Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - play3man

Stran: [1] 2 3 ... 12
1
Obecná podpora / Re:Podivnosti na Skype
« kdy: 04 Květen 2013, 00:15:39 »
Toto mi napadlo tiež a funguje to!

2
Obecná podpora / Re:Podivnosti na Skype
« kdy: 02 Květen 2013, 22:33:22 »
Ono stačí zistiť kde je v systéme uložené nastavenie kódovania znakov, to sa potom už ľahko prepíše... len kde to je..

3
Obecná podpora / Re:Podivnosti na Skype
« kdy: 02 Květen 2013, 20:42:36 »
Tak isto také nastavenie nie je v Ubuntu..

4
Obecná podpora / Re:Podivnosti na Skype
« kdy: 02 Květen 2013, 14:14:30 »
Toto ale nie je problém len Skype. Tieto znaky sú aj vo VLC napríklad...

5
Nakoniec som to vyriešil sám.

Stačilo v:

Kód: [Vybrat]
~/.config/remuco/remuco.cfg
Zmeniť:

Kód: [Vybrat]
bluetooth-channel = 0
Na:

Kód: [Vybrat]
bluetooth-channel = 3
PS: V remuco aplikácií čo mám v mobile som nemenil nič.

6
Zdravím. Mám Ubuntu 11.04 a či už dobrovoľne alebo nie testujem Unity. Na moje prekvapenie sa mi to páči - asi som si na to od vydania konečne zvykol. Zatiaľ som nenarazil na žiadny problém (keď nepočítam to, že mi napr. včera dokázalo Unity spadnúť aj 5x) až do včera keď som sa konečne dostal k banshee a nainštaloval remuco. Skúsil som tú verziu zo synapticu (0.9.2). Nainštaloval, poslal klienta do mobilu (SE W910i) a spustil. Problém nastal keď som sa chcel pripojiť. Klient v mobile mi napísal správu s ktorou som zatiaľ skúsenosti nemal:

Kód: [Vybrat]
"Timeout while waiting for the hello message".
Prvé čo som skúsil ísť to "vygúgliť". Na oficiálnej stránke remuca (google code) som sa dočítal, že to môže byť v nadstavení kanála. Síce v mobile som ho zmeniť dokázal, ale v nadstaveniach remuca už nie. Potom som stiahol najnovšiu verziu remuca (0.9.5) s nádejou, že to pôjde. No nešlo.

Potom som sa pozrel do log súboru v mobile:

Kód: [Vybrat]
"not enough data for hello msg (need 9B, only 0B available)"
Ale nič mi to nehovorí. Tiež som sa toto snažil "vygúgliť" ale znova bez úspechu.

Vedel by mi niekto poradiť, ako zmeniť ten kanál alebo nejak inak vyriešiť tento problém? Ďakujem za odpoveď!

7
Návody, tipy a triky / Re: Jak prolomit heslo v zip souborech.
« kdy: 27 Listopad 2010, 21:18:15 »
"found id ffffffff, 'new_file.txt.zip' is not a zipfile ver 2.xx, skipping
no usable files found"  :D :D

8
Dobré by bolo keby ten návod vyskúšal ten čo založil túto tému. Aby sa mohol dať status vyriešené...

9
Tak som to vyriešil. Ale neviem či sem mám dať riešenie keď ste boli ku mne všetci tak prekvapivo ochotný...

EDIT: Tý ktorý majú taký istý problém ako popisujem hore tak im pomôže tento návod:

1. Otvorte terminál a vložte:

sudo gedit /etc/pulse/default.pa

2. Otvorí sa vám súbor a nájdite v ňom tento riadok:

load-module module-udev-detect

3. Keď ste ho našli prepíšte (dopíšte) ho aby vyzeral takto:

load-module module-udev-detect tsched=0

4. Uložiť a reštartovať PC. 


10
Prišiel som na novú vec. Možno príčinu. Keď si pustím video a seká tak začnem hýbať z myšou a video ide plynule. Hneď ako prestanem s myšou hýbať videa začne sekať znova. Vie niekto ako to vyriešiť?

11
S pravým na plochu - Zmeniť pozadie plochy - Štýl - Zväčšiť

Edit: Aha tu ide o niečo iné. Sorry za omyl.

12
Keď vyberieš "Štýl" a možnosť "Zväčšiť" Nepomôže to? Alebo je problém v tom že obrázok je v malom rozlíšení.

13
Tak teraz sledujem počítač bystrím okom. Niekedy sa mi stane že mi spadne totem. A napíše:

- Disconnected: Connection terminate
- pa_stream_cork() failed: Connection terminated
- Disconnected: Connection terminated
- pa_stream_writable_size() failed: Connection terminated

A zachytil som aj výpis z terminálu:

Kód: [Vybrat]
play3man@play3man-laptop:~$ totem '/home/play3man/Plocha/P 51sk.avi' ** Message: Error: pa_stream_writable_size() failed: Connection terminated
pulsesink.c(1544): gst_pulseringbuffer_commit (): /GstPlayBin2:play/GstPlaySink:playsink0/GstBin:abin/GstBin:audiosinkbin/GstGConfAudioSink:audio-sink/GstBin:bin2/GstAutoAudioSink:autoaudiosink1/GstPulseSink:autoaudiosink1-actual-sink-pulse

** Message: Error: Disconnected: Connection terminated
pulsesink.c(290): gst_pulsering_is_dead (): /GstPlayBin2:play/GstPlaySink:playsink0/GstBin:abin/GstBin:audiosinkbin/GstGConfAudioSink:audio-sink/GstBin:bin2/GstAutoAudioSink:autoaudiosink1/GstPulseSink:autoaudiosink1-actual-sink-pulse

** Message: Error: pa_stream_cork() failed: Connection terminated
pulsesink.c(912): gst_pulsering_set_corked (): /GstPlayBin2:play/GstPlaySink:playsink0/GstBin:abin/GstBin:audiosinkbin/GstGConfAudioSink:audio-sink/GstBin:bin2/GstAutoAudioSink:autoaudiosink1/GstPulseSink:autoaudiosink1-actual-sink-pulse

** Message: Error: Disconnected: Connection terminated
pulsesink.c(290): gst_pulsering_is_dead (): /GstPlayBin2:play/GstPlaySink:playsink0/GstBin:abin/GstBin:audiosinkbin/GstGConfAudioSink:audio-sink/GstBin:bin2/GstAutoAudioSink:autoaudiosink1/GstPulseSink:autoaudiosink1-actual-sink-pulse

Keď zistím niečo nové dám vám vedieť


EDIT: Podľa mňa je celý problém pomalého ubuntu v pulseaudio
EDIT 2: Ďalšia možnosť. Keď je priemerná zátaž systému na hodnote dva a menej tak je to v pohode. Ale ako stúpne je už problém. Len teraz zistiť čo tú záťaž systému spôsobuje.

14
Mne sa vracať už nechce. Počkám na 11.04... Ale je to dosť nepríjemné...

15
Tak ako ste na tom? Mne to robí stále...

16
Ďakujem! Pomohlo to :)

17
Zdravím. Chcel som si nainštalovať javu aby som mohol spúšťať programy ako FreeRapid Downloader a pod. Ale nemôžem ho nájsť v synaptiku. Mám povolené všetky zdroje. Vie niekto čo s tým? Díky za odpoveď.

18
Podpora pro pracovní prostředí / Re: Prekladac
« kdy: 20 Říjen 2010, 15:17:00 »
Prekladac

19
Podpora pro pracovní prostředí / Re: Prekladac
« kdy: 19 Říjen 2010, 21:59:39 »
Avarax: To mi nevadí. Ako si to tam môžem dať? :)

20
Podpora pro pracovní prostředí / Re: Prekladac
« kdy: 18 Říjen 2010, 17:00:06 »
V programoch? To ako Aplikácie > .... ?

21
Zdravím.
Mne sa stáva to isté. Ale zase som robil novú inštaláciu a notebook mám Acer Extensa 5630EZ. Notebook náhodne spomalí výkon. Napr. pozerám video na youtube a chvíľku ide plynule a potom začne trhať. A takto dookola. Ale to sa mi stáva aj pri pozeraní filmov. Nie HD! Mám nainštalovaný screenlets. A cez to mám spustený screenlet "inpulse" a "Lyrics". A tiež pri počúvaní hudby sa tieto dva screenlety niekedy spomaľujú. Môj dojem je z toho že to vyzerá ako keby nestíhala grafická karta. Čo je podľa mňa aj možné. Síce mám Intel GMA 4500M ale na Ubutnu 10.04 som mal grafický výkon cca 2000 obrázkov za 5 sekúnd v glxgears a teraz len cca 300.

Teda zhrnieme si to:

- Mám Ubuntu 10.10, 32 bit, čistá inštalácia, zaškrtol som pri inštaláciu stiahnutie aktualizácií a aj stiahnutie kódekov
- Notebook Acer Extensa 5630EZ
- Grafickú kartu Intel GMA 4500M

Problém:

- Ubuntu náhodné spomaľuje výkon
- Viditeľné je to najme pri prehrávaní videa ako na internete tak aj z .AVI filmov
- Tiež pri screenletoch


Vedel by niekto nejako pomôcť? Ďakujem moc!



22
Možné je všetko len treba vedieť ako...

23
Ostatné problémy nemám :)

24
Viem mám ten istý NB a nejde to tam. Ešte v Ubuntu 9.04 to spraviť išlo. Ale od 9.10 vyššie už to nefunguje vôbec...

25
Obecná podpora / Re: Aktivace TPM čipu
« kdy: 18 Červen 2010, 20:47:43 »
http://sourceforge.net/projects/trousers/ tu sa dá stiahnuť

A stou AJ moc neporadím asi ako na teba je na mňa moc technická :D

Stran: [1] 2 3 ... 12