Fórum Ubuntu CZ/SK

Ostatní => Archiv => Téma založeno: kowalski 25 Květen 2006, 17:52:28

Název: zprovozneni mikrofonu ve Skype
Přispěvatel: kowalski 25 Květen 2006, 17:52:28
Zdravim,
tak uz jsem po dvou dnech zprovoznil Ubuntu k obrazu svemu a ted uz me trapi jen posledni vec. Nezle mi zprovoznit mikrofon ve Skype. Pri volani na tu testovaci sluzbu (echo123) slysim ten automat ale nic se mi nevrati zpet.
Jeste pred chvilkou to slyset bylo ale potichu a ted uz mi to nejde vubec. Problem je ze uz nevim co jsem tam prenastavoval. A ted uz to tady zkousim asi hodinu. Chtelo to asi zapnout tech +20dB na mikrofonu.
Mam nejakou zvukovku Creative Soundblaster CT4810 PCI a Ubuntu mi hlasi, ze to ma chipset ES1371 (Audio PCI97).
Tak nevim co by se melo nastavit jestli ALSA nebo OSS a nebo ESD atd.?
Název: zprovozneni mikrofonu ve skype
Přispěvatel: Jan Nekvasil 25 Květen 2006, 20:28:27
Skype pod Linuxem je celkově jedno velký utrpení. Chce to chvilku šibovat s nastavením Alsamixeru - mic na max, +20db, povolit co se dá...
Možná pomůže aktivovat zařízení "capture" pro záznam (nejdřív je potřeba přidat jej do dialogu se šolíchátky přes "nastavení")
Taky se to věčně bije s ostatními aplikacemi jakkoli využívajícími zvukový výstup, takže pozavírat co se dá... prohledat i seznam běžících procesů...

Bohužel se teď nemůžu mrknout, jak jsem to vlastně (po hořkých chvílích) zprovoznil, jsem až do půlnoci v práci na Mac OS X... :-(
Zkusím se pak doma podívat, jak jsem to vlastně přivedl k životu.

No, jak to po sobě čtu, zatím jsem asi moc nepomohl... :-(
...ale zásadní informace je, že to jde. :-)
Název: zprovozneni mikrofonu ve skype
Přispěvatel: Jan Nekvasil 25 Květen 2006, 20:30:20
Sakra, já si na ty beznosý ":)" smajlíky snad nikdy nezvyknu, pořád sem píšu nosatý ":-)"...
Název: zprovozneni mikrofonu ve skype
Přispěvatel: halen 28 Březen 2007, 15:12:58
Mělo by fungovat následující:

spustit alsamixer v konzoli, v záložce playback vypnout MIC. Přepnout se pomocí tabelátoru do capture a nastavit pomocí mezerníku L R Captur tak, aby bylo aktivované u MIC a u CAPTURE.