Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Co vytváří log velikosti desítek GB?  (Přečteno 1704 krát)

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2974
  • Karma: +218/-39
    • Zobrazit profil
Re:Co vytváří log velikosti desítek GB?
« Odpověď #25 kdy: 19 Říjen 2019, 14:22:47 »
Tak sem situaci zatím vyřešil updatem na linux mint mate 19.2 přímo z verze 18.3. Komp to chroupal víc jak 3 hodiny, ale vypadá to, že vše jede normálně. Takže zkusím nainstalovat kodi a uvidím jak se to bude chovat.
Všiml sem si ale jedné věci a potřebuji poradit.
V linux mint mate 18.3 sem měl po kliknutí pravým tlačítkem myši na složku položku "otevřít jako správce". V linux mint mate 19.2 tato volba pod pravým tlačítkem není. Jde tuhle volbu nějak zapnout? A pokud ano, tak kde?

Na to si musíš do Správce souborů doinstalovat python script (balíček) který se jmenuje něco jako "caja-admin, nebo open as root ap.".
Potíž bude možná v jeho dostupnosti ve tvém repo protože bezp. pravidla se mění a možná už to ve 19.2 není možné/dostupné.
Máš to v příloze.
Ale není problém si to zase nastavit, nicméně už je to o něco složitější (napsat nebo sehnat skript, dát ho do přísl. umístění atd...).
Taky je možné využít aplikaci Filemanager Actions pomocí které si můžeš do kontext menu přidat co chceš...
« Poslední změna: 19 Říjen 2019, 14:31:55 od juwa2 »

opticum

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 140
  • Karma: +1/-2
    • Zobrazit profil
    • peprmint.eu - to nejlepší z Číny
Re:Co vytváří log velikosti desítek GB?
« Odpověď #26 kdy: 19 Říjen 2019, 15:16:34 »
Při pokusu o instalaci mi vypíše - caja už je instalovaná, novější verze. Netuším ale co kde a jak nastavit abych dostal tu nabídku pod pravý tlačítko. 
PSU:Seasonic S12G-550 550W/MB:GIGABYTE GA-H87-HD3/CPU:Intel Core i5-4570/CHLADIČ:GELID Solution Tranquillo - revize 2/GPU:MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming/RAM:A-DATA XPG V1.0 16GB (2x8GB) DDR3 1600/SSD Crucial M500 - 240GB/HDD Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB/LCD:BenQ BL2411PT 24"/multifunkce Brother DCP-J552DW

jarek163

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 35
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
Re:Co vytváří log velikosti desítek GB?
« Odpověď #27 kdy: 19 Říjen 2019, 15:24:03 »
Zkus doinstalovat přes synaptic caja-admin , caja-gksu ?
« Poslední změna: 19 Říjen 2019, 15:52:26 od jarek163 »

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2974
  • Karma: +218/-39
    • Zobrazit profil
Re:Co vytváří log velikosti desítek GB?
« Odpověď #28 kdy: 19 Říjen 2019, 16:31:41 »
Při pokusu o instalaci mi vypíše - caja už je instalovaná, novější verze. Netuším ale co kde a jak nastavit abych dostal tu nabídku pod pravý tlačítko.

No přece nainstalovat ty tři balíčky. Máš je teda nainstalované nebo ne?? Že by ses třeba podíval do Synapticu, ideálně sem dal fotku?
Že máš nainstalovanou samotnou Caju, to je snad jasné, ty balíčky jsou doplňky do ní. A jejich instalace ti to právě zprovozní...
Samozřejmě po té instalaci musíš Caju restartovat (caja -q) aby se změna v kontext. nabídce projevila..

Nebo je snad příliš obtížné zadat:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install python-caja python-caja-common caja-admin && caja -q
Co ty na to?  Výsledek?
« Poslední změna: 19 Říjen 2019, 18:34:28 od juwa2 »

opticum

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 140
  • Karma: +1/-2
    • Zobrazit profil
    • peprmint.eu - to nejlepší z Číny
Re:Co vytváří log velikosti desítek GB?
« Odpověď #29 kdy: 19 Říjen 2019, 16:34:15 »
Zkus doinstalovat přes synaptic caja-admin , caja-gksu ?
Tohle je přesně ono. Veliké díky. Kontextová nabídka na pravé tlačítko myši je tam. Ještě jednou díky.

juwa2 stačilo jen doinstalovat caja admin přes správce software a po restartu je to funkční.
Ty balíčky které si mi dal stáhnout nešli instalovat - vždycky vyskočila hláška, že je instalovaná novější verze.

Teď zkusím to kodi když je systém po pořádný očistě. (ten update z mint mate 18.3 na mint mate 19.2 jel 3 hodiny a co sem sledoval v terminálu tak to bylo pořádný pucování)
« Poslední změna: 19 Říjen 2019, 16:43:16 od opticum »
PSU:Seasonic S12G-550 550W/MB:GIGABYTE GA-H87-HD3/CPU:Intel Core i5-4570/CHLADIČ:GELID Solution Tranquillo - revize 2/GPU:MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming/RAM:A-DATA XPG V1.0 16GB (2x8GB) DDR3 1600/SSD Crucial M500 - 240GB/HDD Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB/LCD:BenQ BL2411PT 24"/multifunkce Brother DCP-J552DW

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2974
  • Karma: +218/-39
    • Zobrazit profil
Re:Co vytváří log velikosti desítek GB?
« Odpověď #30 kdy: 19 Říjen 2019, 16:50:46 »
stačilo jen doinstalovat caja admin přes správce software a po restartu je to funkční.
Ty balíčky které si mi dal stáhnout nešli instalovat - vždycky vyskočila hláška, že je instalovaná novější verze.

No logicky když to hlásí, že je už nainstalovaná novější verze, tak to instalovat nemusíš....
Kdyby ses napřed aspoň podíval, co máš nainstalované a co ne...
Ale balík caja-admin jsi nainstalovaný neměl - a že ho máš nainstalovat jsem ti napsal ve 14:22....
---------------------------------------------
A ten tvůj upgrade 18.3 >> 19.2  bych tak optimisticky neviděl - obvykle dopadne špatně (dříve či později se objeví "potíže"). Není nad čistou instalaci nové verze, to mi věř.
« Poslední změna: 19 Říjen 2019, 16:55:13 od juwa2 »

opticum

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 140
  • Karma: +1/-2
    • Zobrazit profil
    • peprmint.eu - to nejlepší z Číny
Re:Co vytváří log velikosti desítek GB?
« Odpověď #31 kdy: 19 Říjen 2019, 19:15:02 »
Hotovo. Kodi nainstalované z jejich repozitáře - aktuální stabilní verze.
Kód: [Vybrat]
https://kodi.wiki/view/HOW-TO:Install_Kodi_for_Linux A vše šlape jak má. Log zatím zůstává na 4,1MB i když Kodi přehrává film. Před tím měl log během 10 minut několik GB. Takže update na novější verzi mint mate mi pomohl.
@juwa2  teď už mám tu nabídku na pravý klik myší tak  jako Ty na tom screenu.

Chci taky poděkovat všem kteří mi pomohli radou a postrkovali mě tím správným směrem. Jako pouhý uživatel linuxu (prohlížení webu, pošta, filmy a občas jednoduchá grafika) v tom dost plavu, když dojde na řešení problémů.
Sem rád, že jste tady na foru tak ochotní poradit a trpělivě radit.
Ještě jednou veliké díky.
« Poslední změna: 19 Říjen 2019, 19:17:38 od opticum »
PSU:Seasonic S12G-550 550W/MB:GIGABYTE GA-H87-HD3/CPU:Intel Core i5-4570/CHLADIČ:GELID Solution Tranquillo - revize 2/GPU:MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming/RAM:A-DATA XPG V1.0 16GB (2x8GB) DDR3 1600/SSD Crucial M500 - 240GB/HDD Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB/LCD:BenQ BL2411PT 24"/multifunkce Brother DCP-J552DW