Fórum Ubuntu CZ/SK

Ubuntu pro osobní počítače => Internet a sítě => Téma založeno: Fruti 22 Září 2009, 17:22:19

Název: Po uspaní PC a wifi nejede
Přispěvatel: Fruti 22 Září 2009, 17:22:19
Zdravím...mám problém, že když uspím PC ať už na disk nebo do paměti po probuzení proste wifi není aktivní..ani mi to nenajde sítě tak musím restart a zase je vše ok dokud PC neuspím..nevím co stím...už jsem vyměnil i net managera se základního wicd..neví někdo jetsli třeba v linuxech není nějaký příkaz pro aktivaci wifi...jinak na notebooku mám tlačítka (taková zrychlená volba mimo klávesnici), ale ty mi v Linuxech nejedou..ani přes "Fn+F2" to nejde tak nevim jak na to...za rady předem dík
Název: Re: Po uspaní PC a wifi nejede
Přispěvatel: Fruti 25 Září 2009, 12:34:41
nerikaejte ze nikdo nevi co s tim....  :(



Název: Re: Po uspaní PC a wifi nejede
Přispěvatel: macu 25 Září 2009, 12:49:11
no a nebude to tím, že jsi tu neuvedl co máš za železo, výpis z

Kód: [Vybrat]
ifconfig
atd? Opravdu tu nikdo nemá věšteckou kouli.
Název: Re: Po uspaní PC a wifi nejede
Přispěvatel: Fruti 25 Září 2009, 14:27:48
eth0      Link encap:Ethernet  HWadr 00:22:15:90:0c:0b 
          inet adr:192.168.1.100  Všesměr:255.255.255.255  Maska:255.255.255.0
          inet6-adr: fe80::222:15ff:fe90:c0b/64 Rozsah:Linka
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ BĚŽÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:2897 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:2955 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          Přijato bajtů: 2537973 (2.5 MB) Odesláno bajtů: 623993 (623.9 KB)
          Přerušení:16 Vstupně/Výstupní port:0xb800

lo        Link encap:Místní smyčka 
          inet adr:127.0.0.1  Maska:255.0.0.0
          inet6-adr: ::1/128 Rozsah:Počítač
          AKTIVOVÁNO SMYČKA BĚŽÍ  MTU:16436  Metrika:1
          RX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:0
          Přijato bajtů: 480 (480.0 B) Odesláno bajtů: 480 (480.0 B)

wlan0     Link encap:Ethernet  HWadr 00:22:43:03:a1:a4 
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          Přijato bajtů: 0 (0.0 B) Odesláno bajtů: 0 (0.0 B)

wmaster0  Link encap:NEZNÁM  HWadr 00-22-43-03-A1-A4-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00 
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ BĚŽÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          Přijato bajtů: 0 (0.0 B) Odesláno bajtů: 0 (0.0 B)

Název: Re: Po uspaní PC a wifi nejede
Přispěvatel: Fruti 01 Říjen 2009, 21:51:42
lidi prosim poradte nebavi me porad jen restartovat PC aby mi jela wifi....po probuzeni PC:-(
Název: Re: Po uspaní PC a wifi nejede
Přispěvatel: pousteVnik 02 Říjen 2009, 07:36:15
Ahoj,
nevim zda to pomuze ale melo by- pokud ti ta wifi nepude tak si zjisti ktery modul pouziva, zjisti zda po probuzeni je zaveden, pokud ne zaved ho , poku zaveden je tak bych ho zkusil odstranit a znovu zavest.
potrebne prikazy:
lsmod,rmmod,modprobe
zbytek snad zvladnes najit
Název: Re: Po uspaní PC a wifi nejede
Přispěvatel: Fruti 05 Říjen 2009, 15:04:38
Diky moc, i když to bude pro mě jako pro naprostého začátečníka celkem problem ale budu s tím bojovat..ale stejně dík ;)
Název: Re: Po uspaní PC a wifi nejede
Přispěvatel: On 06 Říjen 2009, 07:56:20
Je to sice asi blbost a možná jsi to už zkoušel, ale jen pro zajímavost, když klikneš pravým tlačítkem na tu ikonu připojení sítě a odklikneš neboli zakážeš bezdrátovou síť a znovu ji spustíš, tak se taky neaktivuje?
Název: Re: Po uspaní PC a wifi nejede
Přispěvatel: plusik 06 Říjen 2009, 16:24:17
lidi prosim poradte nebavi me porad jen restartovat PC aby mi jela wifi....po probuzeni PC:-(

to je dokolečka jak u blbejch...koukni se pořádně, tady na foru, jak je v názvu napsáno WIFI pravděpodobně bude stejný problém jako ten tvůj!!
ale nic méně, já měl stejný problém...buď to budeš řešit nějak složitou cestou a nebo v synapticu nainstaluješ WICD, já jsem ten problém neřešil a přeinstaloval a mám klid....je toho tu o tom napsáno opravdu hodně...držím palce :-)