Fórum Ubuntu CZ/SK

Ubuntu pro osobní počítače => Hry a zábava => Téma založeno: ornet 22 Prosinec 2019, 09:16:27

Název: spouští se starší verze Minecraftu
Přispěvatel: ornet 22 Prosinec 2019, 09:16:27
Po delší době jsem chtěl spustit Minecraft. Bohužel se vždycky spustí nejprve starší verze 1.6 :( a teprve po několikerém vypnutí, zapnutí se spustí verze 1.15.1 která už funguje normálně ale při každém dalším spuštění stejný problém.
Děkuji za radu co s tím.
Název: Re:spouští se starší verze Minecraftu
Přispěvatel: maiden107 27 Prosinec 2019, 20:22:30
čau, víš, že se tu rešilo ohledne starších verzí MC tu: https://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,84701.0.html jsem ho založil já a nakonec jsem já dospel k jednomu názoru. Pokud ti to tam neporadí skusím najít co je za problém. Mel by jsi mít ve složce .minecraft log ohledne chyby, co se tam stalo, tak si to prečti a prípadne pošli.
Název: Re:spouští se starší verze Minecraftu
Přispěvatel: juwa2 27 Prosinec 2019, 20:41:20
To značí, že máš nainstalované dvě verze!?  Co se takhle podívat do Synapticu?
Vyčisti nejprve ten chlívek (vč. konfigurace) a pak nainstaluj novou verzi.
Název: Re:spouští se starší verze Minecraftu
Přispěvatel: maiden107 28 Prosinec 2019, 18:54:08
Citace
To značí, že máš nainstalované dvě verze!?  Co se takhle podívat do Synapticu?
Vyčisti nejprve ten chlívek (vč. konfigurace) a pak nainstaluj novou verzi.

No zrovna v MC by to vadit nemělo pokud vím. Sám jsem měl několik konfigurací (1.8.9, 1.12.2, 1.14.3) a nikdy to takto nedělalo. Samozřemně, že to bylo ve složce .minecraft a tam si to umí dělit.
Název: Re:spouští se starší verze Minecraftu
Přispěvatel: ornet 30 Prosinec 2019, 04:52:34
To značí, že máš nainstalované dvě verze!?  Co se takhle podívat do Synapticu?
Vyčisti nejprve ten chlívek (vč. konfigurace) a pak nainstaluj novou verzi.
V Synapticu MC vůbec nemám, spouští se asi přes Wine. ????
Název: Re:spouští se starší verze Minecraftu
Přispěvatel: maiden107 30 Prosinec 2019, 19:22:16
 
Citace
    To značí, že máš nainstalované dvě verze!?  Co se takhle podívat do Synapticu?
    Vyčisti nejprve ten chlívek (vč. konfigurace) a pak nainstaluj novou verzi.

V Synapticu MC vůbec nemám, spouští se asi přes Wine. ????

Takto, kdo by k***a instaloval MC přes wine, když je to oficiálně na Linux. Povol skryté položky a podívej se jestli máš složku .minecraft v home. Pokud ano, tak to znamená, že ji máš na linuxu, jinak pokud ne, tak je to přes wine, tak to bude asi jiný problém. Ještě jedna otázka, máš ho koupenej?