Odpověď

Předmět:
Ikona zprávy:

Tučné Kurzíva Podtržené Přeškrtnuté | Předformátovaný text Zarovnání vlevo Zarovnání na střed Zarovnání vpravo
Vložit obrázek Vložit odkaz Vložit email Vložit FTP odkaz | Svítící Stínované Běžící text | Horní index Dolní index Neproporcionální písmo | Vložit tabulku Vložit kód Vložit citaci | Vložit nečíslovaný seznam Vložit číslovaný seznam Vodorovná čára Youtube YouTube Search YouTube User | Odstranit formátování Přepnout zobrazení
Úsměv Mrknutí Smích Škleb Hněv Smutek Šok Valím oči! Super! Co??? Kroutím očima Vyplazuji jazyk Jsem v rozpacích Neřeknu nic Nerozhodný Polibek Pláč

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí

Shrnutí tématu

Poslal: Ventero
« kdy: Včera v 18:57:52 »

je pravda, že toto asi nějak vymizelo...ani jsem po tom nepátral...ale jako řešení by bylo možné použít export stránky do PDF, neříkám, že je to to, co hledáš, ale jako rychlý workaround by to mohlo projít, ne?

To taky nechápu, že to dávno není standard ..
Poslal: JirkaZ
« kdy: Včera v 18:34:03 »

...
V obou případech se stránka uloží do jediného *.html souboru který lze kdykoli později otevřít v libovolném prohlížeči.
A stránka se přirozeně otevře (vč. obrázků atd.) přesně tak jak byla původně zobrazena. A tento .html soubor lze poslat komukoli třeba jako přílohu mailu. ;)
...

Hmmmm.....to je dost divný.... Proč? No protože html přece neumožňuje mít obrázky v sobě (tedy v jednom souboru), ale má někde (zpravidla u sebe) adresář, kde jsou a odtamtud si je bere...
Poslal: macu
« kdy: Včera v 17:59:49 »

je pravda, že toto asi nějak vymizelo...ani jsem po tom nepátral...ale jako řešení by bylo možné použít export stránky do PDF, neříkám, že je to to, co hledáš, ale jako rychlý workaround by to mohlo projít, ne?
Poslal: Ventero
« kdy: Včera v 16:41:24 »

Přemýšlím, proč už dávno není standard pro všechny prohlížeče, ukládat jako jediný soubor celou stránku - považuji to za zaostalost, zatímco se vývojáři zabývají hovadinama. A o FF to platí tuplem - ty raději řeší hovadiny kolem LGBT a 400 pohlaví nebokolik, místo takovejhle věcí ...
Poslal: juwa2
« kdy: Včera v 12:45:09 »

Zvláště v dnešní těžké době opět nabyla na aktuálnosti potřeba uložit si celou konkrétní webovou stránku na disk pro pozdější prohlížení offline/přeposlání kamarádovi atd. (Stránka co je tam ještě dnes, už tam zkrátka zítra být nemusí - cenzura... :-[)

Dříve stačilo (v chromium based prohlížečích) nastavit v pokročilém nastavení (chrome://flags) položku "save as mhtml" na "enabled".
Zatímco nyní (novější verze prohl.) již tam tato volba není (záměrně, kdo ví..??).

Samozřejmě, existují doplňky (rozšíření) které deklarují, že umí to samé - ale je tomu opravdu tak??
Vyzkoušel jsem jich asi 30 (na víc mi nezbyly síly/čas), ale drtivá většina uložila pouze neformátovanou  stránku (jako s vypnutým JS).

Takže (a to je také hlavním důvodem tohoto příspěvku) mohu doporučit tyto dva:
https://chrome.google.com/webstore/detail/save-page-we/dhhpefjklgkmgeafimnjhojgjamoafof
https://chrome.google.com/webstore/detail/singlefile/mpiodijhokgodhhofbcjdecpffjipkle

Přičemž ten druhý navíc (je lepší) ještě umožňuje uloženou stránku editovat (popisky, něco odstranit atd...)

V obou případech se stránka uloží do jediného *.html souboru který lze kdykoli později otevřít v libovolném prohlížeči.
A stránka se přirozeně otevře (vč. obrázků atd.) přesně tak jak byla původně zobrazena. A tento .html soubor lze poslat komukoli třeba jako přílohu mailu. ;)

Chromium - based prohlížeče jsou: chromium, chrome, vivaldi, edge, brave, slimjet, opera ap.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.