Fórum Ubuntu CZ/SK

Ubuntu pro osobní počítače => Software => Příkazový řádek a programování pro GNU/Linux => Téma založeno: adam.beno 20 Listopadu 2013, 20:30:33

Název: QT-creator a podpora openMP
Přispěvatel: adam.beno 20 Listopadu 2013, 20:30:33
Ahojte,
mam takyto problem. Potrebujem pouzit v programe viac-vlaknovy beh a k tomu pouzit knihovnu openMP.
Ako IDE pozuivam QT-creator. Na zistenie ci vobec viacvlakonovy beh programu QT-creator podporuje som si vytvoril
nasledujuci program:

#include <iostream>
#include "omp.h"

using namespace std;

int main(){
#pragma omp parallel
{
cout<<""<<endl;   
cout<<"ahoj"<<endl;
}
    return 0;
}

ktory pri skompilovani v konzole prikazom g++ -fopenmp paralel2.cpp a naslednom spusteni ./a.out vypise pri 4 jadrovom procesor
4 krat ahoj. Problem nastava ked tento isty kod pouzijem v projekte QT-creatoru, ktory uplne odignoruje viacvlaknovost.
Pregooglil som hodne for na nete vsade pisali o pridani tychto 2 riadkov:

QMAKE_CXXFLAGS += -fopenmp
QMAKE_LFLAGS *= -fopenmp

do .pro suboru. Bohuzial ani po pridani, aktualne to vyzera takto:

TEMPLATE = app
CONFIG += console
CONFIG -= app_bundle
CONFIG -= qt
QMAKE_CXXFLAGS += -fopenmp
QMAKE_LFLAGS *= -fopenmp

SOURCES += main.cpp

program nebezi viacvlaknovo. Narazil som na nejaku informaciu s chybajucou .dll na win QT-creatore ale nic dalsie konkretne pre Linux som nenasiel.
Nevedeli by ste mi niekto poradit?

       Dakujem
Název: Re:QT-creator a podpora openMP
Přispěvatel: MacHala 05 Prosince 2013, 00:01:21
jsem si celkem jisty, ze u toho "QMAKE_LFLAGS *= -fopenmp" tam ma byt "+" a ne hvezdicka