Fórum Ubuntu CZ/SK

Ubuntu pro osobní počítače => Obecná podpora => Téma založeno: Rellik 10 Červen 2017, 10:01:17

Název: Discover - nefunguje vyhledávání [vyřešeno - bug]
Přispěvatel: Rellik 10 Červen 2017, 10:01:17
Zdravím vespolek. Mám takový dotaz: Taky vám nefunguje vyhledávání balíčků ve zmíněném programu? Když tam dám něco vyhledat, tak mi zůstane jen prázdné okno.  Celkem mě to štve... Ne že bych musel něco pořád instalovat, ale po nové instalaci systému jsem si chtěl jednoduše doinstalovat programy, které jsem používal a místo toho jsem to musel dělat složitější cestou pomocí terminálu. Mám i synaptic, ale pro ty základní věci mi stačilo použití Discoveru...
Dá se to nějak opravit nebo je to nějaký bug?

EDIT: jde o prostředí Kubuntu 16.04.2
Název: Re:Discover - nefunguje vyhledávání
Přispěvatel: TIBOR 10 Červen 2017, 12:09:35
Je to nahlaseny bug
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/plasma-discover/+bug/1577918

Trochu OT. Ale co je zlozite na instalacii cez terminal. Ja to tak robim uz dlho a po preinstalacii iba spustim jeden prikaz
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install synaptic netspeed ubuntu-restricted-extras mplayer smplayer vlc inkscape compizconfig-settings-manager compiz-plugins-extra gparted p7zip-full pidgin pidgin-libnotify gimp gimp-resynthesizer mc fusion-icon wavemon stellarium openttd evolution anjuta guvcview isomaster gnome-system-tools zenmap hardinfo vnstat xcalib nemo hplip-gui qtqr gufw dconf-tools skype rar lib32ncurses5 lib32z1 gdebi conky-all ffmpeg python-notifya vsetky programy sa nainstaluju naraz. Len treba pocas pouzivania ubuntu mysliet na to ze po zacati pouzivania programu ho treba dopisat do tohto prikazu.
Ten prikaz mam ulozeny v zalohe v txt subore a odtial ho len prekopirujem.
Název: Re:Discover - nefunguje vyhledávání
Přispěvatel: Rellik 10 Červen 2017, 14:45:49
Vždyť říkám, že jsem si to tam nainstalil přes terminál. Jen mi prostě vadí když něco nefunguje a to i v případě že to moc nepoužívám. Chtěl jsem jen vědět jestli je chyba na mém příjmači nebo jde o bug. Jde tedy o bug a tím pádem to dál řešit nemusíme. :)

Jinak s tím scriptem je to dobrý nápad. Nicméně nemám v plánu stále systém přeinstalovávat a tak ho dělat nebudu. Nehledě na to, že tam mám v systému i koupené aplikace, které nejsou součástí systému...