Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Vypnutí "bublin" s adresou linku Firefox  (Přečteno 195 krát)

Ventero

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1977
    • Zobrazit profil
Vypnutí "bublin" s adresou linku Firefox
« kdy: 21 Květen 2020, 13:17:43 »
Viz obrázek - nevíte někdo, jak docílit toho, aby se neukazovala "nápověda" s adresou linku, když se na něm zastaví ukazatel myši?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

macu

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1180
    • Zobrazit profil
Re:Vypnutí "bublin" s adresou linku Firefox
« Odpověď #1 kdy: 21 Květen 2020, 13:50:12 »
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 20.04 64bit, Gnome Shell 3.36
Ntb: Toshiba L850-U12 - Intel i3 , 8 GB DDR3 RAM, Ubuntu 20.04 64bit, Gnome Shell 3.36

singularis

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
Re:Vypnutí "bublin" s adresou linku Firefox
« Odpověď #2 kdy: 21 Květen 2020, 18:52:23 »
To nastavení v userChrome.css pomůže, ale v tom článku už nezmiňují, že v novějším Firefoxu, aby ten soubor respektoval, je nutno na stránce „about:config“ nastavit hodnotu toolkit.legacyUserProfileCustomizations.stylesheets na true (výchozí je false).

Ventero

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1977
    • Zobrazit profil
Re:Vypnutí "bublin" s adresou linku Firefox
« Odpověď #3 kdy: 21 Květen 2020, 19:11:10 »
Ano - teprve teď to funguje. Nechápu, proč tam na to není vypínání přímo a dělá se nějaká šaškárna s konfigurákem. A taky mi nějak uniklo, proč se ten soubor jmenuje po chrome - to jako že FF byl kdysi postavený na WebKit čico?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3597
    • Zobrazit profil
Re:Vypnutí "bublin" s adresou linku Firefox
« Odpověď #4 kdy: 21 Květen 2020, 19:45:35 »
Ano - teprve teď to funguje. Nechápu, proč tam na to není vypínání přímo a dělá se nějaká šaškárna s konfigurákem. A taky mi nějak uniklo, proč se ten soubor jmenuje po chrome - to jako že FF byl kdysi postavený na WebKit čico?

https://www.mozilla.cz/podpora/prehled-souboru-v-uzivatelskych-profilech-aplikaci-mozilla/jak-na-soubory-userchrome-css-a-usercontent-css-v-uzivatelskem-profilu/

Ventero

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1977
    • Zobrazit profil
Re:Vypnutí "bublin" s adresou linku Firefox
« Odpověď #5 kdy: 21 Květen 2020, 20:08:22 »
Nebyl jsem líný hledat - hledal jsem - ale nemohl jsem si anii za nic vybavit, jaký to má správný název ani v angličtině ani v češtině. A podle bubliny jsem k tomu fakt nedošel :D
Dobrý odkaz - počtu si - jen mi to nevysvětlilo, co má chrome s firefoxem :)
« Poslední změna: 21 Květen 2020, 20:13:42 od Ventero »
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

juwa2

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3597
    • Zobrazit profil
Re:Vypnutí "bublin" s adresou linku Firefox
« Odpověď #6 kdy: 21 Květen 2020, 20:28:45 »
Nebyl jsem líný hledat - hledal jsem - ale nemohl jsem si anii za nic vybavit, jaký to má správný název ani v angličtině ani v češtině. A podle bubliny jsem k tomu fakt nedošel :D
Dobrý odkaz - počtu si - jen mi to nevysvětlilo, co má chrome s firefoxem :)

To není věc chromu nebo firefoxu, ani jiného prohlížeče - ty styly se tak prostě jmenují a je jedno v čem je nakonec použiješ.
Např. i takové gtk3 v ubuntu je používá - lze nastavit jak budou vypadat okna aplikací.

macu

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1180
    • Zobrazit profil
Re:Vypnutí "bublin" s adresou linku Firefox
« Odpověď #7 kdy: 21 Květen 2020, 23:16:35 »
Citace
To nastavení v userChrome.css pomůže, ale v tom článku už nezmiňují, že v novějším Firefoxu, aby ten soubor respektoval, je nutno na stránce „about:config“ nastavit hodnotu toolkit.legacyUserProfileCustomizations.stylesheets na true (výchozí je false).

no vidíš, tohle jsem si vůbec neuvědomil...vím, že tam nějaké změny byly, ale jelikož nějakou konfiguraci pro FF právě v userChrome.css a můj profil FF je z nějaké verze 0.9x (ne, opravdu, to není přepis, můj profil opravdu je již tak prehistorický a prošel tolika verzemi), že asi vzhledem k tomu, že jsem userchrome.css používal od nepaměti, tak automaticky jsem měl tuto hodnotu na true.

Název souboru opravdu nemá nic společného s prohlížečem od Googlu, tohle nastavení tu bylo ještě dříve, než Google začal vyvíjet svůj vlastní prohlížeč
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 20.04 64bit, Gnome Shell 3.36
Ntb: Toshiba L850-U12 - Intel i3 , 8 GB DDR3 RAM, Ubuntu 20.04 64bit, Gnome Shell 3.36