Fórum Ubuntu.cz

Ubuntu pro osobní počítače => Hry a zábava => Téma založeno: tillit 10 Červenec 2009, 18:41:50

Název: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: tillit 10 Červenec 2009, 18:41:50
zkouším zprovoznit oldies - HOMAM 3 přes wine, ale při spuštění naběhne pouze zvuk + černá obrazovka s logem "input not supported"

acer al1716A
rozlišení 1280x1024

nepomohlo bohužel ani toto:

Citace
Fix Slow boot/faulty splash screen

if your system is booting slowly or your ubuntu splash screen is not being displayed it could be that Usplash has created the splash screen incorrectly

1) edit /boot/grub/menu.lst

 sudo gedit /boot/grub/menu.lst

At the very end of the kernel line after "splash" , add

 "vga=***"

replace *** with the code from the table below that corresponds with the resolution and colour setting you are using
Screen    640x480    800x600    1024x768    1280x1024    1600x1200
Colors                
256    769    771    773    775    796
32,768    784    787    790    793    797
65,536    785    788    791    794    798
16.8M    786    789    792    795    799

the line should look something like this

 kernel      /boot/vmlinuz-2.6.22-14-generic root=UUID=20fd9912-6383-4860-9cd8-88a11909d715 ro quiet splash vga=791

Save that file, close it,

2) edit /etc/usplash.conf

    sudo gedit /etc/usplash.conf

change the resolution to the one you set in the previous step save and close

3) rebuild the bootsplash screen

   sudo update-initramfs -u -k `uname -r`

This rebuilds the image that Grub uses to start the system.

4) reboot


jak to dát do pořádku?
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: dog.big 10 Červenec 2009, 18:51:10
Doporučuji vyzkoušet prostředí PlayOnLinux (http://www.playonlinux.com/en/ (http://www.playonlinux.com/en/)).
Pokud nepomůže, tak prosím o log z konzole po zadání příkazu:
Kód: [Vybrat]
wine /cesta/ke/hre/spoustec_hry.exe

složka pro wine (umístění her/programů a nastavení wine) je umístěna ve ~/.wine/
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: tillit 10 Červenec 2009, 19:28:25
nechci rýpat, ale chyba není ve spouštění hry, ale v nastavení rozlišení nebo něčeho s ovladačem grafiky. nevim na co mi bude playonlinux a to druhé ???


jenom pro info: playonlinux samozřejmě nepomohlo, hláška stále zůstává. po ukončení "alt+f4"  jsou na obrazovce rozhozené screenlety ( + okna spuštěných aplikací se objeví posunutá do nejzazší horní části obrazovky)
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: dog.big 10 Červenec 2009, 19:34:27
Napiš prosím HW konfiguraci :)
jinak ten log z toho wine by se opravdu hodil ;)
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: tillit 10 Červenec 2009, 19:41:56
prosím napiš jakým příkazem nejlépe vyjedu txt konfigurace

Kód: [Vybrat]
wine /cesta/ke/hre/spoustec_hry.exe

tohle dost dobře nepůjde, hra se spouští přes 2. cd (je to homam3 complete origoš)
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: dog.big 10 Červenec 2009, 22:48:15
Stačí jenom absolutní cesta k execute pod kterým hra běží..
pokud nespouští další exe.. ale to by mělo být také zaznamenané v konzoli
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: tillit 12 Červenec 2009, 16:25:31
snad je tohle ok:

/media/cdrom0/heroes3.exe
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: dog.big 12 Červenec 2009, 17:54:55
Tak prosím výpis z konzole po zadání (a spadnutí hry)
Kód: [Vybrat]
wine /media/cdrom0/heroes3.exe
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: tillit 12 Červenec 2009, 18:06:22
to už bohužel asi nezadám, aktualizovala sem na nejnonější verzi wine (wine-1.1.25), zkusila odinstalovat homam, a spadlo. tak jsem spustila exe z cd znovu, naběhla mi instalace, a ta je seknutá v okně "připravuje se instalace" asi 10 minut
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: dog.big 12 Červenec 2009, 18:19:47
Prosím spustit instalaci podobným způsobem (pokud je použit jiný soubor pro instalaci):
Kód: [Vybrat]
wine /media/cdrom0/setup.exe či
Kód: [Vybrat]
wine /media/cdrom0/install.exe
+ poté sem dát výpis z konzole při "zaseknuté instalaci"

Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: tillit 12 Červenec 2009, 18:20:49
tohle mi nakonec vyplivlo:

Citace
*****@******-desktop:~$ wine /media/HEROES3/setup.exe
fixme:advapi:LookupAccountNameW (null) L"*****" (nil) 0x3289b4 (nil) 0x3289b8 0x3289ac - stub
fixme:advapi:LookupAccountNameW (null) L"*****" 0x150ef0 0x3289b4 0x1510f8 0x3289b8 0x3289ac - stub
fixme:storage:StgCreateDocfile Storage share mode not implemented.
err:seh:setup_exception_record stack overflow 840 bytes in thread 0042 eip 7bc440f6 esp 00230fe8 stack 0x230000-0x231000-0x330000
/media/HEROES3

(složka homam ve wine adresáři před instalací smáznuta)
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: dog.big 12 Červenec 2009, 19:02:55
Prosím vyzkoušet:
Spustit winecfg
a na kartě Programy u položky Verze Windows zvolit Windows NT 4.0
poté opakovat instalaci.
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: tillit 12 Červenec 2009, 19:14:27
Citace
******@******-desktop:~$ wine /media/HEROES3/setup.exe
fixme:advapi:LookupAccountNameW (null) L"******" (nil) 0x3289b4 (nil) 0x3289b8 0x3289ac - stub
fixme:advapi:LookupAccountNameW (null) L"******" 0x150ef0 0x3289b4 0x1510f8 0x3289b8 0x3289ac - stub
fixme:storage:StgCreateDocfile Storage share mode not implemented.
err:seh:setup_exception_record stack overflow 840 bytes in thread 0021 eip 7bc440f6 esp 00230fe8 stack 0x230000-0x231000-0x330000

Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: dog.big 12 Červenec 2009, 22:06:18
Tak sem to hodil do googlu.. je to nahlášený bug ve wine (přetečení zásobníku)
V tomhle případě doporučuji
Kód: [Vybrat]
apt-get remove wine
a následnou instalaci wine nadstavby PlayOnLinux
http://www.playonlinux.com/en/ (http://www.playonlinux.com/en/)
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: tillit 12 Červenec 2009, 22:46:48
v žádném případě. wine potřebuju pro Exact Audio Copy, FLAC Frontend a  Imageready :(

raději odstraním Homam (pokud to teda vůbec půjde, ve wine mi stále visí složka Ubisoft s Heroes 3 i Heroes 5, i kkdyž by měly být odinstalovány)
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: dog.big 12 Červenec 2009, 23:22:49
PlayOnLinux v sobě wine má   8)
dokonce lze wine konfigurovat zvlášť (prefixy) a mít různé verze wine vedle sebe  ;)
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: tillit 14 Červenec 2009, 19:08:24

wine odinstalováno pomocí Synapticu , ovšem zástupce s nainstalovanými programy v nabídce stále zůstává. to mi hlava nebere..

ok, nevadí. nainstalováno pomocí PlayonLinux, spuštěno, a kupodivu opět hláška "input not supported" jo, jedna změna nastala - nyní jde zvuk hry trhaně

kdepak udělali páni inženýři chybu?
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: dog.big 15 Červenec 2009, 17:39:15
Špatný zvuk nelze svádět na wine (až tak úplně), radím aktualizaci kernelu (a tím i ALSA/OSS ovladačů)
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: sabraq 19 Červenec 2009, 19:03:39
Tak sem to hodil do googlu.. je to nahlášený bug ve wine (přetečení zásobníku)
V tomhle případě doporučuji
Kód: [Vybrat]
apt-get remove wine
a následnou instalaci wine nadstavby PlayOnLinux
http://www.playonlinux.com/en/ (http://www.playonlinux.com/en/)

Proč pořád Playonlinux? Ten to vyřeší?
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: dog.big 19 Červenec 2009, 19:23:05
Má svoje prefixy a dokaže si s některými bugy poradit (má workaroundy).
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: sabraq 19 Červenec 2009, 19:24:12

wine odinstalováno pomocí Synapticu , ovšem zástupce s nainstalovanými programy v nabídce stále zůstává. to mi hlava nebere..

ok, nevadí. nainstalováno pomocí PlayonLinux, spuštěno, a kupodivu opět hláška "input not supported" jo, jedna změna nastala - nyní jde zvuk hry trhaně

kdepak udělali páni inženýři chybu?

Samozřejmě, odinstalováním wine odinstaluješ pouze wine jako takový, ne to, co se pomocí wine nainstalovalo na disk. To můžeš klidně smazat ručně, je to v adresáři /home/.wine/drive_c/Program Files/. Co se týče instalovaných her, nebo programů, odinstaluješ klasicky přes nějaký ten uninstall, který se vytvoří jako ve windows při instalaci toho kterého programu - to pokud máš ještě funkční wine.

Podle mně ti playonlinux neřekne, kde je zakopanej pes a ke konfiguraci je dostačující winecfg. Podíval bych se sem
Kód: [Vybrat]
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=394, podle těch výsledků by neměl být s homam3 přes wine žádný problém. Mám sprovozněny settlers 2 anniversary a bylo potřeba dohrát ručně jednu knihovnu D3D .dll do adresáře windows, od té doby hra šlape a dá se hrát i když mám zapnuty wine aktualizace, s čehos jsem měl trochu obavu.

K tomu zvuku, v konfiguraci wine si můžeš vybrat alsu nebo oss.
Hodně štěstí.
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: sabraq 19 Červenec 2009, 19:33:42
Má svoje prefixy a dokaže si s některými bugy poradit (má workaroundy).

No to je hezký, ale podle mně, když jí jel zvuk a měla černou obrazovku a hlášku input not supported, tak bych hledal chybu někde v rozlišení.
Kdežto teď už jí to nejde ani nainstalovat a ty jí tlačíš do kompilace kernelu?? Proč??
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: sabraq 19 Červenec 2009, 23:06:07
Mimochodem, někde na netu by se měla válet binárka HOMAM3 přímo pro linux..ale nevím, nakolik je legální..
Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: tillit 26 Červenec 2009, 12:13:47
JJ, do kernelu hrabat nebudu. 

Nakonec to vyřešilo spouštění přes vitualbox.  ;)

VYŘEŠENO

Název: Re: "input not supported" - spuštění hry přes wine
Přispěvatel: qUAKER 26 Červenec 2009, 12:57:45
uff.. nebo prostě ve winecfg zapnout Wine Desktop, aby to bylo v okně, změnit v HOMAM rozlišení a pak Wine Desktop vypnout..