Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV Dongle Gold  (Přečteno 20115 krát)

dredata_zizalka

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 641
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV 1800 Hybrid
« Odpověď #25 kdy: 25 Srpna 2009, 19:12:56 »
udělá to toto
Kód: [Vybrat]
zizalka@zizalka-desktop:~$ sudo modprobe cx8800
zizalka@zizalka-desktop:~$ sudo modprobe cx88xx
zizalka@zizalka-desktop:~$ sudo modprobe cx88-dvb
FATAL: Error inserting cx88_dvb (/lib/modules/2.6.27-14-generic/kernel/drivers/media/video/cx88/cx88-dvb.ko): No such device
zizalka@zizalka-desktop:~$ sudo modprobe cx88-alsa
zizalka@zizalka-desktop:~$


takže skoro nic...

edit: při hledání modules.conf

/etc/gnome-vfs-2.0/modules/default-modules.conf
/etc/gnome-vfs-2.0/modules/extra-modules.conf



« Poslední změna: 25 Srpna 2009, 19:16:26 od dredata_zizalka »

jadd

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 977
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV 1800 Hybrid
« Odpověď #26 kdy: 25 Srpna 2009, 19:33:48 »
Citace
zizalka@zizalka-desktop:~$ sudo modprobe cx88-alsa
zizalka@zizalka-desktop:~$
a ta alsa se chytla?
Můžeš sem zase porestartu poslat
Kód: [Vybrat]
lsmod

dredata_zizalka

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 641
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV 1800 Hybrid
« Odpověď #27 kdy: 25 Srpna 2009, 19:44:07 »
ta alsa vypsala to co jsi viděl...nic...

Kód: [Vybrat]
zizalka@zizalka-desktop:~$ lsmod
Module                  Size  Used by
isofs                  40228  0
udf                    88484  1
crc_itu_t              10112  1 udf
af_packet              25856  4
binfmt_misc            16904  1
bridge                 56980  0
stp                    10628  1 bridge
bnep                   20352  2
sco                    18308  2
rfcomm                 44432  0
l2cap                  30464  6 bnep,rfcomm
bluetooth              62180  6 bnep,sco,rfcomm,l2cap
ipv6                  264356  20
ppdev                  15748  0
acpi_cpufreq           15500  0
cpufreq_stats          13188  0
cpufreq_powersave       9856  0
cpufreq_ondemand       14988  2
freq_table             12672  3 acpi_cpufreq,cpufreq_stats,cpufreq_ondemand
cpufreq_conservative    14600  0
cpufreq_userspace      11396  0
pci_slot               12680  0
container              11520  0
wmi                    14504  0
video                  25488  0
output                 11008  1 video
sbs                    19464  0
sbshc                  13440  1 sbs
battery                18436  0
iptable_filter         10752  0
ip_tables              19600  1 iptable_filter
x_tables               22916  1 ip_tables
ac                     12292  0
lp                     17156  0
arc4                    9984  2
ecb                    10880  2
crypto_blkcipher       25476  1 ecb
snd_seq_dummy          10884  0
joydev                 18368  0
zd1211rw               53380  0
snd_seq_oss            38528  0
evdev                  17696  9
snd_hda_intel         385072  3
pcspkr                 10624  0
snd_seq_midi           14336  0
mac80211              216948  1 zd1211rw
snd_rawmidi            29824  1 snd_seq_midi
snd_pcm_oss            46848  0
usblp                  20480  0
cfg80211               32520  1 mac80211
snd_seq_midi_event     15232  2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
snd_mixer_oss          22784  1 snd_pcm_oss
parport_pc             39332  1
snd_pcm                83204  2 snd_hda_intel,snd_pcm_oss
parport                42604  3 ppdev,lp,parport_pc
snd_seq                57776  6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_timer              29960  2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device         15116  5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
iTCO_wdt               18596  0
iTCO_vendor_support    11652  1 iTCO_wdt
snd                    63396  15 snd_seq_oss,snd_hda_intel,snd_rawmidi,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
fglrx                1813832  31
soundcore              15328  1 snd
button                 14224  0
snd_page_alloc         16136  2 snd_hda_intel,snd_pcm
intel_agp              33980  0
agpgart                42184  2 fglrx,intel_agp
shpchp                 38036  0
pci_hotplug            34976  1 shpchp
ext3                  133384  1
jbd                    55956  1 ext3
mbcache                16004  1 ext3
sr_mod                 22212  1
cdrom                  43168  1 sr_mod
sd_mod                 42392  3
crc_t10dif              9984  1 sd_mod
sg                     39732  0
ata_piix               24708  3
ata_generic            12932  0
usbhid                 35712  0
hid                    50560  1 usbhid
pata_acpi              12160  0
libata                178336  3 ata_piix,ata_generic,pata_acpi
scsi_mod              155468  4 sr_mod,sd_mod,sg,libata
dock                   16656  1 libata
r8169                  37764  0
mii                    13440  1 r8169
ehci_hcd               43788  0
uhci_hcd               30864  0
usbcore               149616  6 zd1211rw,usblp,usbhid,ehci_hcd,uhci_hcd
floppy                 64644  0
thermal                23708  0
processor              42156  2 acpi_cpufreq,thermal
fan                    12548  0
fbcon                  47648  0
tileblit               10880  1 fbcon
font                   16512  1 fbcon
bitblit                13824  1 fbcon
softcursor              9984  1 bitblit
fuse                   60956  3
zizalka@zizalka-desktop:~$

jadd

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 977
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV 1800 Hybrid
« Odpověď #28 kdy: 25 Srpna 2009, 20:03:07 »
Právě proto že se nevypsala žádná chyba ale v lsmod sem nic nevyčet.
A co
Kód: [Vybrat]
sudo modprobe tuner-types

dredata_zizalka

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 641
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV 1800 Hybrid
« Odpověď #29 kdy: 25 Srpna 2009, 20:04:24 »
no kdyby aspoň chybu...  :-[

Kód: [Vybrat]
zizalka@zizalka-desktop:~$ sudo modprobe tuner-types
[sudo] password for zizalka:
zizalka@zizalka-desktop:~$


zase nic...

jadd

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 977

dredata_zizalka

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 641
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV 1800 Hybrid
« Odpověď #31 kdy: 25 Srpna 2009, 20:24:30 »
bohužel, pro mě jako absolutního linuxlajka je to španělská vesnice  :-[

navíc je to ukázková čeština  ;D takže se mi to i docela blbě domejšlí  :-[

už tě asi nic nenapadá co... já koukala na nějaká zahraniční fora. ohledně té hlášky soketu a kaffein...ale všude jen "mám problém" ale řešení jsem tam nikde neviděla...byť b mi anglicky asi nic moc neříkalo  ::)

jadd

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 977
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV Dongle Gold
« Odpověď #32 kdy: 25 Srpna 2009, 20:44:52 »
Je to totiž v UTF-8, ve Firefoxu (Zobrazit->Znaková sada->UTF-8)
Bohužel nenapadá, nikdy sem nic nenašel ale vím že s tím má problém "Jakub Šenk" na http://forum.mandrivalinux.cz/ a ani se nedivím http://linuxtv.org/wiki/index.php/DVB-T_PCI_Cards#Currently_Unsupported_DVB-T_PCI_cards

jadd

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 977
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV Dongle Gold
« Odpověď #33 kdy: 25 Srpna 2009, 20:50:19 »
Jestli máš Firefox, doinstaluj si addon "FoxLingo", právě proto kdyz angličtině moc nerozumíš!

dredata_zizalka

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 641
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV Dongle Gold
« Odpověď #34 kdy: 25 Srpna 2009, 20:54:08 »
No já už tu 1800 nemám.... psala jsem, že jsem jí vrátila... mám gold...  a podle aktuálního článku: http://pctuning.tyden.cz/hardware/multimedia-zvuk-tv/14743-velky-test-sesti-usb-tv-tuneru-do-tisice-korun?start=17

by to zprovoznit jít mělo  :-[

chjo chjo :'(


dredata_zizalka

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 641
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV Dongle Gold
« Odpověď #36 kdy: 25 Srpna 2009, 21:33:20 »
jů ta wikina zní dobře... nicméně moje pokusy mi ubuntu spíš blokují..nemohl by jsi mi to nějak přeložit ? co mám psát do terminálu jako první...atd..

já bych si to tu nerada zase celý zhatila...jako se mi to ted povedlo smplayerem  :-[

moc moc prosím

jadd

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 977
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV Dongle Gold
« Odpověď #37 kdy: 25 Srpna 2009, 21:38:20 »
Musíš počkat ale já si celou dobu myslel že máš DTV1800H nevím kde sem to vzal?

dredata_zizalka

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 641
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV Dongle Gold
« Odpověď #38 kdy: 25 Srpna 2009, 21:42:28 »
to bude moje mystifikace- to téma se tak původně jmenovalo - já to i na začátku uvedla...ale pak jsem psala, že ta karta byla vadná, protože nešla ani ve win...tedy šla, ale neladila - a moje druhá karta pinnacle - fungovala...
tkaže 1800 jsem vrátila a koupila místo toho tu gold.... dnes jsem změnila titulek tématu aby to nemátlo...protože jsem měla dojem že už řešíme tu gold  :D ale koukám, zmátlo to víc než jsem čekala  ;D tak to se omlouvám  ::)

jadd

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 977
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV Dongle Gold
« Odpověď #39 kdy: 25 Srpna 2009, 22:33:21 »
1. Takže nejdřív musíš mít balík(y) python-2.3 nebo vyšší ale to už určitě máš protože já už mám v.3
2. Doistal "mercurial" ze synapticu měla bys ho tam mít (vyhybej se instalaci z webů kde ti neinstaluje závislé balíky)
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install mercurialA dále už kroky z Wiki:
Citace
1) hg clone http://linuxtv.org/hg/v4l-dvb
 2) cd v4l-dvb/
 3) make
 4) sudo make install
 5) cd /lib/firmware/
 6) sudo wget http://www.otit.fi/~crope/v4l-dvb/af9015/af9015_firmware_cutter/firmware_files/4.95.0/dvb-usb-af9015.fw
Když tak se ptej!

dredata_zizalka

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 641
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV Dongle Gold
« Odpověď #40 kdy: 26 Srpna 2009, 18:09:07 »
Hola Hola, Žížalka volá!

popravdě, srozumitelnější je originál wiki, angličtinou nevládnu nějak zvlášť...ale tohle jsem pochopila  ;)

sláva nazdar televizi už mi to skenuje...jen takový detail...dala jsem skenovat v kaffeinu kanály z cz-Praha.conf a ono mi to naladilo jen pár programů  :-[
jak jsi mi radil na začátku, tak já tu nějak pohrávala s těmi soubory a frekvencemi....nahrála a napsala jsem je na spoustu míst :-) a teď už teda nevím kde je to to správné   ;D

navíc - dají se zjistit frekvence na další kanály? jako je nový Cool, nova cinema (nebo tak nějak).... snažila jsem se to nějako vygooglit ale asi nevím jak se ptát  ::)

a do kterého souboru je tedy stoprocentně nakopírovat...?

popravdě oni mi tam vylezli jen český televize, Z1 a Public

toto nezní stějně:

Prima
COOL:634000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:501:511:770
PRIMA:634000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:201:211:769
Ocko:674000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_1_2:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_16:HIERARCHY_NONE:257:258:1025


na zdejší wiki je toto:

Citace
DVB-T vysílání

Výchozí seznam pro Kaffeine:(9.5.2009)

# file automatically generated by w_scan
# (http://wirbel.htpc-forum.de/w_scan/index2.html)
# T freq bw fec_hi fec_lo mod transmission-mode guard-interval hierarchy
T 634000000 8MHz 2/3 2/3 QAM64 8k 1/4 NONE
T 674000000 8MHz 2/3 1/2 QAM64 8k 1/4 NONE
T 730000000 8MHz 2/3 2/3 QAM64 8k 1/4 NONE
T 778000000 8MHz AUTO AUTO AUTO AUTO AUTO AUTO
T 818000000 8MHz 2/3 2/3 QAM64 8k 1/8 NONE

(seznam ke dni 9.5.2009) - Dostupné programy

NOVA CINEMA(CESKE RADIOKOMUNIKACE):634000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:401:411:514
 NOVA(CESKE RADIOKOMUNIKACE):634000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:101:111:513
BARRANDOV TV(CESKE RADIOKOMUNIKACE):634000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:301:311:2049
Prima COOL(CESKE RADIOKOMUNIKACE):634000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:501:511:770
PRIMA(CESKE RADIOKOMUNIKACE):634000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:201:211:769
Prima (MPEG-4 HD)(CDG):674000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_1_2:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:1281:1282:771
Ocko(CDG):674000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_1_2:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:257:258:1025
Noe TV(CDG):674000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_1_2:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:513:514:1281
PublicTV(CDG):674000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_1_2:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:769:770:1537
Z1(CDG):674000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_1_2:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:1025:1026:1793
Proglas(CDG):674000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_1_2:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:0:4097:17153
CT 1(Ceska televize):730000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:257:273:257
CT 2(Ceska televize):730000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:513:529:258
CT 24(Ceska televize):730000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:769:785:259
CT 4(Ceska televize):730000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:1025:1041:260
CRo1-Radiozurnal    (Ceska televize):730000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:0:4113:16641
CRo2-Praha          (Ceska televize):730000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:0:4369:16642
CRo3-Vltava         (Ceska televize):730000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:0:4625:16643
CRo Radio Wave     (Ceska televize):730000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:0:4881:16644
CRo D-dur           (Ceska televize):730000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:0:5137:16645
CRo Leonardo        (Ceska televize):730000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:0:5393:16646
CRo Radio Cesko     (Ceska televize):730000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_4:HIERARCHY_NONE:0:5649:16647
Ocko(CDG):778000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_AUTO:FEC_AUTO:QAM_AUTO:TRANSMISSION_MODE_AUTO:GUARD_INTERVAL_AUTO:HIERARCHY_AUTO:257:258:1025
PublicTV(CDG):778000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_AUTO:FEC_AUTO:QAM_AUTO:TRANSMISSION_MODE_AUTO:GUARD_INTERVAL_AUTO:HIERARCHY_AUTO:769:770:1537
Z1(CDG):778000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_AUTO:FEC_AUTO:QAM_AUTO:TRANSMISSION_MODE_AUTO:GUARD_INTERVAL_AUTO:HIERARCHY_AUTO:1025:1026:1793
Proglas(CDG):778000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_AUTO:FEC_AUTO:QAM_AUTO:TRANSMISSION_MODE_AUTO:GUARD_INTERVAL_AUTO:HIERARCHY_AUTO:0:4097:17153
CT1 (HD Test)(O2):818000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE:1101:1102:1
Nova (MPEG-4 HD)(O2):818000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE:1201:1202:2
O2 Info (MPEG-2)(O2):818000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE:1301:1302:3
Test 4 (MPEG-2)(O2):818000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE:1401:1402:4

asi to zkusím použít, ... a pokusím se najít všechny ty mé soubory :-D


tak ještě jinak, povedl se mi konečně ten postup z wiki:

Kód: [Vybrat]
zizalka@zizalka-desktop:~$ tar -xf w_scan-20081106.tar.bz2
zizalka@zizalka-desktop:~$ cd home/zizalka
bash: cd: home/zizalka: No such file or directory
zizalka@zizalka-desktop:~$ co /home/zizalka/
co: /home/zizalka/RCS/,v: No such file or directory
zizalka@zizalka-desktop:~$ w_scan-20081106/w_scan -X >> channels.conf
w_scan version 20081106
Info: using DVB adapter auto detection.
   Found DVB-T frontend. Using adapter /dev/dvb/adapter0/frontend0
-_-_-_-_ Getting frontend capabilities-_-_-_-_
frontend Afatech AF9013 DVB-T supports
INVERSION_AUTO
QAM_AUTO
TRANSMISSION_MODE_AUTO
GUARD_INTERVAL_AUTO
HIERARCHY_AUTO
FEC_AUTO
-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
177500:
184500:
191500:
198500:
205500:
212500:
219500:
226500:
474000:
482000:
490000:
498000:
506000:
514000:
522000:
530000:
538000:
546000:
554000:
562000:
570000:
578000:
586000:
594000:
602000:
610000:
618000:
626000:
634000:
642000:
650000:
658000:
666000:
674000:
682000:
690000:
698000:
706000:
714000:
722000:
730000: signal ok (I999B8C999D999M999T999G999Y999)
738000:
746000:
754000:
762000:
770000:
778000: signal ok (I999B8C999D999M999T999G999Y999)
786000:
794000:
802000:
810000:
818000:
826000:
834000:
842000:
850000:
858000:
tune to:
     CT 1(Ceska televize)
     CT 2(Ceska televize)
     CT 24(Ceska televize)
     CT 4(Ceska televize)
     CRo1-Radiozurnal    (Ceska televize)
     CRo2-Praha          (Ceska televize)
     CRo3-Vltava         (Ceska televize)
     CRo Radio Wave     (Ceska televize)
     CRo D-dur           (Ceska televize)
     CRo Leonardo        (Ceska televize)
     CRo Radio Cesko     (Ceska televize)
Network Name 'SIT 1 CESKA TELEVIZE'
copying transponder info (730000)
tune to:
     PublicTV(CDG)
     Z1(CDG)
     Proglas(CDG)
Network Name 'Sit 3-Czech Digital Group'
dumping lists (14 services)
Done.
zizalka@zizalka-desktop:~$

no jo...ale já chci víc...já chcu cool ... a primu a novu a očko :-(

asi miliontý edit:

takže, přidala jsem tam ty řádky co jsem našla já... ke coolu atd...no a stejně mi to našlo jen českou televizi
další věc je, že mi to stále píše - nelze připojit na soket...tak jestli to nemá něco společného

a další...že když to zapnu a pokusím se přepnout (překlikem) tak mi to celé spatne, zčerná obrazovka a vypíše řádky:

starting system tools backends system - tools-backends OK
loading LIRC modules OK
starting remote control deamon(s): LIRC   FAIL
starting deferred execution schedule  OK
starting periodic command schedule crond OK
enagling additonal executable binary formats binfmt support OK
checking baterry state... OK


je to tak nějak opsané, jistě tam mám chyby - z papíru to po sobě nemůžu přečíst :-)

no a nejde z toho ven, když dám esc tak mám celou černou obrazovku s textem Ubuntu 8.10 zizalka-desktop tty4

a musím to restartovat- protože jsem nepřišla na to jak z toho vylézt...

edit XXXX:

takže cosi sem tam ještě v tom souboru změnila a našlo mi to další kanály...  ale Očko ne a ne ....
zaznamenala jsem tuhle informaci

Citace
Óčka má podle slov Jiřího Balvína ukončit vysílání již tento měsíc a od srpna tak bude ve vzduchu bez hudby. Důvodem je změna v podmínkách vysílání od provozovatele. Óčko se nikdy nechtělo profilovat jako celoplošná televize, ale využívat jen některých vysílačů s větším množstvím možných diváků. Ti podle ředitele televize Óčko aktivně vyhledávají a očekává, že se k nim dostanou jinými možnostmi. Tim bude satelitní vysílání nebo kabelové televize.

předpokládám tedy, že tad je ten zakopaný pes a ptám se.... jesstli je nějaká možnost Očko naladit přes ten tuner... ? podle mě ne...ale třeba znáš nějakou vychytávku? (škoda...očko bylo fain) kabelovku nemám, satelit jakoby jo...ale ten je napojený jen na jednu telku a prej to víc nejde..tak envím.

co s tou chybou? Kvalita televize je taky dost mizerná.... můžu to nějak ovlivnit? jedu pořád na tu samou anténu...
« Poslední změna: 26 Srpna 2009, 19:00:56 od dredata_zizalka »

jadd

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 977
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV Dongle Gold
« Odpověď #41 kdy: 26 Srpna 2009, 22:40:03 »
Citace
popravdě, srozumitelnější je originál wiki, angličtinou nevládnu nějak zvlášť...ale tohle jsem pochopila
Tak to sem rád žes to zvládla protože sem si uvědomil že v tom
Kód: [Vybrat]
cd v4l-dvb/jsem zapoměl uvést že se ta složka vytvoří v tom adresáři ve kterým si byla v době stahování.

Citace
navíc - dají se zjistit frekvence na další kanály?
Dají se zjistit když si dáš do googlu "map +pokryt dvb" bez uvozovek, tam najdeš i upřesnění pojmů jako "QAM atd..."
 Já si naopak myslím že jich bude ubejvat a že bude vysílat akorát "Česká televize". Protože lidi v Česku jsou závislí na "Nově" a ta nakonec skončí na satelitu. Třeba se pletu ale myslím si to.
A na "OckoTV" sem se stejně skoro nedíval takže mi nechybí raději poslochám "Radio 1(91.9FM)" je to 100% lepší!

Citace
další věc je, že mi to stále píše - nelze připojit na soket...tak jestli to nemá něco společného
Určitě to nemá vliv na DVB když se ti podařilo naladit kanály ale asi ti nepůjde AnalogTV (Dnes už zbytečnost ale hoděj se vstupy pro zálohování z VHS a nebo stále dobré analog radio) a nebo FMradio (schválně vyzkoušej radio jestli půjde doinstalovaním "Gnomeradio".

Citace
zizalka@zizalka-desktop:~$ cd home/zizalka
bash: cd: home/zizalka: No such file or directory
zizalka@zizalka-desktop:~$ co /home/zizalka/
Kdyby si používala historii příkazů (vyvoláním předcozích směr.šipkou nahoru, nemuselas to psát znovu, stačilo jenom doplnit lomítko)

Citace
Kvalita televize je taky dost mizerná.... můžu to nějak ovlivnit? jedu pořád na tu samou anténu...
Nevím cos tím myslela ale vím že kvalita video výstupu je lepší ve Windowsech nevím proč ale je to tak nicméně to nemá vliv pokud se nahrává tv výstup na disk který jde přímo z HW .

Ad. poslední: Vyskoušej "me-tv" samo ti vyhledá kanály a navíc má okamžitou reakční dobu při nahrávání, kanály se přepínaj jen klepnutím v EPG keré lze ale potom skrýt klepnutím pravým myšítkem.
 






Iljusin

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 347
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV Dongle Gold
« Odpověď #42 kdy: 27 Srpna 2009, 10:13:11 »
Pro úspěšné naladění programů v Kaffeine je potřeba skenovat s volbou Zdroj: Auto, nedávej tam Prahu. Taky si v nastavení změň kódování (Nastavit DVB - Různé - Výchozí sada ISO6937 - OK a restart Kaffeine), jinak se ti bude špatně zobrazovat diakritika u OSD (a asi i v EPG).

//Taky edit ;)
Óčko už nechytíš, na DVB-T už nevysílá: http://www.ct24.cz/media/61846-tv-ocko-od-srpna-zmizi-z-dvb-t/
« Poslední změna: 27 Srpna 2009, 10:19:12 od Iljusin »

dredata_zizalka

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 641
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV Dongle Gold
« Odpověď #43 kdy: 27 Srpna 2009, 17:38:27 »
Iljusin: když mě to na "auto" nechtělo nic najít...tak jsem tam dala ten svůj vytvořený soubor...

Daja51: Me-tv se chová dost podobně....obraz úžasně nekoukatelný



a po chvilce mi to spadne na tu černou obrazovku vypíše si to ty své řádký s OK a mě nezbývá nic jiného než restart (nebo se z toho dá nějak dostat?)

začínám být docela neštastná, navíc se mi zatím nepovedlo ani přepnout...nestihla jsem najít kde....  :-[

nějaké nové rady?

jadd

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 977
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV Dongle Gold
« Odpověď #44 kdy: 27 Srpna 2009, 18:23:49 »
První předpoklad je že vypneš efekty tzn. uplně používají totiž "gl" a z mé zkušenosti se nedá používat současné s videem který používá také "gl"(ani ve Vistě nejde použít při zapnutém Aeru které používá Overlay (Hw vykreslování videa) současně překryv (overlay) pro video aplikace. Vista  totiž pokud to zjistí sama ho deaktivuje ! Používej Xv a nebudeš mít problémy jen při streamu ale to bohužel každej. 

dredata_zizalka

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 641
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV Dongle Gold
« Odpověď #45 kdy: 27 Srpna 2009, 18:58:19 »
popravdě řečeno jsem tvůj poslední příspěvek vůůůbec nepochopila  ???

používej Xv (to je co?) a nebudeš mít problémy jen při streamu ale to bohužel každej (tu větu vůbec nechápu...jo stream chápu online vysílání...ale nebudu se divit, jestli jsem mimo)  :-[

Iljusin

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 347
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV Dongle Gold
« Odpověď #46 kdy: 27 Srpna 2009, 23:10:52 »
Tohle je můj seznam kanálů z Kaffeine: http://dl.getdropbox.com/u/951343/channels.dvb
Kód: [Vybrat]
#Generated by Kaffeine 0.5
TV|Z1|1025(2)|1026(cze),|1027|1793|769|Terrestrial|674000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|1|||8395|
TV|Noe TV|513(2)|514(cze),|32|1281|769|Terrestrial|674000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|2|||8395|
TV|Prima (MPEG-4 HD)|1281(27)|1282(cze),1283(cze)(ac3),|0|771|769|Terrestrial|674000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|3|||8395|
RA|Proglas|0|4097(cze),|0|17153|769|Terrestrial|674000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|4|||8395|
TV|PublicTV|769(2)|770(cze),|0|1537|769|Terrestrial|674000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|5|||8395|
RA|Proglas-1|0|4097(cze),|0|17153|770|Terrestrial|778000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|6|||8395|
TV|PublicTV-1|769(2)|770(cze),|0|1537|770|Terrestrial|778000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|7|||8395|
TV|Z1-1|1025(2)|1026(cze),|1027|1793|770|Terrestrial|778000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|8|||8395|
RA|CRo D-dur|0|5137(cze),|0|16645|273|Terrestrial|730000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|9|||8395|
RA|CRo Leonardo|0|5393(cze),|0|16646|273|Terrestrial|730000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|10|||8395|
RA|CRo Radio Cesko|0|5649(cze),|0|16647|273|Terrestrial|730000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|11|||8395|
RA|CRo Radio Wave|0|4881(cze),|0|16644|273|Terrestrial|730000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|12|||8395|
RA|CRo1-Radiozurnal|0|4113(cze),|0|16641|273|Terrestrial|730000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|13|||8395|
RA|CRo2-Praha|0|4369(cze),|0|16642|273|Terrestrial|730000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|14|||8395|
RA|CRo3-Vltava|0|4625(cze),|0|16643|273|Terrestrial|730000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|15|||8395|
TV|CT 1|257(2)|273(cze),|289|257|273|Terrestrial|730000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|16|||8395|
TV|CT 2|513(2)|529(cze),|545|258|273|Terrestrial|730000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|17|||8395|
TV|CT 24|769(2)|785(cze),|801|259|273|Terrestrial|730000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|18|||8395|
TV|CT 4|1025(2)|1041(cze),|1057|260|273|Terrestrial|730000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|19|||8395|
TV|NOVA CINEMA|401(2)|411(CZE),|421|514|518|Terrestrial|634000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|20|||8395|
TV|Prima COOL|501(2)|511(CZE),|521|770|518|Terrestrial|634000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|21|||8395|
TV|BARRANDOV TV|301(2)|311(CZE),|321|2049|518|Terrestrial|634000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|22|||8395|
TV|NOVA|101(2)|111(CZE),|121|513|518|Terrestrial|634000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|23|||8395|
TV|PRIMA|201(2)|211(CZE),|221|769|518|Terrestrial|634000|0|v|-1|-1|-1|-1|8|-1|-1|-1|24|||8395|

dredata_zizalka

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 641
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV Dongle Gold
« Odpověď #47 kdy: 28 Srpna 2009, 14:24:49 »
tak jsem zkusila zpět Kaffein, a ten tvůj seznam kanálů...pěkěn se to našlo ... a hrálo mi to asi 1 minutu a nespadlo to... obraz je nicméně děsnej...

šlo by s tím něco udělat?? nebo je tohle to nejlepší co umí? já nepotřebuju nějaký hyper super obraz - jen koukatelný...bez duchů a zelenejch čar




Iljusin

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 347
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV Dongle Gold
« Odpověď #48 kdy: 28 Srpna 2009, 16:00:14 »
Tak v tomto moc nepomůžu, mě to hraje pěkně :) Tuším, že jsi psala, že ve Windows to funguje normálně. Je to tak? Tudíž to asi nebude problém tuneru. Zkontroluj jestli chytáš ve Windows stanice na stejných frekvencích jako jsem ti poslal ten seznam do Kaffeine. Jestli můžeš tak vystrč anténu z okna. Když to bude furt blbý tak to tedy nebude signálem a frekvencemi a už mě napadají jen špatné kodeky. Které konkrétní kodeky to mají na starost a jak je přeinstalovat, to však nevím. To by musel poradit někdo jiný. Ale může to být taky něčím úplně jiným, já jsem v Linuchu taky zelenáč ;)

jadd

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 977
Re: jak rozchodit Leadtek WinFast DTV Dongle Gold
« Odpověď #49 kdy: 28 Srpna 2009, 16:05:11 »
Tak takhle se mi to občas zobrazí taky ale většinou pomůže aplikaci spustit ještě jednou. Jak jsem psal předtím Zkus použít Xv v Nastavení ->Nastav.Xine->a vyhledej pole kdeje "Xv, Gl, SDL, atd..."
http://www.mplayerhq.hu/DOCS/man/cs/mplayer.1.html#V%C3%9DSTUPN%C3%8D%20VIDEO%20ROZHRAN%C3%8D%20%28POUZE%20MPLAYER%29
Záleží taky jak máš nakonfigurovanej desktop pro video (Existují technologie 'UXA', 'EXA', 'DRI', 'GLX' atd..) ale o tom sám moc nevím takže neporadím.
U každýho totiž funguje trochu něco jinýho, záleží taky jakej graf. chip se používá. Dál už musí poradit někdo zkušenější !

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.