Fórum Ubuntu CZ/SK

Ubuntu pro osobní počítače => Hry a zábava => Téma založeno: waterman 26 Červen 2007, 17:12:56

Název: World of Warcraft - problem s instalaci
Přispěvatel: waterman 26 Červen 2007, 17:12:56
mam WoW +tBC, nasel jsem na wiki navod jak wow zprovoznit pres wine, ale nastal mi 1. problem a to ze mam cd na instalaci WoW jako iso soubory, a nevim jak je takhle mam 'rozbalit' nebo jak to udelat s iso soubory?? a jeste jestli potom muzu pomoci patchu, ktere nejsou stahle od blizardu, hru nakym zpusobem upgradnout, pujde to, kdyz patch nakopcim do slozky wow a tam akorat spustim BNUpdate??
Název: World of Warcraft - problem s instalaci
Přispěvatel: Vojtěch Trefný 26 Červen 2007, 17:35:46
ISO soubor = obraz cd → buď napálit na cd nebo otevřít, což zvládá i "obyčejný" správce archivů, který je defaultně v Ubuntu

PS: O některých věcech bych se, být vámi, tak dopodrobna nechlubil...
Název: World of Warcraft - problem s instalaci
Přispěvatel: Skeletonix 26 Červen 2007, 18:38:38
kde prodávají WoW jako image CD ? ... na oficiálním si serveru si s kradenou verzí nezahrajete a neoficiální servery za moc nestojí :P
Název: World of Warcraft - problem s instalaci
Přispěvatel: waterman 26 Červen 2007, 19:59:08
ehm bez komentare ;-) mno me free servery vyhovuji, k cemu bych platil kvuli HRE 400 Kc mesicne...
Takze iso jsem rozbalil nakopcil do jednoho adresare spustil pres wine installer ale zacne to psat, ze to nemuze najit instalcni soubory, nevadi kdyz instalacni soubory, ktere jsem vyextrahoval z tech image maji priponu .mpq?? protoze jinak nvm proc by o nemelo jit...
Název: World of Warcraft - problem s instalaci
Přispěvatel: Roman "Schmaker" Šmakal 27 Červen 2007, 13:13:51
Zkuste ve winecfg nastavit adresář, kde jsou soubory, jako CD-Rom... Pak by to mělo jít nainstalovat...
Název: World of Warcraft - problem s instalaci
Přispěvatel: waterman 27 Červen 2007, 14:24:35
a pod jaou presne zalozkou to mam hledat? Spustil jsem winecfg ale nikde o nastaveni souboru atd. nevidim.
Název: World of Warcraft - problem s instalaci
Přispěvatel: Roman "Schmaker" Šmakal 28 Červen 2007, 10:42:50
Disky, nebo něco takovýho tam je... A v pokročilým nastavení nastavíš místo, kde máš soubory, jako CD-Rom...
Název: Re: World of Warcraft - problem s instalaci
Přispěvatel: patik 02 Únor 2008, 09:29:28
MAM PROBLEM STAHL SEM SI  WOW TBC ALENWM JAK MAM OTEVRIT SOUBORY .MPQ !!! PORADTE MI NEKDO A NORMALNI WOWKO MAM NAINSTALOVANY PLS PORADTE DIIIIK "!!!:
Název: Re: World of Warcraft - problem s instalaci
Přispěvatel: sirkubador 03 Únor 2008, 23:17:03
Citace
MAM PROBLEM STAHL SEM SI  WOW TBC ALENWM...

Ach jo. Soubory .mpq jsou archívy blizzardu, ty vy, chcete-li pouze "nainstalovat datadisk", v žádném případě rozbalovat nepotřebujete. Mimoto tohle není fórum, jak nainstalovat tu kterou hru, ale jak to udělat v ubuntu. Takže si najděte laskavě nějaký návod jak instalovat datadisk k wow, válí se jich všude plno a nejsou tak složité, aby je kdokoliv nepochopil. Jeden, dokonce přesně šitý na míru ubuntu je dokonce i na české ubuntu wiki: http://wiki.ubuntu.cz/World_of_Warcraft (http://wiki.ubuntu.cz/World_of_Warcraft)

Prosím, vypínejte Caps Lock a odpusťte si vykřičníky, nechci vám mluvit do duše, ale to, co jste tady předvedl, je hrůza.
Název: Re: World of Warcraft - problem s instalaci
Přispěvatel: sirkubador 03 Únor 2008, 23:23:39
Citace
a pod jaou presne zalozkou to mam hledat? Spustil jsem winecfg ale nikde o nastaveni souboru atd. nevidim.

winecfg -> disky -> přidat -> dopište do políčka, které se objeví (zpravidla s "/") cestu k adresáři, kam jste si vyextrahoval iso -> klikněte na rozšířené možnosti -> zvolte typ místo "Autodetekce" "CD-ROM" -> potvrďte

K souborům pak přistupujte přes písmenko (třeba Z:)...
Název: Re: World of Warcraft - problem s instalaci
Přispěvatel: Martyx 31 Květen 2009, 12:35:32
rad bych dodal toto
https://help.ubuntu.com/community/WorldofWarcraft
Citace
  sudo umount /dev/cdrom
a poté
Citace
  sudo mount -t iso9660 -o ro,unhide /dev/cdrom /media/cdrom0/
v adresáři potom uvidíš všecky skryty soubory (i ten instaler) osobně jsem to instaloval bez toho kopirovani do pc a beztak to jelo krásně :)
Jo taky by bylo dobry aby to někdo dodal k tomu članku porotože ty soubory jsou skryty fakt blbě  ;)