Fórum Ubuntu CZ/SK

Ubuntu pro osobní počítače => Hardware => Téma založeno: Jana 04 Květen 2014, 08:55:46

Název: 18.04 tiskárna netfunguje [opět vyřešeno]
Přispěvatel: Jana 04 Květen 2014, 08:55:46
V OS ubuntu 12.04 se mi při puštění tiskárny HP laserJet P1005 zobrazila tabulka zda souhlasím s nainstalováním ovladače asi, ale jisté je že odsouhlasením za 20 vteřin a už potom kdykoli tiskárna tiskla. U 14.04 při puštění tiskárny se neděje nic. Nevíte někdo kde je problém?
Název: Re:14.04 tiskárna netfunguje
Přispěvatel: TIBOR 04 Květen 2014, 10:16:51
Nastavenie systemu , tlaciarne. Je tam nainstalovana? Myslim ze iba odstranili info o instalacii. Tiez som cakal na oznamenie az som zistil ze uz davno je nainstalovana.
Název: Re:14.04 tiskárna netfunguje
Přispěvatel: Jana 04 Květen 2014, 10:46:31
Vlastníme skener, ale ten vždy fungoval a funguje bez jakékoliv instalace.
Dále máme zmíněnou tiskárnu, ale tam se musel vždy po nové instalaci stahovat ovladač nebo něco takového, jenže nyní nereaguje na nic. viz obr.

[příloha smazaná administrátorem]
Název: Re:14.04 tiskárna netfunguje
Přispěvatel: Cuore 04 Květen 2014, 14:46:44
centrum softwaru --> balíček HPLIP Toolbox
Název: Re:14.04 tiskárna netfunguje
Přispěvatel: Jana 04 Květen 2014, 15:11:06
:)  Pomohlo to ke stažení a nainstalování ovladače. Do 5ti minut tiskárna už tiskla. Děkuji Jana  K+

To nepatří k výše upravenému textu. Byl tu příkaz k nainstalování balíčku HPLIP Toolbox a admin ho smazal   :(

zná tento příkaz někdo? Potřebuji nainstalovat tiskárnu HP a na rozdíl od minulých let mi to nejde (neumím).
Název: Re:14.04 tiskárna netfunguje [vyřešeno]
Přispěvatel: Jana 12 Duben 2019, 12:17:31
 Byl tu příkaz k nainstalování balíčku HPLIP Toolbox a admin ho smazal   :(

zná tento příkaz někdo? Potřebuji nainstalovat tiskárnu HP a na rozdíl od minulých let mi to nejde (neumím)

Nakonec jsem si vzpomněla, do terminálu se zadá  sudo apt-get install hplip hplip-gui 

Admina prosím ať to už nemaže, protože jsem zapomnětlivá. J.   :-[
Název: Re:18.04 tiskárna netfunguje [opět vyřešeno]
Přispěvatel: Gmisiycs 18 Duben 2019, 14:32:54
Zřejmě jste údaj nepřidala do tagu CODE [ code][/code ], ale do tagu IMG [ img][/img ], nebo do jiného.
Správně v CODE by se to zobrazilo a admin by na to nesahal.

Nakonec jsem si vzpomněla, do terminálu se zadá:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install hplip hplip-gui
Pro přidávání do tagu CODE klikněte nad editačním polem na tlačítko označené #