Fórum Ubuntu CZ/SK

Ubuntu pro osobní počítače => Pracovní prostředí => Téma založeno: sportivo700 09 Květen 2010, 19:39:03

Název: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
Přispěvatel: sportivo700 09 Květen 2010, 19:39:03
Zdravim,
už od první instalace linuxu mě vadilo louskání textu.
např. když mi někdo napíše:

Citace
to těžko já jsem u ní

tak mě příde:

Citace
to tмžko jб jsem u nн
ž se mi zobrazuje jako
00
9E

Tento text sem náhodně vybral ze záznamu v pidginu, ale sou i jiné programy co to tak píšou, při editaci webovek sem zjistil že mi to dělá i gedit :-( víte někdo kde se to dá nastavit do normálu?
Název: Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
Přispěvatel: Vojtěch Trefný 09 Květen 2010, 19:41:26
http://wiki.ubuntu.cz/Pidgin#Nefunguje_.2BAQ0-e.2BAWE-tina_v_ICQ_zpr.2BAOE-v.2BAOE-ch

http://wiki.ubuntu.cz/K%C3%B3dov%C3%A1n%C3%AD%20znak%C5%AF
Název: Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
Přispěvatel: sportivo700 09 Květen 2010, 20:00:20
u pidginu stále nic, přepsal sem kódování a nic, ani po restartu pidginu se nic nedělo :-(
Název: Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
Přispěvatel: pacholik 09 Květen 2010, 20:13:17
a náhodou je to od všech lidí nebo jenom od těch co maj qip 2005 ?
Název: Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
Přispěvatel: sportivo700 09 Květen 2010, 20:28:39
tak údajně je to z qipu 8095, takže chyba některých verzí qipu.
Název: Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
Přispěvatel: pacholik 09 Květen 2010, 21:08:56
tak zkus tenhle (http://dl.dropbox.com/u/585345/repository/qip-decoder.so) plugin (vlož do ~/.purple/plugins), mě to funguje bezchybně
Název: Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
Přispěvatel: sportivo700 10 Květen 2010, 09:11:11
složku plugins sem tam neměl, tak sem jí vytvořil, qip-dekoder či jak to bylo :-D sem vložil do této složky.
Nic víc nic míň? Já jenom jestli to dělam dobře :-D a jestli to není někdě potřeba spustit či nastavit :-)
Název: Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
Přispěvatel: Woofie 10 Květen 2010, 10:39:22
Nakonec dáš v pidginu nástroje - zásuvné moduly a tam si vyberes qip decoder..
Název: Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
Přispěvatel: sportivo700 10 Květen 2010, 17:53:58
není to tam, nedal sem to na špatnou adresu?
Citace
/home/"můj účet"/.purple/plugins
Název: Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
Přispěvatel: pacholik 10 Květen 2010, 18:02:17
ještě to chce asi restartovat pidgin
Název: Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
Přispěvatel: sportivo700 10 Květen 2010, 22:37:49
tak to je průser :-D já sem nejdřív zkopčil a až potom sem spustil pidgina :-D
Název: Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
Přispěvatel: Woofie 10 Květen 2010, 23:00:06
Už by jsi to ale měl mít na výběr mezi moduly. Pokud to tam stále nemáš zkus to nakopírovat sem

Kód: [Vybrat]
/usr/lib/purple-2
tam jsou i všechno ostatní pluginy.
Víc o tom najdeš ještě zde http://www.sedaha.cz/drupal/cs/content/plugin-qip-decoder-pro-pidgin (http://www.sedaha.cz/drupal/cs/content/plugin-qip-decoder-pro-pidgin)
Název: Re: písmo (to těžko já jsem u ní -> to tмžko jб jsem u nн)
Přispěvatel: sportivo700 10 Květen 2010, 23:15:38
Do toho purple-2 sem to zkoušel, tam mi to kopírování odmítalo.
Ale teď sem se teda koukal na ty stránky a skusil sem stáhnout qip-decoder přeloženej pro ubuntu 9.10 a už se to tam oběvilo :-)
Tak sem to zkusil, brácha kterej jede na vistách si nainstaloval onen qip a FUNGUJE TO :-) takže děkuju za vyřešení problému :-)