Fórum Ubuntu CZ/SK

Ubuntu pro osobní počítače => Multimédia => Téma založeno: dedpek 30 Říjen 2011, 11:04:21

Název: Webkamera Labtec 1200 nefunguje po upgrade na 11.10(vyřešeno)
Přispěvatel: dedpek 30 Říjen 2011, 11:04:21
Po částečném povýšení z 11.04 na 11.10 nefunguje kamera ve Skzpe,ani ve fotobud.cheese,v minulé verzi vše ok(vyřešeno)
Název: Re:Webkamera
Přispěvatel: daysleeper 30 Říjen 2011, 11:32:14
V dotazu je bohužel příliš málo informací na to, abychom dokázali odpovědět.

Doplň prosím, o jakou kameru se jedná, co to přesně znamená "nefunguje" (špatný obraz? jaký? žádný obraz?), co znamená "částečném povýšení".
Název: Re:Webkamera
Přispěvatel: dedpek 01 Listopad 2011, 21:58:17
Omlouvám se že reaguji tak pozdě ,řešil jsem na fóru  ten problém se správcem spouštění-vyřešeno!!-kamera je-Labtec 1200-při minulém přechodu na 11.04 zprovozněna s pomocí zavaděče  http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,46641.0.html kde je trochu jiná kamera,ale fungovalo to.Teď nereaguje ani v fotobudce cheese,kde minule jela i před zprovozněním ve skype.V nastavení videa ve skype při testu kamery ani neblikne,proti minule.Obnovu zavaděče jsem zkoušel-nic.Při spouštění (bootování)ubuntu chvilku svítí dioda na kameře,pak už je definitivně mrtvá-ve Widows-OK
Název: Re:Webkamera
Přispěvatel: daysleeper 01 Listopad 2011, 22:10:51
Ten soubor je teď jinde, mělo by to být /usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so pro 32bit, zkontroluj ho a vyzkoušej podle toho upravit ten spuštěč.
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=58106.0
Název: Re:Webkamera
Přispěvatel: dedpek 01 Listopad 2011, 22:13:00
Zapoměl jsem :"Částečné povýšení" mi bylo navrženo při instalaci(přechodu)na11.10 z důvodu mého slabšího hardwaru počítače (grafiky).V minulé verzi jsem musel používat verzi"ubuntu classic(one effect),jinak mi počítač stuhnu a musel jse ho vypnout ze zásvky-nic nereagovalo.Takže při tomto částečném povýšení mám boční výsuvnou lištu,s nabídkou dash a aplikacemi,horní lištu,ne spodní,jinak žádné efekty,ani kompiz a j.
Název: Re:Webkamera
Přispěvatel: dedpek 01 Listopad 2011, 23:17:36
bash -c 'LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so skype  -Toto jsem vložil do spouštěče.Je to tak správně?ale zatím nic,když jsem ale pátral postupně po těch souborech,ten poslední nešel prohlídnout,že není nainstalována vhodná aplikace pro soubory sdílené knihovny.
Název: Re:Webkamera Labtec 1200 nefunguje po upgrade na 11.10
Přispěvatel: dedpek 02 Listopad 2011, 10:48:05
Když vložím toto-  bash -c 'LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so skype  -do spouštěče a chci uložit vyskočí hláška s značkou zákazu do jednosměrné silnice-Text skončil před nalezením odpovídajících uvozovek
znakem'.Text zněl ,,bash-c'LD_PREOLAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4/v4l1compat.so skype-co je"odpovídající uvozovky"?Při úplně prvním vložením do spouštěče tato hláška nebyla,až když jsem začal laborovat,teď je tam pořád,ale text ve spouštěči odpovídá.
Název: Re:Webkamera Labtec 1200 nefunguje po upgrade na 11.10
Přispěvatel: dedpek 02 Listopad 2011, 11:31:00
Když ale po znovu otevření spouštěče kontroluji text,skutečně se za posledním slovem-so skype-objeví znaménko '
které já tam ale nezadávám,i když zadám do souštěče text končící-so-bez slova skype-stejně hláška při uložení vyskočí a po dalším otevření spouštěče se na konci textu objeví-'
Název: Re:Webkamera Labtec 1200 nefunguje po upgrade na 11.10
Přispěvatel: dedpek 02 Listopad 2011, 15:31:56
Když ukončím skype a když vložím do terminálu -LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so skype(z doporučeného odkazu-http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=58106.0)  -tak se spustí skype, a kamera v testu jede!!!,ale po restartu skype a vypnutí terminálu už zase ne,když vložím do spouštěče  tento samý LD PREOLAD...s bash-c 'nebo bez něho kamera nejede.Přes terminál spustím skype i s kamerou,když ukončím terminál,skype se vypne,po dalším spuštění spouštěčem ale kamera nejede,jenom spuštěním  skype v terminálu- LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so skype-. když nechám terminál na pozadí běžet už můžu skype spouštět a používat i s kamerou spouštěcím tlačítkem v nabídkovém výsuvném panelu,jakmile ukončím terminál-skype vypne a kamera taky a spouštěcí tlačítko už spustí skype bez kamery.Do spouštěče v-programech po spuštění-jsem už zadával snad 50x různé spouštěče doporučené na fóru,teď je tam ten samý spouštěč co v terminálu-nic.Počítač jsem už taky 4x restartoval,vždy po změně spouštěčů-nic.
Název: Re:Webkamera Labtec 1200 nefunguje po upgrade na 11.10
Přispěvatel: dedpek 03 Listopad 2011, 07:26:26
Konečně kamera jede!Po odebrání skype z programů spouštěných při spuštění počítače a znovu po přidání, po restartu počítače se to umoudřilo a kamera už jede i bez terminálu.LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so skype  spustí skype i s kamerou v terminálu;bash -c 'LD_PRELOAD=/usr/lib//i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so skype'-tento příkaz do spouštěče skype  do programů po spuštění poč.Vyřešeno