Fórum Ubuntu.cz

Ubuntu pro osobní počítače => Internet a sítě => Téma založeno: miro_ 04 Leden 2018, 17:04:38

Název: Vypadky nastaveni site 'Dratove pripojeni' ..
Přispěvatel: miro_ 04 Leden 2018, 17:04:38
Posledni dobou se mi jiz nekolikrat stalo na Ubuntu-16.04 32-bit, ze vypadl pristup na web.
V 'Informaci o spojeni' v polozkach 'IPv4' se objevi udaje 'Adresa IP': "Neznámá" atd.
Po odpojeni a novem pripojeni z menu v horni liste se spojeni obnovi a udaje vrati do OK stavu.
Je mozne, ze by tento stav mohlo zpusobit zapnuti jineho IP zarizeni v domaci siti (TV)?
Konfigurace site byla vytvorena automaticky pri instalaci UB a nebyla jiz nijak upravovana.
Název: Re:Vypadky nastaveni site 'Dratove pripojeni' ..
Přispěvatel: juwa2 04 Leden 2018, 23:43:00
Ne. Běž do konfigurace routeru a v sekci LAN nastav IP lease na "permanent"
Název: Re:Vypadky nastaveni site 'Dratove pripojeni' ..
Přispěvatel: miro_ 05 Leden 2018, 15:55:23
Mam od poskytovatele v domaci siti 10 IP adres, z toho jednu pevnou uzivam pro IP telefon.
Drive jsem uzival pevne IP adresy pro jednotlive pocitace. To bylo v obdobi,
kdy se casto uzivaly mimo TV a Linux jeste pocitace s XP a Vistou.
Po problemech, vetsinou po aktualizacich windows nebo kdyz prisla nejaka navsteva s PC,
jsem na novych PC od pevnych IP upustil. Rovnez take pro nejake problemy, ktere
pri puvodne doporucenych nastaveni site indikoval U16.04 i testovany Insider-W10.
U10.04 s timto nastavenim problem nemaji.
 
Prohlizel jsem nyni nekolikrat IP TV(ma nejaky linux Samsung) po jeho spusteni.
TV se stale loguje na stejnou IP, rozdilnou od PC s U16.04.
Zkusil jsem na jinem PC-Ubuntu-10.04 zvolit stenou IP jako U16.04 ale s puvodnimi DNS,
puvodne doporucene poskytovatelem. Po spusteni U10.04 pri behu U16.04 s touto automatikou IP,
k memu prekvapeni (zrejme diky rozdilnym DNS) oba systemy fungovaly bez problemu !

 Mam tedy pocit ze problem musi byt jinde.
Název: Re:Vypadky nastaveni site 'Dratove pripojeni' ..
Přispěvatel: juwa2 05 Leden 2018, 16:02:37
Normální je mít od poskytovatele jednu IP a za ní router kde můžeš mít v rámci LAN adres kolik potřebuješ. Po tom už je poskytovateli houby...
Název: Re:Vypadky nastaveni site 'Dratove pripojeni' ..
Přispěvatel: miro_ 26 Říjen 2018, 20:22:45
Pri zalozeni tohoto vlakna jsem se pokousel puvodne sejmute obrazovky stavu site jako '.png'
pro lepsi ilustraci problemu prilozit ale pokus 'poslat' koncil v chybe.
V ramci jineho dotazu mne napadlo nyni konvertovat puvodni '.png' do '.jpg' a ty pridat lze.
 
Proto se z novu vracim k problemu,  obcasnych padu pripojeni viz.  'Err_connect.jpg'.
Pokud je pripojeni OK tak vypada nasledovne 'OK_connect.jpg'.
Pro opravu postaci znovu zvolit 'Dratove pripojeni 1' v nastaveni site, stardantne uzivane.
Chyba se objevi nekdy (asi 2x do tydne)  v prubehu serfovani ale i kdyz mam otevrenu
nejakou stranku a odbehnu si na nekolik minut od pocitace.
PC je pripojeno do ethernetu pres std. PCI kartu, protoze sitove interface zakladni desky
melo problemy. (Po restartu po instalaci se ztratila MAC zakladni desky a jiz nesla obnovit).   
Název: Re:Vypadky nastaveni site 'Dratove pripojeni' ..
Přispěvatel: West 27 Říjen 2018, 00:24:13
Nič nepokazíš keď vyradíš z činnosti power managament aspoň na skúšku. V logu by malo byť viac podrobností o tom výpadku. Prípadne ho niekde upni a daj sem odkaz.
Název: Re:Vypadky nastaveni site 'Dratove pripojeni' ..
Přispěvatel: miro_ 28 Říjen 2018, 10:02:22
Vcera mi konfigurace znovu spadla, tak jsem ji obnovil a ulozil logy do :
https://uloz.to/!YBdWqzFygpms/logy-27-10-2018-txt .
Diky za pripadne nalezeni problemu.
Mirek

Název: Re:Vypadky nastaveni site 'Dratove pripojeni' ..
Přispěvatel: West 28 Říjen 2018, 12:27:04
- sitove interface zakladni desky ktere melo problemy vypni v BIOSe
- V NetworkManager vypni IPv6 konfiguraciu pre "Drátové připojení 1"

Na začiatok by to mohlo stačiť. Ak to nepomôže, tak by bolo dosť vhodné na zariadení ktoré robí DHCP server nastaviť "lease time" (doba zápožičky IP adresy) na hodnotu aspoň 86400 sekúnd. Teraz to máš na 3600 sekundách.
Obnova adresy je približne v 1/2 tohoto intervalu. U teba je to 1470 sekúnd.
V logu si môžeš všimnúť, že ti spojenie vypadne presne v tomto čase, alebo jeho násobku kedy sa snaží z DHCP severu získať adresu. Pravdepodobne sa mu niekedy nepodarí získať adresu, preto to padne.
Nemáš náhodou bezdrátové pripojenie do internetu cez nejakú anténu? Mohla by to byť príčina problému.
Název: Re:Vypadky nastaveni site 'Dratove pripojeni' ..
Přispěvatel: miro_ 28 Říjen 2018, 14:27:38
Diky za odpoved !
Chvili mi to potvrva nez se k tomu dostanu. Nyni mam jine priority. 
Název: Re:Vypadky nastaveni site 'Dratove pripojeni' ..
Přispěvatel: robinperker007 20 Červen 2019, 12:07:02
I have been facing problem in my canon printer offline windows 10 (https://www.canonsupportnumber.org/how-to-fix-canon-printer-offline-windows-10/) was showing every time because I was unable to print anything. I have been checking the cable and found that it was properly connected but still the problem is there.
Název: Re:Vypadky nastaveni site 'Dratove pripojeni' ..
Přispěvatel: Gmisiycs 21 Červen 2019, 21:49:42
Na Ubuntu CZ se používá v příspěvcích jen čeština.
Nezařadil jste příspěvek do správného TOPIC.
Not using a USB hub?
Není to fake? Myslím ten dotaz? New user and one question?