Fórum Ubuntu.cz

Ostatní => Archiv => Téma založeno: Libor Šedivý 25 Květen 2006, 16:08:51

Název: "Dvojité" chování
Přispěvatel: Libor Šedivý 25 Květen 2006, 16:08:51
Fakt jsem nevěděl, jak nazvat tento thread, ale myslím, že jsem zvolil výstižně...

Jde o to, že když například vypínám počítač, klepnu v menu na tlačítko Ukončit, leč nic se nestane, jen menu zmizí. Abych pak počítač opravdu vypnul, musím celou akci provést ještě jednou a pak se mi konečně zobrazí menu pro vypnutí/uspání apod. počítače. Ale to není vše, například když spustím opět z menu Spustit aplikaci, tak se mi okénko pro spuštění zobrazí 2x. Toto chování jsem pozoroval i v jiných programech, ale nevzpomenu si přesně kde. Nevím, jestli to s tím souvisí, ale od té doby, co se mi to začalo stávat, se mi špatně zobrazuje ikonka SIMu (IM) - jedině, když v pluginu "Dokovat" odtrhnu tlačítko pro aktivaci, dám Použít, a pak zase zatrhnu políčko, pak to funguje normálně, tedy jen ta ikonka...

Jestli někdo víte, čím to může být, budu moc rád...
Název: "Dvojité" chování
Přispěvatel: Petr Tomeš 25 Květen 2006, 18:42:38
Jak oznámit chybu do Malone - systému pro sledování chyb (http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=490)
Název: "Dvojité" chování
Přispěvatel: Libor Šedivý 01 Červen 2006, 17:16:57
Už jsem to tam poslal, snad tomu chudáci porozumí :). Škoda, že to prostředí není v češtině, ale lepší než nic... Chtělo by to větší komunitu okolo Ubuntu :)...
Název: "Dvojité" chování
Přispěvatel: Libor Šedivý 06 Červen 2006, 12:28:18
Pořád to nevyřešili, už na aktualizaci čekám jak na smilování... Desktop se mi chová nějak divně a nevím, čím je to způsobeno. :(
Název: "Dvojité" chování
Přispěvatel: Jindro 06 Červen 2006, 12:43:00
Citace: liborse
Pořád to nevyřešili, už na aktualizaci čekám jak na smilování... Desktop se mi chová nějak divně a nevím, čím je to způsobeno. :(
jakou má tento požadavek na malone prioritu
je potvrzen?

pošli linku
Název: "Dvojité" chování
Přispěvatel: Libor Šedivý 06 Červen 2006, 13:37:42
Zatím mi v emailu přišlo jen toto:

Kód: [Vybrat]
** Affects: Ubuntu
Severity: Normal
Priority: (none set)
Status: Unconfirmed
- posílal jsem to poprvé vůbec

je to BUG 47863

Jak se to zjištuje jsem zatím nepátral ;).
Název: "Dvojité" chování
Přispěvatel: Libor Šedivý 06 Červen 2006, 13:40:18
Koukal jsem teď na to na webu a zdá se, že s tím zatím nic nedělali. Je fakt, že moje angličtina není zas tak dobrá. Z aj do čj, to můžu, ale obráceně... No snad tomu porozumí...
Název: "Dvojité" chování
Přispěvatel: Jindro 06 Červen 2006, 15:40:13
příznak není (zatím) potvrzen z jiných zdrojů ( ani ho zřejmě nelze napodobit).

nejrychlejší bude reinstalace asi celého xubuntu-desktop.
Název: "Dvojité" chování
Přispěvatel: Libor Šedivý 07 Červen 2006, 23:17:43
Ale, to je divné! Xubuntu-desktop jsem vůbec neměl nainstalované! Jak je to možné, když mám Xubuntu CD??? Ostatní položky s Xubuntu jsem ale zatrhnuté měl. Možná to byl kámen úrazu... Musím se ještě hodně učit...
Název: "Dvojité" chování
Přispěvatel: Petr Tomeš 08 Červen 2006, 08:36:09
Citace: liborse
Ale, to je divné! Xubuntu-desktop jsem vůbec neměl nainstalované! Jak je to možné, když mám Xubuntu CD??? Ostatní položky s Xubuntu jsem ale zatrhnuté měl. Možná to byl kámen úrazu... Musím se ještě hodně učit...
xubuntu-desktop je metabalík ("recept"), který obsahuje jen závislosti a sám o sobě nic neobsahuje, podle nějž se "uvaří" xubuntu tam, kde není - to znamená např. v Ubuntu, Kubuntu apod. Po instalaci přímo Xubuntu je instalace takového metabalíku tudíž zbytečná.
Název: "Dvojité" chování
Přispěvatel: Libor Šedivý 08 Červen 2006, 13:41:24
Aha, děkuji za vysvětlení. Doinstaloval jsem ještě pár věcí a konečně jsem tam našel spousty dialogů, které mi tam chyběly (správa skupin apod.).

Taky jsem nainstaloval manažel Xffm, ale ten mi věčně mění plochu, nevím co s tím, chci tu původní. Umím to řešit přes správce procesů, ale podle mě existuje elegantnější řešení... PS Xffm se mi líbí, neboť umí dobře pracovat se SAMBOU :). Pak to umí Konqueror, ale proč ho používat v Xfce??