Fórum Ubuntu CZ/SK

Ubuntu pro osobní počítače => Hry a zábava => Téma založeno: lukyn01 28 Duben 2009, 20:29:19

Název: FlatOut nejede
Přispěvatel: lukyn01 28 Duben 2009, 20:29:19
Mám tu DVDčko se hrou FlatOut, verze je to ta z ABC. Na Archlinuxu mi běželea suprově, ale pod Ubuntu nechodí. Hra se sice spustí, ale zamrzne hned po úvodních videích. Verzi Wine mám 1.1.20, Ubuntu 9.04
Název: Re: FlatOut nejede
Přispěvatel: MacHala 28 Duben 2009, 21:13:46
a jaky errory to vypisuje? (btw, doporucuju http://www.google.com/search?hl=cs&q=site%3Aforum.ubuntu.cz+kristalova+koule&btnG=Hledat&lr= )
Název: Re: FlatOut nejede
Přispěvatel: lukyn01 28 Duben 2009, 21:24:16
Kód: [Vybrat]
err:ole:CoInitializeEx Attempt to change threading model of this apartment from multi-threaded to apartment threaded
err:ole:CoInitializeEx Attempt to change threading model of this apartment from multi-threaded to apartment threaded
fixme:d3d:IWineD3DDeviceImpl_EvictManagedResources (0x148248) : stub
fixme:d3d:IWineD3DDeviceImpl_EvictManagedResources (0x148248) : stub
fixme:d3d:IWineD3DDeviceImpl_EvictManagedResources (0x148248) : stub
fixme:d3d:IWineD3DDeviceImpl_EvictManagedResources (0x148248) : stub
fixme:winmm:MMDRV_Exit Closing while ll-driver open
Název: Re: FlatOut nejede
Přispěvatel: lukyn01 29 Duben 2009, 00:09:09
Tak občas ještě vyskočí hláška:

Kód: [Vybrat]
ZLib error (-3): incorrect data check
Název: Re: FlatOut nejede
Přispěvatel: nikola 30 Duben 2009, 09:05:38
Že by nenainstalované DirectX?
Název: Re: FlatOut nejede
Přispěvatel: lukyn01 30 Duben 2009, 13:10:02
ee. To ne. DirectX jsem instaloval přímo z DVD, pak DX9 z microsoftích stránek podle návodu co je na ABClinuxu.cz. Už jsem to nahlásil jako BUG
Název: Re: FlatOut nejede
Přispěvatel: Miraa 01 Květen 2009, 11:19:27
ee. To ne. DirectX jsem instaloval přímo z DVD, pak DX9 z microsoftích stránek podle návodu co je na ABClinuxu.cz. Už jsem to nahlásil jako BUG

Cau mám již nainstalovanou verzi fletout 2. Jen ji přetáhnu do PC a pod Ubuntu ve wine mi to hodí error. Taky mám nainstlové nejnovější direcX 9c (instaloval sem je pod wine.

Jo a neví někdo kde bych našel v Systému souborů složku s WINE. Když chci crackovat hru nevím kde hledat v MÍSTECH program files???
Název: Re: FlatOut nejede
Přispěvatel: R0M4N 01 Květen 2009, 12:14:50
Cau mám již nainstalovanou verzi fletout 2. Jen ji přetáhnu do PC a pod Ubuntu ve wine mi to hodí error. Taky mám nainstlové nejnovější direcX 9c (instaloval sem je pod wine.

Jo a neví někdo kde bych našel v Systému souborů složku s WINE. Když chci crackovat hru nevím kde hledat v MÍSTECH program files???

Složku s hrama pod WINE najdeš v aplikacich -> wine -> Browse C:\ drive. A pak ještě v Home adresáři je skrytá složka .wine. Tam hry najdeš v drive_c/Program Files. Jinak samotná hra mi taky dělala problémy. Vyřešil sem to docela netradičně. Stačilo jen nastavit wine, aby spouštěl aplikace v okně v rozlišení, které odpovídalo rozlišení obrazovky :D
Název: Re: FlatOut nejede
Přispěvatel: Miraa 02 Květen 2009, 14:32:19
Cau mám již nainstalovanou verzi fletout 2. Jen ji přetáhnu do PC a pod Ubuntu ve wine mi to hodí error. Taky mám nainstlové nejnovější direcX 9c (instaloval sem je pod wine.

Jo a neví někdo kde bych našel v Systému souborů složku s WINE. Když chci crackovat hru nevím kde hledat v MÍSTECH program files???

Složku s hrama pod WINE najdeš v aplikacich -> wine -> Browse C:\ drive. A pak ještě v Home adresáři je skrytá složka .wine. Tam hry najdeš v drive_c/Program Files. Jinak samotná hra mi taky dělala problémy. Vyřešil sem to docela netradičně. Stačilo jen nastavit wine, aby spouštěl aplikace v okně v rozlišení, které odpovídalo rozlišení obrazovky :D

No stala se mi ještě taková zajímavá věc: Otevřu aplikace-wine-configure wine a hodí to error, takže se nedostanu ani do nastavení wine. Wine sem v Přidat\Odstranit odebral a znovu nainstaloval (mezi tím nebyl proveden restart PC) a nepomohlo to error furt přetrvává.

sorry za screen nevedel sem jak to mám zmenšit
(http://img380.imageshack.us/img380/6264/snmekobrazovky.png)
Název: Re: FlatOut nejede
Přispěvatel: MacHala 03 Květen 2009, 22:41:30
ono je preinstalovani cehokoliv v linuxu vetsinou zbytecny, kdyz nesmazes nastaveni... (tzn. tady ~/.wine )
Název: Re: FlatOut nejede
Přispěvatel: luisah 04 Květen 2009, 08:09:26
Jo, tak jsem schválně zkusil také FlatOut z časopisdvd :D a vše jede absolutně v poho. Nezkoušel jsem fullscreen, ale na emulaci virt. desktopu to valí parádně.
Jinak tu chybu skutečně neodstraníš reinstalací - jak napsal MacHala - odstranit nastavení se vším všudy z .wine je mnohem účinější reinstalace :)
http://wiki.ubuntu.cz/Skryt%C3%A9%20soubory?highlight=%28adres%5C%C3%A1%5C%C5%99e%29%7C%28skryt%5C%C3%A9%29

EDIT: používám gr. kartu nvidia
Název: Re: FlatOut nejede
Přispěvatel: Miraa 04 Květen 2009, 14:12:54
ono je preinstalovani cehokoliv v linuxu vetsinou zbytecny, kdyz nesmazes nastaveni... (tzn. tady ~/.wine )

Super, ale co mám smazat a jak to mám přes terminál udělat? Sem úplný linux začátečník. Do terminálu sem to napsal, ale jen mi to něco vypsalo, co s tím dál.....?
Terminál:
Kód: [Vybrat]
ganjaman@ganjaman-laptop:~$ ~/.wine
bash: /home/ganjaman/.wine: is a directory
ganjaman@ganjaman-laptop:~$
Název: Re: FlatOut nejede
Přispěvatel: luisah 04 Květen 2009, 16:28:14
Stačí když vlezeš do své domovské složky stiskneš ctrl+h - > zobrazí se soubory a adresáře s tečkou na začátku a najdeš složku .wine -> "win v linuxu" = tam jsou i nainstalované programy a hry přes wine.
Tuhle složku smaž a můžeš znovu skusit instalovat a nastavit wine.
http://wiki.ubuntu.cz/Skryt%C3%A9%20soubory
Název: Re: FlatOut nejede
Přispěvatel: lukyn01 21 Květen 2009, 18:47:05
Jo, tak jsem schválně zkusil také FlatOut z časopisdvd :D a vše jede absolutně v poho. Nezkoušel jsem fullscreen, ale na emulaci virt. desktopu to valí parádně.
Jinak tu chybu skutečně neodstraníš reinstalací - jak napsal MacHala - odstranit nastavení se vším všudy z .wine je mnohem účinější reinstalace :)
http://wiki.ubuntu.cz/Skryt%C3%A9%20soubory?highlight=%28adres%5C%C3%A1%5C%C5%99e%29%7C%28skryt%5C%C3%A9%29

EDIT: používám gr. kartu nvidia

Hele tohle je divný.. Já mam DVD z časopisu ABC. Na Archlinuxu mi hra valila taky nádherně, ale tady v Ubuntu nic. Jak to instaluješ, nebo tak? Já mam taky nVidii - 7300GT
Název: Re: FlatOut nejede
Přispěvatel: luisah 21 Květen 2009, 19:06:47
To ti moc neporadím. Přes wine :D
Jediný co jsem prováděl po instalaci 9.04 bylo, že jsem přes winetrics doinstaloval některý věci (nevím už co všechno - dělal jsem hokusy pokusy, určitě directX9), ale nemyslím, že by to mělo vliv. Na winehq je flatout označován jako platinum.
Jinak mě instalace flatout proběhla zcela OK a spuštění také bezproblémů.

Teď mě napadlo, když jsi mluvil o tom zamrznutí, nemáš ovladače verze 180? U mě se tyhle ovladače moc neosvědčili (8600GT), používám verzi 173.

EDIT: Tak jsem koukal, že jsi psal na winehq, že nejde s ubuntu 9.04 a 1.1.20
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=3911
Já mám verzi wine 1.1.21  ;)
Název: Re: FlatOut nejede
Přispěvatel: lukyn01 21 Květen 2009, 19:18:25
To je starý hlášení. Nejde ani s poslední verzí Wine. Ale ovladače mám opravdu 180. Zkusím řadu 177
Název: Re: FlatOut nejede
Přispěvatel: Miraa 22 Květen 2009, 15:39:31
Tak sem to viřešil tak že sem si na notes nainstaloval Ubuntu i s XP a jede mi to suprově, potřebuju něco win, šup to tam, potřebuju něco lin a jede to jedna radost. Jen škoda že mi nejde všechno na linuxu jak na win, kdyby to vyladili tak bych byl jen linux.
Název: Re: FlatOut nejede
Přispěvatel: xxjt 28 Květen 2009, 18:37:58
Ja sem se snazil rozchodit flatout pred par mesicema v 8.04 na tehdy aktualni verzi wine, co nakonec pomohlo bylo zkopirovat knihovny dll z xpcek do knihoven ve wine, vsechno zacalo fungovat bez problemu, tehdy sem to chtel spustit narychlo, takze sem zkopiroval vsechny, jaky pomohly netusim