Fórum Ubuntu CZ/SK

Ubuntu pro osobní počítače => Hry a zábava => Téma založeno: apop 31 Prosinec 2012, 00:22:52

Název: Team Fortress 2
Přispěvatel: apop 31 Prosinec 2012, 00:22:52
Zdravim vas. Skusal niekto tuto hru cez steam ? Oplati sa mi stahovat tych 12 GB ? :D
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Kedrigern 31 Prosinec 2012, 01:04:32
Ano, šlape jak hodinky a je to zábavné. (Na Sandy Bridge I3 s integrovanou grafikou!)
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: apop 31 Prosinec 2012, 09:35:45
Ano, šlape jak hodinky a je to zábavné. (Na Sandy Bridge I3 s integrovanou grafikou!)

Parada uz to skoro mam stiahnute tesiiiim sa.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: apop 31 Prosinec 2012, 09:58:14
Takze som si stiahol team fortress 2 cez steam na ubuntu . Lenze ked dam spustit hru tak mi ukaze preparing to launch team fortress 2 a potom to zmizne a nic sa nedeje :( nevie niekto co s tym ?
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Kedrigern 31 Prosinec 2012, 11:51:37
Zkoušel si to víckrát s nějakým odstupem? Steam neustále vylepšuje instalační/konfigurační skripty. Nejdříve mi to nechodilo a pak to začalo chodit.

Jinak toto je málo informací na rozumnou radu. Je potřeba hru spustit v terminálu. Čili:

To co to napíše, potřebujeme k analýze problému.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: apop 31 Prosinec 2012, 12:05:35
No lenze ked dam create desktop shortcut tak mi napise ze shortcut bol vytvoreny na ploche lenze na ploche nic nemam.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Kedrigern 31 Prosinec 2012, 12:16:42
Zkus opsat ten příkaz ode mě. Možná jsou ty čísla programů globální.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: apop 31 Prosinec 2012, 12:23:23
Kód: [Vybrat]
steam steam://rungameid/520
No command 'steam' found, did you mean:
 Command 'stream' from package 'imagemagick' (main)
steam: command not found

Tak po zadani prikazu asi tolko.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Triscal 03 Leden 2013, 16:31:57
Ahojte,
také řeším problém s touto hrou.
Když ji zapnu objeví se jen černá obrazovka a zvuk.

Zkoušel jsem spustit hru přes terminál, ale po spuštění se v terminálu nic nevypisuje a černá obrazovka je nadále.

Kladu si otázku, jestli to můj počítač vůbec utáhne, ale pokud jsem dobře četl požadavky, měl by.
2,4 Ghz 2 ×
2 Gb Ram
Grafika : Intel HD4500

Víte si někdo rady?

Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Roman Vacho 03 Leden 2013, 17:22:32
Ahojte,
také řeším problém s touto hrou.
Když ji zapnu objeví se jen černá obrazovka a zvuk.

Zkoušel jsem spustit hru přes terminál, ale po spuštění se v terminálu nic nevypisuje a černá obrazovka je nadále.

Kladu si otázku, jestli to můj počítač vůbec utáhne, ale pokud jsem dobře četl požadavky, měl by.
2,4 Ghz 2 ×
2 Gb Ram
Grafika : Intel HD4500

Víte si někdo rady?
Vypni kompozitní desktop. S některými konfiguracemi to dělá, co popisuješ.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Roman Vacho 03 Leden 2013, 17:24:47
Ano, šlape jak hodinky a je to zábavné. (Na Sandy Bridge I3 s integrovanou grafikou!)
Jak to děláš? Mně to moc jak hodinky nejede(Mám obdobu HD2000 a DDR3 paměti). Třeba střílím do nečeho zblízka a začne to hrozně sekat. Prakticky i i když dám full detaily nebo vše na low, má hra stejně fps. Zlepšilo to maličko jen změna rozlišení.

Zkoušel jsme to pouštět i více vláknově jak přes zástupce, tak ve hře multirendering. Nic.
Můj spouštěč teď vypadá takto.
Citace
steam steam://rungameid/440 -dxlevel 81 -full -console -novid -useforcedmparms -noforcemaccel -noforcemspd
A po nějakých updatech mi samotnej steam nejde spustit, viz kolega výše. Stejná chyba. Přitom běží hra i Steam a po ukončení hry běží steam dále a ukazuje, kdo je online.

Nehrajeme jinou verzi hry?
520 nemají zaneseno.
https://developer.valvesoftware.com/wiki/Steam_Application_IDs (https://developer.valvesoftware.com/wiki/Steam_Application_IDs)
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Roman Vacho 03 Leden 2013, 18:46:52
Takže s id 520 se mi spustí Steam. Potom jsem si přidal parametry ve Steamu pro spouštění hry, které konečně reflektuje. Mimo jiné takto lze nastavit rozlišení jiné, než nativní.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Triscal 03 Leden 2013, 21:43:27
Ahojte,
také řeším problém s touto hrou.
Když ji zapnu objeví se jen černá obrazovka a zvuk.

Zkoušel jsem spustit hru přes terminál, ale po spuštění se v terminálu nic nevypisuje a černá obrazovka je nadále.

Kladu si otázku, jestli to můj počítač vůbec utáhne, ale pokud jsem dobře četl požadavky, měl by.
2,4 Ghz 2 ×
2 Gb Ram
Grafika : Intel HD4500

Víte si někdo rady?
Vypni kompozitní desktop. S některými konfiguracemi to dělá, co popisuješ.

Ok, ale pokud kompozitní desktop je v podstatě akcelerované prostředí nebo se pletu? Takže bych musel shodit compiz a nebo jen jeho část, ale unity je už teď téměř celé provázané s compizem, že není radno si s ním moc zahrávat.
Doporučuješ zkusit grafické prostředí bez compizu či akcelerovaného prostředí a nebo stačí vypnout jen něco? Nepotřebuji si shodit celé unity :D Ale díky alespoň mám zase kudy dál pátrat.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Roman Vacho 03 Leden 2013, 21:59:41
Ahojte,
také řeším problém s touto hrou.
Když ji zapnu objeví se jen černá obrazovka a zvuk.

Zkoušel jsem spustit hru přes terminál, ale po spuštění se v terminálu nic nevypisuje a černá obrazovka je nadále.

Kladu si otázku, jestli to můj počítač vůbec utáhne, ale pokud jsem dobře četl požadavky, měl by.
2,4 Ghz 2 ×
2 Gb Ram
Grafika : Intel HD4500

Víte si někdo rady?
Vypni kompozitní desktop. S některými konfiguracemi to dělá, co popisuješ.

Ok, ale pokud kompozitní desktop je v podstatě akcelerované prostředí nebo se pletu? Takže bych musel shodit compiz a nebo jen jeho část, ale unity je už teď téměř celé provázané s compizem, že není radno si s ním moc zahrávat.
Doporučuješ zkusit grafické prostředí bez compizu či akcelerovaného prostředí a nebo stačí vypnout jen něco? Nepotřebuji si shodit celé unity :D Ale díky alespoň mám zase kudy dál pátrat.
Je to jen teorie. Chovalo se mi to stejně a tohle pomohlo(dnes už to běhá i s kompozicí dobře). Každopádně co máš za grafickou kartu?
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Kedrigern 05 Leden 2013, 17:25:14
Jo, já používám Gnome shell. A pro vsechny případy mam nainstalované LXDE.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: RRRadek Neužil 07 Leden 2013, 18:28:36
Hru jsem stáhl a funguje ale nějak mě to nebaví :-\
Nu což řekl jsem si že hru odinstaluji ale zdá se mi to nebo to prostě nejde? Na netu jsem našel že se musí někde ručně mazat soubory z disku a konfigurační soubory atd...  :o :o :o
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: RRRadek Neužil 07 Leden 2013, 18:32:24
Sorry už jsem to našel... V knihovně kliknout v levém sloupečku na název hry pravým myšítkem a zvolit Odstranit místní obsah...  ;) Teda schované to mají dokonale  ::)
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Triscal 16 Leden 2013, 08:07:06
Tak jsem se vrátil na LTS verzi 12.04, znovu nainstaloval steam a stáhnul Team Frotress 2, zkoušel jsem to rozjet pod klasickým unity i pod unity 2D (které by nemělo používat compiz ani jiné akcelerované prostředí), ale hra se chová pořád stejně.
Naběhne černá obrazovka, nějaký uvítací zvuk (možná hry, možná steamu - nevím nepoznám to) a pak už se nic neděje. Naštěstí mi funguje přepnout se na jinou virtuální plochu a hru vypnout (a nebo používám terminál).

Opravdu netuším, čím by to mohlo být. Ještě mě napadá, jestli není problém s integrovanou intel grafikou, ale nikde jsem se o něčem takovém nedočetl, máte někdo ještě nějaké nápady? Zkoušel jsem zatím všechno, co tu zaznělo, vždy však stejný výsledek.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Roman Vacho 16 Leden 2013, 12:17:45
Tak jsem se vrátil na LTS verzi 12.04, znovu nainstaloval steam a stáhnul Team Frotress 2, zkoušel jsem to rozjet pod klasickým unity i pod unity 2D (které by nemělo používat compiz ani jiné akcelerované prostředí), ale hra se chová pořád stejně.
Naběhne černá obrazovka, nějaký uvítací zvuk (možná hry, možná steamu - nevím nepoznám to) a pak už se nic neděje. Naštěstí mi funguje přepnout se na jinou virtuální plochu a hru vypnout (a nebo používám terminál).

Opravdu netuším, čím by to mohlo být. Ještě mě napadá, jestli není problém s integrovanou intel grafikou, ale nikde jsem se o něčem takovém nedočetl, máte někdo ještě nějaké nápady? Zkoušel jsem zatím všechno, co tu zaznělo, vždy však stejný výsledek.
Těžko říci. Může být chyba ve starým Steamu, ve spouštěči, v konfiguraci Compizu atd.
Problém může být i v ovladači(i když pro 4500MHD by měl být v U12.04 dostatečný, ale nejsem si jist).
Takže zkusme updatovat ovladač.
Kód: [Vybrat]
PPA Intel ovladač
sudo add-apt-repository ppa:glasen/intel-driver
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
Restart.
Verze Steamu
Kód: [Vybrat]
apt-cache showpkg steamby měla být 1.0.0.21.
Holý Steam se pustí
Kód: [Vybrat]
/usr/bin/steam %U
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Roman Vacho 16 Leden 2013, 12:26:10
Ale je to nějaké divné ten Steam.
Teď jsem ho pustil, dal z menu zkontrolovat aktualizace a stahuje to aktualizaci údajně z půlky prosince :D


[příloha smazaná administrátorem]
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Roman Vacho 16 Leden 2013, 12:29:45
Jaj chyba na mé straně. Zapomněl jsem odlišovat verze instalačního balíčku Steamu a vlastního Steamu.

Ale stejně to maj špatně. Po ručním vynucení aktualizace mi to nabízí pořád stejný update.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: matee 16 Leden 2013, 22:22:21
nevíte někdo jak přinutit steam instalovat na partion kde mám home?
Disk mám rozdělený na /home (/dev/sda6 142Gb) a / (system /dev/sda1 16Gb)
Na systémové části disku mám 10Gb volného místa, ale tam se 11Gb TF2 nevejde a ani ho tam mít nechci. Rád bych aby to šlo někam do /home/matee/.steam
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Roman Vacho 16 Leden 2013, 22:42:13
nevíte někdo jak přinutit steam instalovat na partion kde mám home?
Disk mám rozdělený na /home (/dev/sda6 142Gb) a / (system /dev/sda1 16Gb)
Na systémové části disku mám 10Gb volného místa, ale tam se 11Gb TF2 nevejde a ani ho tam mít nechci. Rád bych aby to šlo někam do /home/matee/.steam
Jako výchozí místo instalace je automaticky /home.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Kedrigern 17 Leden 2013, 00:38:25
Steam se z čásit aktualizuje sám, ale včéra mě vyzval ke stažení nového deb balíčku. Čili asi nějaký větší update.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: matee 17 Leden 2013, 21:15:40
nevíte někdo jak přinutit steam instalovat na partion kde mám home?
Disk mám rozdělený na /home (/dev/sda6 142Gb) a / (system /dev/sda1 16Gb)
Na systémové části disku mám 10Gb volného místa, ale tam se 11Gb TF2 nevejde a ani ho tam mít nechci. Rád bych aby to šlo někam do /home/matee/.steam
Jako výchozí místo instalace je automaticky /home.

tak vtom případě nevím odkud steam bere údaje o disku...

(http://i45.tinypic.com/erzuk2.png)
(http://i46.tinypic.com/2zejqqh.png)
nevím, jak udělat náhled :(
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: jmp 18 Leden 2013, 12:39:41
Citace
tak vtom případě nevím odkud steam bere údaje o disku...
dejte sem výpis z
Kód: [Vybrat]
df
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: matee 18 Leden 2013, 16:33:11
Kód: [Vybrat]
Souborový systém  1K-bloků     Užito    Volné Uži% Připojeno do
/dev/sda1         15190488   4343300 10075556  31% /
udev               1019448         4  1019444   1% /dev
tmpfs               410688       880   409808   1% /run
none                  5120         0     5120   0% /run/lock
none               1026716        88  1026628   1% /run/shm
/dev/sda6        136722568 119518284 10259160  93% /home
díky, jak to možný?

Gepard ukazuje 16Gb...
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: jmp 18 Leden 2013, 17:10:01
Kód: [Vybrat]
Souborový systém  1K-bloků     Užito    Volné Uži% Připojeno do
/dev/sda1         15190488   4343300 10075556  31% /
udev               1019448         4  1019444   1% /dev
tmpfs               410688       880   409808   1% /run
none                  5120         0     5120   0% /run/lock
none               1026716        88  1026628   1% /run/shm
/dev/sda6        136722568 119518284 10259160  93% /home
díky, jak to možný?

Gepard ukazuje 16Gb...

jde o Gparted (nikoliv Gepard)

defaultně je rezervováno 5% kapacity pro roota
pokud to chcete změnit, tak by to mohlo jít například takto:
Kód: [Vybrat]
sudo tune2fs -m 1 /dev/sda6to přenastaví rezervovaný prostor na 1% kapacity

ale asi bude lepší uvolnit místo standardně (tedy něco odmazat)

Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: matee 18 Leden 2013, 19:03:03
děkuju za objasnění :)

(http://i.img-share.net/t/EE3prc9MHp.jpeg)
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: sabraq 19 Leden 2013, 15:10:28
Pěknej gepardek:). Co se týče Team Fortress, já tenhleten typ her asi nějak nedoceňuju, nehledě na to, jak dlouho se po instalaci natahoval jenom training mod, na lognutí do online akce se mi již fakt čekat nechtělo. Jestli to však potřebuje pro běh "ještě více" jádro než dvoujádro a ještě více paměti, tak zrovna tohle mi nepřijde jako ten pravý důvod k upgradu :).
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Roman Vacho 19 Leden 2013, 18:06:24
Pěknej gepardek:). Co se týče Team Fortress, já tenhleten typ her asi nějak nedoceňuju, nehledě na to, jak dlouho se po instalaci natahoval jenom training mod, na lognutí do online akce se mi již fakt čekat nechtělo. Jestli to však potřebuje pro běh "ještě více" jádro než dvoujádro a ještě více paměti, tak zrovna tohle mi nepřijde jako ten pravý důvod k upgradu :).
Po nějakých aktualizacích samotné hry se to celkem umravnilo.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Roman Vacho 19 Leden 2013, 18:10:08
Sakra musím to psát znova. Nějak se to nenahrálo na server. Tak zkráceně.
Nepamatuji si, že by mi instalátor kontroloval místo na /. Na /home řval málo místa, tak jsme jej vytvořil, ale pak jsem jej stejně poslal do míst, kde jsem ho chtěl mít původně.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Triscal 19 Leden 2013, 19:41:42
Tak jsem aktualizoval ovladače - myslel jsem, že už jsem to udělal, ale ne.
Aktualizoval jsem steam. Momentálně mám verzi 1.0.0.22.
Spustil jsem hru, ale všechno při starém. Černá obrazovka, zkoušel jsem i jenom čekat, jestli to nenaběhne, ale po cca 20 minutách stále nic.
Budu asi zkoušet dál.
Když jsem se díval na steam support, tak stejný nebo podobný problém tam má dost lidí a nikdo zatím nepřišel s ničím povzbudivím, co by mě fungovalo.
Ale každopádně díky za rady.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Roman Vacho 20 Leden 2013, 09:22:41
Tak jsem se vrátil na LTS verzi 12.04, znovu nainstaloval steam a stáhnul Team Frotress 2, zkoušel jsem to rozjet pod klasickým unity i pod unity 2D (které by nemělo používat compiz ani jiné akcelerované prostředí), ale hra se chová pořád stejně.
Naběhne černá obrazovka, nějaký uvítací zvuk (možná hry, možná steamu - nevím nepoznám to) a pak už se nic neděje. Naštěstí mi funguje přepnout se na jinou virtuální plochu a hru vypnout (a nebo používám terminál).

Opravdu netuším, čím by to mohlo být. Ještě mě napadá, jestli není problém s integrovanou intel grafikou, ale nikde jsem se o něčem takovém nedočetl, máte někdo ještě nějaké nápady? Zkoušel jsem zatím všechno, co tu zaznělo, vždy však stejný výsledek.
Předtím jsi měl 12.10?
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: TIBOR 20 Leden 2013, 09:57:52
Ak mozem dam sem taku malu podotazku. Kde sa v steam-e da uplne zrusit stahovanie. Nasiel som iba pauzu. Tiez som dal stahovat TF2 a potom som si uvedomil ake je to velke a nevedel som to zrusit. Zatial som to zrusil uplnym odinstalovanim steam pretoze mi zamrzalo graficke prostredie pri jeho pouzivani.(mam trochu rozbity system a cakam na 12.04.2) Da sa vobec uplne stornovat stahovanie v steam?
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: honza_c 20 Leden 2013, 19:11:24
Bubuntu 12.10 64bit, Xfce bez kompozitoru, notebook s Intel GMA X4500 a mám stejné problémy: Místo hry vidím pouze černou obrazovku, na pozadí hraje hudba a přes Shift+Tab se dostanu do toho menu Steamu. Víc nic. Zkoušel jsem i aktualizovat ovladače z intelího PPA, nic se nezměnilo. Beru to tak, že mě hraní aspoň během zkouškového nerozptyluje, ale bylo by fajn najít nějaké řešení :)
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Roman Vacho 20 Leden 2013, 19:25:08
Zkuste to ještě pustit jako DX8.1. Ale to stejně nepomůže.
Ve Steamu jak vidíte tu hru, tak pravým, Vlastnosti a nastavit možnosti spuštění.
Kód: [Vybrat]
-full -novid -dxlevel 81
Tohle je obecně dobré pro všechny, kdo chce, aby to jelo krapet líp.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Horan 20 Leden 2013, 23:06:08
ahoj, mam Gigabyte GV-R667D3-2GI, AMD Radeon HD 6670 a vzdy se mi ukaze, ze spousti hru. pak to blikne a spadne. Paradoxne kdyz sem uplne odinstaloval grafickou kartu, tak sem hru rozjel, ale zase mi ubuntu furt hazelo hlasku, ze nenainstalovany HW.
Takze tato hra asi nic :-(
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Roman Vacho 20 Leden 2013, 23:46:19
ahoj, mam Gigabyte GV-R667D3-2GI, AMD Radeon HD 6670 a vzdy se mi ukaze, ze spousti hru. pak to blikne a spadne. Paradoxne kdyz sem uplne odinstaloval grafickou kartu, tak sem hru rozjel, ale zase mi ubuntu furt hazelo hlasku, ze nenainstalovany HW.
Takze tato hra asi nic :-(
Když to spustíš z terminálu
Kód: [Vybrat]
/usr/bin/steam %Utak to vypíše co?
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: sabraq 21 Leden 2013, 14:17:43
Když jsem prvně instaloval steam, tak mi doporučil používat ovladače 310.xx, neb jsou čímsi vylepšené, měl jsem instalované poslední stabilní. Tuším, že mi to přes dodatečné ovladače nějak nabídlo, jestli je rovnou nechci nainstalovat, tak jsem souhlasil, rebootoval a po dlouhé době bylo temno :) . No abych to nenatahoval, v xorgu bylo klasicky "no screens found", tedy modul nebyl zaveden, v jiném logu mi to zase řvalo, že verze 310 je instalována, ale zavádí se 295.xx - problém byl v tom, že modul ovladače 310 se jmenuje nvidia_experimental_310.ko, kdežto stabilní verze byla tuším např. nvidia-304.ko (nebo tak nějak). Nejdřív jsem jej chtěl sprostě přejmenovat, ale nakonec jsem všechny dříve instalované moduly postupně odmazal ze všech kernelů pomocí

Kód: [Vybrat]
sudo dkms remove nvidia/295.2 --all
když nakonec zůstal pouze ten aktuální experimentální, systém normálně naběhl. Zvláštní. Soubory modulů jsou v /lib/modules/verze kernelu/update/dkms/, nebo alespoň u mě tomu tak je.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Horan 21 Leden 2013, 21:06:44
Roman - ja pustim Steam, v poho. Prikaz co jsi poslal mi otevrel steam. Jak rikam, s tim nemam problem, ale se spustenim hry. At ze Steamu, nebo ze spoustece.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: matee 21 Leden 2013, 21:46:04
taky mi to nenaběhne... Jen černá obrazovka zvuk a pak pád (hry nikoliv celýho steamu) bez jakýkoliv hlášky.

na W8 běží v poho :)
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Roman Vacho 21 Leden 2013, 23:28:07
Roman - ja pustim Steam, v poho. Prikaz co jsi poslal mi otevrel steam. Jak rikam, s tim nemam problem, ale se spustenim hry. At ze Steamu, nebo ze spoustece.
Moc šancí nedávám, ale můžeš zkopírovat výpis z terminálu tedy?
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Roman Vacho 21 Leden 2013, 23:29:31
taky mi to nenaběhne... Jen černá obrazovka zvuk a pak pád (hry nikoliv celýho steamu) bez jakýkoliv hlášky.

na W8 běží v poho :)
Je nám líto. Neznáme řešení(výrobce grafiky vina?).

Nevěš hlavu. Třeba se to časem vyřeší. Přijde nějakej kabrňák nebo se něco v systému pochlapí :-)
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Triscal 22 Leden 2013, 10:44:55
Taky doufám.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: matee 22 Leden 2013, 15:03:27
samozřejmě, že to není chyba v Ubuntu :) Na tom mi vadí jenom Unity :)

Jsou jen dvě věci, kvůli kterým využívám M$ Win.: ESRI ArcGIS (Grass jsem nepochopil) a hry :)

Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: smart734 31 Leden 2013, 19:42:38
Mam problem s TF2, ze kdyz se neco zacne dit, tak se mi to zacne lagovat, ale presne po 1,5 minute se to na 1 min odlagne a takhle to jde stale dokola. Ja si myslim, jestli mi nekde nepreteka cache, ale nevim, jak se mam zeptat googlu. Nicmene se tento problem u me vyskytuje i u jinych her, napr Planet Penguin Racer, kdyz hraju slozitou mapu s mnoha objekty. Jedina hra, ktera funguje bez problemu je Enemy Territory. Tento problem mam uz od verze 9.04, ale ted uz je to neunosne. HW: Procesor: Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80GHz Grafika: GeForce GT 240 1G sdilene pameti RAM: 3G
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: Roman Vacho 31 Leden 2013, 21:21:06
Děje se mi něco podobného. Začne to lagovat třeba na 30s a pak je klid. Teď zkouším nějaké další parametry. Projevuje se mi to ale nahodile a málo.
Název: Re:Team Fortress 2
Přispěvatel: smart734 01 Únor 2013, 16:21:54
Zkusil jsem zmenit detaily a vubec veskere nastaveni na low. Zadna zmena. Dale jsem zkusil sledovat, co PC dela behem hrani a z top vim, ze neswapuje.