Fórum Ubuntu CZ/SK

Ostatní => Archiv => Téma založeno: omegan 29 Říjen 2006, 16:58:49

Název: Žádný kořenový souborový systém ???? [vyřešeno]
Přispěvatel: omegan 29 Říjen 2006, 16:58:49
cafte, tak to som necakal, ze budem mat problem nainstalovat nanovo Ubuntu 6.10.
schvalne som instaloval na ciste linuxove partisny. kedze sa nepodaril upgrade zo 6.06 na 6.10. upgrade nebudem rozoberat, mal som ten isty problem ako sa tu uz pise zopar dni.
ale k samotnej instalacii: pri zadani - Zvolte disk - vzdy zakliknem - Ručne upravit tabulku oblasti. ukaze sa okno - Pripravit oblasti - (kedze som uz niekolko krat instaloval ubuntu) zaklikol som na jednu z particii */* na zadanie korenoveho suboroveho ...
klikol som na - Vpřed -  a teraz som kukal ako puk. pri 6.06 islo vsetko OK. ale v 6.10 sa zobrazil vystrazny zlty trojuholnik a napis - Žiadny korenovy souborovy system. skusal som nainstalovat 6.06 a tam to fungovalo, len pri 6.10 nejde instalacia dalej, neviete co s tym?

dik za info
Název: Žádný kořenový souborový systém ???? [vyřešeno]
Přispěvatel: Robert 29 Říjen 2006, 21:01:09
tady vysvetleno (http://www.abclinuxu.cz/blog/coder/2006/10/23/154988)
Název: Žádný kořenový souborový systém ???? [vyřešeno]
Přispěvatel: hlavo 30 Říjen 2006, 09:32:52
nazdarek, je to bug v instalacii. tiez som ho riesil. preformatuj korenovu particiu a malo by ti to ist.
enjoy
Název: Žádný kořenový souborový systém ???? [vyřešeno]
Přispěvatel: omegan 30 Říjen 2006, 09:58:21
cafko, Desmo dik za stranku ale moj problem to neriesi. ja mam problem nainstalovat Ubuntu na HDD. Ručne upravit tabulku oblasti. ukaze sa okno - Pripravit oblasti - (kedze som uz niekolko krat instaloval ubuntu) zaklikol som na jednu z particii */* skusal som zadat aj ine moznosti co boli na vyber na zadanie korenoveho suboroveho ... dokonca som zafajkol aj moznost preformatovania particii.
klikol som na - Vpřed a stale sa zobrazuje  zlty trojuholnik a napis - Žiadny korenovy souborovy system. dokonca v Paragone som formatoval tie particie co som mal spravene na instalaciu Ubuntu. je mozne ze ked to sformatujem na Reiser ze to neprijme? skusim tam nahodit ext3?
proste neviem ako dalej, s tymto som sa este nestretol, este ze je to LiveCD Ubuntu a mozem instalaciu prerusit. vsetko mam nachystane na instalaciu ale ked ju spustim tak proste stopne pri zobrazeni  zlteho trojuholnika s napisom - Žiadny korenovy souborovy system.

potrebujem hlavne informaciu co mam vybrat pri zadani - Ručne upravit tabulku oblasti, lebo som skusal vsetko ale nic neslo ...

som z toho nejako zmeteny :O|
Název: Žádný kořenový souborový systém ???? [vyřešeno]
Přispěvatel: Jaroslav Nosek 30 Říjen 2006, 13:23:20
nazdárek.Taky jsem nemoh dál a přesně jak píšeš.Pak jsem trochu zmenšil Win oddíl a zvětšil ext2 a už to šlo jak po másle
Název: Žádný kořenový souborový systém ???? [vyřešeno]
Přispěvatel: TIBOR 30 Říjen 2006, 16:10:12
Skus to instalovat v anglickom jazyku v lokalizaciach to vraj blblo alebo odstran particie a daj instalovat na najvacsie volne miesto a system si to sam rozdeli.
Název: Žádný kořenový souborový systém ???? [vyřešeno]
Přispěvatel: omegan 31 Říjen 2006, 08:16:01
dik vsetkym za info, uz som to nainstaloval: instaloval som v cestine, ked som dosiel v instalacii na rozdelenie HDD zadal som rucne delenie HDD, najprv som preformatoval vsetky vyhradene particie na ext3 a pridelil som koren. sys.:  */*  */home a swap a uz to ficalo. na moje velke prekvapenie je rychlost Ubuntu vacsia ako to bolo vo verzii 6.06, proste je to raketa, zive distro, zatial to slape v pohode.
Název: Žádný kořenový souborový systém ???? [vyřešeno]
Přispěvatel: GeBu 11 Leden 2007, 16:20:27
Potýkám se se stejným problémem. Mám už partitions rozdělené:
hda1- ntfs s Windows
hda2 - tady bych chtěl Ubuntu (všechny adresáře)
hda3 - swap
hda4 - tam mám Debian

Zkusím to v angličtině.
Název: Žádný kořenový souborový systém ???? [vyřešeno]
Přispěvatel: GeBu 11 Leden 2007, 16:24:00
Citace: hlavo
nazdarek, je to bug v instalacii. tiez som ho riesil. preformatuj korenovu particiu a malo by ti to ist.
enjoy
Jako myslíš přeformátovat ji před instalací?
Název: Žádný kořenový souborový systém ???? [vyřešeno]
Přispěvatel: GeBu 12 Leden 2007, 11:09:16
Přepnutí do angličtiny nepomohlo.
Ale pomohlo zformátování před instalací - klidně jen těsně před tím krokem. Pak funguje i česká instalace.