Fórum Ubuntu CZ/SK

Ubuntu pro osobní počítače => Hardware => Téma založeno: A310 06 Leden 2009, 12:29:13

Název: Samsung 2243BW - nastavení rozlišení
Přispěvatel: A310 06 Leden 2009, 12:29:13
Dobrý den. Jsem naprostý začátečník a mám pravděpodobně triviální problém, který však zatím neumím vyřešit. Koupil jsem monitor Samsung 2243BW a připojil jsem jej přes DVI ke GK  MSI Nvidia 6600. OS je Ubuntu 8.10. Po spuštění je možná volba rozlišení 800x600, nebo 640x480 :'(. Podle mého se monitor vůbec nenadetekoval. Nainstaloval jsem "nesvobodné" ovladače GK - různé verze a dopadlo to ještě hůře. Po startu zůstane monitor černý a bliká jen modrá LED dioda. Spustím OS v "nouzovém" režimu, opět jen 800x600 a po odinstalaci ovladačů jde opět spustit OS ale pochopitelně zase jen v nízkém rozlišení. Našel jsem nějaké návody na netu, ale bohužel jsem (bez komentáře  >:() a bojím se experimentovat. Asi bych to vše pos... Byla by nějaká jednodušší a srozumitelná cesta pro negramotu? PLS slitování že se chci na stará kolena něco přiučit a zatím mi to moc nejde. Dík a hezký den.
Název: Re: Samsung 2243BW - nastavení rozlišení
Přispěvatel: airlive 06 Leden 2009, 12:36:47
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,24150.0.html
Pokud to nepomůže tak tady:
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,27320.msg204274.html#msg204274
Název: Re: Samsung 2243BW - nastavení rozlišení
Přispěvatel: A310 06 Leden 2009, 15:21:45
Moc děkuji za radu, až budu večer doma, tak budu zkoušet. Dám vědět.

EDIT: Tak jsem se snažil se svými chabými zkušennostmi o nápravu a nic. Pak jsem zkusil vidlí taktiku a přeinstaloval jsem OS. Ještě jsem zkusil propojit PC s monitorem přes VGA. A to mi nabídlo 1280x1024. Zajímavé - když jsem měl CRT, bylo to stejné, neměl jsem problém. Ale LCD má nativní 1680x1050 a nic, to malé rozlišení je fakt nepoužitelné. Kdyby někoho ještě něco napadlo, moc bych to uvítal.
Název: Re: Samsung 2243BW - nastavení rozlišení
Přispěvatel: chakotay 23 Leden 2009, 19:11:26
Dobry den,
mam nasledujuci problem, kupil som si samsung 2243BW, po kazdom zapnuti obrazovky sa mi zobrazuje OSD tabulka informujuca o optimalnom zapojeni 1680x1050 na 60Hz, napriek tomu, ze toto rozlisenie mam nastavene.
Vedel by mi prosim niekto povedat ako sa tej tabulky zbavit? monitor je zapojeny cez DVI.
dakujem