidím jak si to zase celé doj*** . :-D
Linuxu fakt nerozumím, tak se zbytečně nedivte jaké podivnosti píšu.
----------------------------------------------------
Používám Ubuntu 18.04 LTS na Lenovu G580, Kubuntu 18.04 LTS na stolním PC a OpenWRT/LEDE 18.06.2 na routeru Asus WL500GP V2.

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3032
  • Karma: +219/-39
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD 310
« Odpověď #5 kdy: 30 Červenec 2019, 12:24:58 »
Kluci díky za info o tom UUKU jsem nevěděl, že to existuje. Jen si nejsem jist, jestli zrovna já bych se měl pustit do té aktualizace jádra. Zrovna minulé pondělí se mi podařilo po cca měsíci zprovoznit Ubuntu. Byl jsem strašně šikovněj a smazal jsem si bootovací informace na EFI části disku a přestalo mi bootovat Ubuntu. Ataky jsem poškodil Grub na disku. A byl jsem tak šikovnej, že ani Boot-repair si s tím nevěděl rady. Nakonec se mi to podařilo zprovoznit. A proto bych se nerad zase pouštěl do nějakého experimentování jako posledně. Minimálně dokud mi zase neotrne :-D . Proto jsem se ptal, jestli by to někdo neuměl "ukuchtit" a  tím jsem nemyslel  "UKUUchtit" (to s tím UUKUchit je pokus o vtip:-) ). Protože už vidím jak si to zase celé doj*** . :-D

To se ale musí ukuchtit (zkompilovat) na PC kde se to bude používat, to se jinde nedá, to by ti nefungovalo....
A oproti tomu instalace nového kernelu nic není, je to běžná instalace čtyřech balíků.
« Poslední změna: 30 Červenec 2019, 12:53:01 od juwa2 »

Hanz55

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 38
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD 310
« Odpověď #6 kdy: 30 Červenec 2019, 14:31:52 »
Pokud jde o grub, existuje na to samostatné CD, kde se dá grub nastavit z CD.

[ quote author=PepaHUbuntu link=topic=84537.msg567064#msg567064 date=1564478499]
Kluci díky za info o tom UUKU jsem nevěděl, že to existuje. Jen si nejsem jist, jestli zrovna já bych se měl pustit do té aktualizace jádra. Zrovna minulé pondělí se mi podařilo po cca měsíci zprovoznit Ubuntu. Byl jsem strašně šikovněj a smazal jsem si bootovací informace na EFI části disku a přestalo mi bootovat Ubuntu. Ataky jsem poškodil Grub na disku. A byl jsem tak šikovnej, že ani Boot-repair si s tím nevěděl rady. Nakonec se mi to podařilo zprovoznit. A proto bych se nerad zase pouštěl do nějakého experimentování jako posledně. Minimálně dokud mi zase neotrne :-D . Proto jsem se ptal, jestli by to někdo neuměl "ukuchtit" a  tím jsem nemyslel  "UKUUchtit" (to s tím UUKUchit je pokus o vtip:-) ). Protože už vidím jak si to zase celé doj*** . :-D
[/quote]

PepaHUbuntu

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD 310
« Odpověď #7 kdy: 01 Srpen 2019, 08:53:15 »
Tak jsem tam teda dal to jádro 5.2, ale stejně to nefunguje  :'( Krom toho, po dání toho 5.2 jádra mi PC v logu píše další chyby. A v jádru 4.18 mi ty chyby nepíše. Takže si myslím, že to jádro 5+ ještě není odladěné.
Linuxu fakt nerozumím, tak se zbytečně nedivte jaké podivnosti píšu.
----------------------------------------------------
Používám Ubuntu 18.04 LTS na Lenovu G580, Kubuntu 18.04 LTS na stolním PC a OpenWRT/LEDE 18.06.2 na routeru Asus WL500GP V2.

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3032
  • Karma: +219/-39
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD 310
« Odpověď #8 kdy: 01 Srpen 2019, 09:28:49 »
Tak jsem tam teda dal to jádro 5.2, ale stejně to nefunguje  :'( Krom toho, po dání toho 5.2 jádra mi PC v logu píše další chyby. A v jádru 4.18 mi ty chyby nepíše. Takže si myslím, že to jádro 5+ ještě není odladěné.

Kernel 5 odladěný je - právě mi dorazila aktualizace (v rámci HWE) z  4.18.0-25 na 5.0.0-23
Z GA na HWE https://www.thomas-krenn.com/en/wiki/Ubuntu_LTS_Hardware_Enablement_Stack
si přepneš takto:
Kód: [Vybrat]
sudo apt install --install-recommends linux-generic-hwe-18.04 xserver-xorg-hwe-18.04
Pak se ti nabídne ten HWE kernel (pětkový) k instalaci - viz obrázek.
Ten co sis tam nainstaloval sám je sice taky pětkový, ale z mainline a od HWE se liší, takže zkus ještě tento.
Nepotřebné kernely odinstaluj.

Nicméně pokud ti to ani s tím HWE nebude fungovat, budeš si muset ten driver zkompilovat. Uznávám, že to nemusí být pro tebe snadné, ale budeš to muset zkusit....
« Poslední změna: 01 Srpen 2019, 09:47:04 od juwa2 »

PepaHUbuntu

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD 310
« Odpověď #9 kdy: 01 Srpen 2019, 10:47:27 »
Ta verze 5.0 se mi dnes taky sama nabídla, takže jí už mám. No a ohledně té vlastní kompilace, tak to nevidím dobře. Kdysi jsem se o to pokoušel u karty PCTV 340e a nepodařilo se mi to. Hodilo to nějakou chybu, přes kterou jsem se nedostal.

Jo a ty chyby, které mi hází na 5.2 mi hází taky na 5.0. Ale na 4.18 je nepíše.  Zkoušel jsem to naběhnout ze všech jader.
« Poslední změna: 01 Srpen 2019, 10:49:30 od PepaHUbuntu »
Linuxu fakt nerozumím, tak se zbytečně nedivte jaké podivnosti píšu.
----------------------------------------------------
Používám Ubuntu 18.04 LTS na Lenovu G580, Kubuntu 18.04 LTS na stolním PC a OpenWRT/LEDE 18.06.2 na routeru Asus WL500GP V2.

Hanz55

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 38
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD 310
« Odpověď #10 kdy: 02 Srpen 2019, 21:01:14 »
V ukuu je nejnovější verze 5.2.5 Já mám aktivní verzi 5.2.3 a běží to bez problémů.
« Poslední změna: 02 Srpen 2019, 21:06:12 od Hanz55 »

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3032
  • Karma: +219/-39
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD 310
« Odpověď #11 kdy: 02 Srpen 2019, 21:33:50 »
V ukuu je nejnovější verze 5.2.5 Já mám aktivní verzi 5.2.3 a běží to bez problémů.

No jo, ale nemáš stejný HW jako má on.....

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3032
  • Karma: +219/-39
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD 310
« Odpověď #12 kdy: 02 Srpen 2019, 21:35:54 »
Ta verze 5.0 se mi dnes taky sama nabídla, takže jí už mám. No a ohledně té vlastní kompilace, tak to nevidím dobře. Kdysi jsem se o to pokoušel u karty PCTV 340e a nepodařilo se mi to. Hodilo to nějakou chybu, přes kterou jsem se nedostal.

Jo a ty chyby, které mi hází na 5.2 mi hází taky na 5.0. Ale na 4.18 je nepíše.  Zkoušel jsem to naběhnout ze všech jader.

4.18 už je momentálně nepodporovaný (podpora skončila 31.7.)
A pokud ti to s žádným kernelem nefunguje, budeš muset, jak už jsem uvedl, ten driver zkompilovat, nic jiného ti nezbývá....
Takže začni a případné chyby postuj sem.
Odvahu!
« Poslední změna: 02 Srpen 2019, 21:40:43 od juwa2 »

Standa99

  • Host
Re:AverMedia TD 310
« Odpověď #13 kdy: 03 Srpen 2019, 07:10:44 »
@PepaHUbuntu: Zajímalo by mě, jestli jsi tam nakopíroval ten chybějící FW dvb-usb-it9303-01.fw, o kterém píšeš tady (tady ne, asi tam nahazuješ nové téma každý den ::) ). Zde si ten chybějící FW ani nezmínil, přitom to je nejdůležitější. Zběžně jsem se díval, že je uvnitř chipset Si2168 a ten také potřebuje FW, podle všeho dvb-demod-si2168-b40-01.fw, protože těch je také více:
Kód: [Vybrat]
dvb-demod-si2168-b40-01.fw
dvb-demod-si2168-02.fw
dvb-demod-si2168-a20-01.fw
dvb-demod-si2168-a30-01.fw
dvb-demod-si2168-d60-01.fw
A stále dokola opakovaným apelem je, nahodit výpis z dmesg (poslední řádky s inicializací připojeného tuneru). Samozřejmě vše dělej na jádru 5.2.x, nakopíruj tam chybějící FW, připoj tuner do USB a nahoď výpis, jinak se tady budeš neustále plácat ve tvých domněnkách o neodladěném jádru.
Pokud si nechceš oddělat svůj produkční systém, tak to dělej na virtualizovaném systému, kde jde cokoliv na USB připojit napřímo, tohle je u mě základ.

PepaHUbuntu

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD 310
« Odpověď #14 kdy: 04 Srpen 2019, 13:28:56 »
@PepaHUbuntu: Zajímalo by mě, jestli jsi tam nakopíroval ten chybějící FW dvb-usb-it9303-01.fw, o kterém píšeš tady (tady ne, asi tam nahazuješ nové téma každý den ::) ). Zde si ten chybějící FW ani nezmínil, přitom to je nejdůležitější. Zběžně jsem se díval, že je uvnitř chipset Si2168 a ten také potřebuje FW, podle všeho dvb-demod-si2168-b40-01.fw, protože těch je také více:
Kód: [Vybrat]
dvb-demod-si2168-b40-01.fw
dvb-demod-si2168-02.fw
dvb-demod-si2168-a20-01.fw
dvb-demod-si2168-a30-01.fw
dvb-demod-si2168-d60-01.fw
A stále dokola opakovaným apelem je, nahodit výpis z dmesg (poslední řádky s inicializací připojeného tuneru). Samozřejmě vše dělej na jádru 5.2.x, nakopíruj tam chybějící FW, připoj tuner do USB a nahoď výpis, jinak se tady budeš neustále plácat ve tvých domněnkách o neodladěném jádru.
Pokud si nechceš oddělat svůj produkční systém, tak to dělej na virtualizovaném systému, kde jde cokoliv na USB připojit napřímo, tohle je u mě základ.

ten fw  dvb-usb-it9303-01.fw jsem tam nakopíroval  a stejně to nefungovalo. avšak očekával jsem, že na jádru 5.2 to nebude třeba, ale bylo.
Linuxu fakt nerozumím, tak se zbytečně nedivte jaké podivnosti píšu.
----------------------------------------------------
Používám Ubuntu 18.04 LTS na Lenovu G580, Kubuntu 18.04 LTS na stolním PC a OpenWRT/LEDE 18.06.2 na routeru Asus WL500GP V2.

PepaHUbuntu

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD 310
« Odpověď #15 kdy: 04 Srpen 2019, 13:35:01 »
Ta verze 5.0 se mi dnes taky sama nabídla, takže jí už mám. No a ohledně té vlastní kompilace, tak to nevidím dobře. Kdysi jsem se o to pokoušel u karty PCTV 340e a nepodařilo se mi to. Hodilo to nějakou chybu, přes kterou jsem se nedostal.

Jo a ty chyby, které mi hází na 5.2 mi hází taky na 5.0. Ale na 4.18 je nepíše.  Zkoušel jsem to naběhnout ze všech jader.

4.18 už je momentálně nepodporovaný (podpora skončila 31.7.)
A pokud ti to s žádným kernelem nefunguje, budeš muset, jak už jsem uvedl, ten driver zkompilovat, nic jiného ti nezbývá....
Takže začni a případné chyby postuj sem.
Odvahu!

to tvoření toho ovladače si mi dělat nechce:
1) pořádně nevím jak, linuxu nerozumím. jsem jen uživatel a tohle je na mne moc složité
2) nechci si nějak do***** linux díky blbostem, které bych při té tvorbě dělal. jednou jsem se o tu tvorbu pokoušel pro kartu PCTV 340e a nebyl jsem schopen tu tvorbu dokončit, kvůli chybám, ktré mi to psalo. a na netu se mi nepodařilo najít, jak ty chyby odstranit
Linuxu fakt nerozumím, tak se zbytečně nedivte jaké podivnosti píšu.
----------------------------------------------------
Používám Ubuntu 18.04 LTS na Lenovu G580, Kubuntu 18.04 LTS na stolním PC a OpenWRT/LEDE 18.06.2 na routeru Asus WL500GP V2.

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3032
  • Karma: +219/-39
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD 310
« Odpověď #16 kdy: 04 Srpen 2019, 14:45:06 »
No tak v tom případě asi budeš "bez"....
A systém si můžeš přece napřed zazálohovat (např. timeshift). Pak v případě potíží se snadno vrátíš "zpět". Tím pádem se nemusíš bát pouštět do "většíc akcí"...

Většinou, pokud se něco kompiluje, tak ty chyby jsou toho druhu že něco v PC k té kompilaci chybí. Terminál to vypíše a ty se můžeš pokusit to doinstalovat. Pak kompilaci spustíš znova. Možná to zase vypíše, že chybí něco dalšího. Tak to zkrátka opět doinstaluješ. Tento postup budeš opakovat až do úplného vítězství.
To je tak asi vše co se k tomu dá uvést.

Hanz55

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 38
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD 310
« Odpověď #17 kdy: 04 Srpen 2019, 16:22:42 »
Tady mám část výpisu z dmesg: